• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Medici veterinari cu diplome false au păcălit statul, dar și crescătorii de animale timp de 10 ani

    Roxana Dobre -

    Doi medici veterinari cu diplome false au reușit să profesează peste 10 ani în două comune din Maramureș. Medicii, de origine moldoveană, au păcălit statul român cu care aveau contracte de sute de mii de lei dar și crescătorii de animale care îi chemau pentru tratamente și sfaturi, în ferme. Totul a ieșit la iveală însă iar celor doi li s-a deschis dosar penal.

    Doi medici veterinari cu diplome false, din Republica Moldova, au reușit să deruleze contracte de sute de mii de lei cu statul român. Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a precizat că cei doi sunt cercetați, într-un dosar penal, pentru comiterea infracțiunii de exercitarea fără drept a profesiei de medic veterinar,  potrivit Libertatea.

    Citiți și: Tarife medici veterinari – actualizare. ANSVSA: Noile sume decontate pentru serviciile veterinare

    Medic veterinar în ferme

    Colegiul Medicilor Veterinari din România a depus plângere împotriva celor 2 falși medici

    Dosarul penal în care se efectuează cercetări față de Ioniţa Semeni-Marchiş și Gheorghe Dunca a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, în luna februarie a acestui an, ca urmare a plângerii penale pe care a depus-o Colegiul Medicilor Veterinari din România. În ancheta procurorilor, Ioniţa Semeni-Marchiş și Gheorghe Dunca „au calitatea de suspect”, iar „în cauză nu au fost dispuse măsuri preventive”, a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, la cererea Libertatea.

    Cei doi medici au profesat peste 10 ani ca medici veterinari, în două comune din Maramureș

    Ioniţa Semeni-Marchiş și Gheorghe Dunca au obţinut atestatul de liberă practică de la Colegiul Medicilor Veterinari – filiala Maramureș, după ce au dovedit, cu diplome de licenţă, că au absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii Agrare de Stat din Republica Moldova, Chișinău.

    ”Numele lor nu se regăsesc nici în ordinele de înmatriculare şi absolvire, nici în registrul de eliberare a diplomelor studenţilor din cadrul Universității Agrare de Stat din Moldova”, a precizat, la cererea Libertatea, prof. univ. Viorel Bostan, actualul rector al universităţii publice din Chișinău.

    Citiți și: ANSVSA și CMVRO au răspuns solicitării Agrointeligența. Ce taxe pot aplica medicii veterinari pentru eliberarea adeverințelor

    Falșii medici au contracte cu Direcția Sanitar Veterinară

    Anul trecut, Gheorghe Dunca a câștigat, cu firma la care e unic acţionar, un contract public în valoare de 914.539 de lei. Direcția Sanitar Veterinară (DSV) Maramureş i-a concesionat, pentru comuna Rozavlea, serviciile din cadrul Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire şi control al bolilor la animale şi al celor transmisibile de la animale la om.

    E vorba de îngrijirea animalelor sătenilor, cai, vaci, oi și alte animale din gospodăriile maramureșenilor. Și Ioniţa Semeni-Marchiş a încheiat, prin firma sa, un contract cu DSV Maramureș și va încasa 856.872 de lei pentru supravegherea, prevenirea şi controlul bolilor animalelor de pe raza comunei Strâmtura.

    Colegiul Medicilor Veterinari a cerut ca ei să nu mai profeseze

    Colegiul Medicilor Veterinari (CMV) din România, sesizat la începutul acestui an despre cazul celor doi, a făcut verificări şi a constatat că „diplomele de licenţă depuse de Dunca Gheorghe şi Semeni-Marchiş Ioniţa în vederea exercitării profesiei de medic veterinar pe teritoriul României sunt false”.

    Într-un răspuns furnizat la solicitarea Libertatea, CMV a spus că a cerut filialei Maramureş să le retragă imediat atestatele de liberă practică celor doi şi a depus plângere penală la Parchet. C

    um cei doi medici veterinari falşi profesează în continuare, instituția a solicitat, în plângerea penală, să se facă cercetări și pentru abuzul în serviciu/neglijență în serviciu comise de cei care au refuzat să suspende şi, ulterior, să retragă atestatele de liberă practică ale celor doi.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Lege nouă în Monitorul Oficial: Vânzarea unui teren agricol devine nulă dacă nu se achită acest impozit! Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață

    Ultimele știri

    Prețul ouălor de Paști la poarta fermelor. Ilie Van, UCPR: ”Acum apare pe piaţă şi oferta de la curtea ţărănească” Ploi și vijelii de sărbători. Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște Lege în Parlament: Pensii dublate pentru lucrătorii din agricultură