• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Parteneriate solide cu jucători europeni din agribusiness pentru East Agro

    Adrian Radu -

    2019 a fost anul în care East Agro și-a făcut simțită prezența pe piața de agribusiness din România. Firma s-a născut din parteneriatul altor două companii, Agroleg Varo, bazată pe comerț de inputuri, și East Grain, având ca obiect de activitate comerțul cu cereale, plante oleaginoase și îngrășăminte. Creșterea East Agro a atras atenția multor jucători din agribusiness.

    East Agro a crescut în 4 ani cât alții în 10. Seriozitatea echipei, promptitudinea livrării produselor comandate și sprijinul acordat fermierilor a făcut din East Agro un partener de încredere. RAGT, un gigant francez creat de agricultorii din Aveyron și care are un departament de cercetare și inovare care aduce an de an peste 230 de varietăți pentru 32 de specii cultivate, a bătut palma cu East Agro în toamna lui 2022.

    “Am început această colaborare datorită, în primul rând, dorinței de expansiune a companiei și nu numai a companiei RAGT, ci, bineînțeles, și a companiei East Agro. Deci, este un ajutor comun, ca să spun așa”, a declarat Mihai Pușcă, reprezentant RAGT Semințe, în cadrul unui eveniment organizat de East Agro.

    Un alt partener european pentru East Agro este Ascenza. Compania portugheză a luat ființă în 1926 și vine către fermierii din țara noastră cu un portofoliu complex de fungicide, insecticide, erbicide, dar și produse destinate culturilor ecologice. Ascenza mizează pe experiența East Agro pentru a intra în cât mai multe ferme din România. “Noi credem și avem încredere în capacitatea East Agro pentru a ne ajuta să ne întărim prezența noastră în centrul țării. Avem încredere completă în oamenii lor și suntem aici pentru a-i sprijim și să creăm o relație de durată”, a explicat Antonio Sousa, Country manager Ascenza.

    Polonezii de la Innvigo colaborează cu East Agro

    Din Polonia, compania Innvigo, fondată la începutul anului 2014, dorește să cucerească o cotă din piața de agribusiness din România. Pentru a realiza acest lucru, a fost nevoie de un parteneriat solid cu un distribuitor serios. Tocmai de aceea, de câțiva ani, Innvigo și East Agro au o colaborare strânsă. “Suntem o echipă tânără, EastAgro este o echipă tânără față de ce se întâmplă în piața agro. Probabil că există și o naturalețe în înțelegerea noastră reciprocă. Avem aceleași idei, avem aceleași proiecte, suntem o companie de dezvoltare în plină dezvoltare”, a spus Tudor Florea, reprezentantul de vânzări al Innvigo pe zona Transilvaniei.

    East Agro are un parteneriat de 2 ani cu Belchim Crop Protection, o companie belgiană, fondată în 1987 și care vine pe piață cu produse inovatoare și molecule proprii. Erbicide, regulatori de creștere, insecticide, acaricide, fungicide și tratament sămânță sunt produsele din portofoliul Belchim.

    Vânzările Belchim, după semnarea parteneriatului cu East Agro, au crescut exponențial. “A fost ca un boom. Deci, ne-au vândut foarte bine produsul Botiga, le-a plăcut foarte mult cum a lucrat. Declicul s-a produs aici, în Transilvania și feedback-urile pe care le avem de la fermieri sunt excepționale vizavi de eficacitatea acestui produs”, a comentat Călin Baciu, director tehnic Belchim Crop Protection.

    Tot portofoliul East Agro poate fi consultat pe www.eastagro.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenția APIA de 98,80 euro/ha, la plată din 2 decembrie pentru micii fermieri Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial Rabla pentru Tractoare 2024. Data la care începe înscrierea fermierilor în aplicația AFM

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”