• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Declarație obligatorie la APIA pentru subvenția pe cap de animal. Termen limită – 30 septembrie

    Roxana Dobre -

    Crescătorii de animale trebuie să semneze la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) o declarație obligatorie dar și alte documente pentru a deveni eligibili la plata subvențiilor din campania 2023. Termenul limită este 30 septembrie 2023.

    Crescătorii de animale au termen până la 30 septembrie să se prezinte la centrul APIA unde au depus cererea de plată, și de care aparține exploatația zootehnică, și să semneze fizic formular pentru subvenții, o declarație de închidere a cererii dar și angajamentele aferente intervenției pe care au solicitat-o. Obligativitatea se aplică fermierilor care nu au semnat cererea de plată în campania 2023 și celor care nu au înregistrată o semnătură electronică.

    Citiți și: Se schimbă subvenția APIA la ovine! Fără condiția de 1 berbec la 35 de oi și mutarea banilor de ANTZ – propuneri care vor merge la Bruxelles

    30 septembrie – termen limită pentru semnarea declarației de închidere a cererii 

    Fermierii care au depus cererea de plată în format electronic, fără prezența fizică şi fără semnătura electronică, au obligația să semneze până la data de 30 septembrie 2023, cel târziu formularul pentru subvenții, conform Ghidului APIA.

    Crescătorii de animale vor găsi la centrele APIA cererile de plată care au fost tipărite de funcționari, inclusiv angajamentele și declarațiile la cerere.

    Acestea, împreună cu declarația privind acordul fermierului de închidere a cererii de către funcționarul centrului APIA (Anexa nr. 3 la Instrucțiuni de completare a formularului de cerere de plată 2023 aprobată prin Ordinul MADR nr. 83/2023, Anexa nr. 19a), vor fi semnate  de către solicitanți, dar nu mai târziu de data de 30 septembrie 2023.

    Declarația obligatorie pentru fermieri

    Se vor tipări și semna cererile închise în IPA-Online și înregistrate în Registratura IACS, inclusiv Angajamentele V.1. – Angajamente și declarații în care este inclus și angajamentul aferent M13 – Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice, V.2. – Angajamente și declarații – Norme privind condiționalitatea, V.3.1. – Angajamente și declarații – Măsura 10 – „Agro-mediu şi climă” (în primul an de angajament), V.3.2. – Angajamente și declarații – Măsura 11 – ”Agricultura ecologică” (în primul an de angajament) şi Angajamente și declarații sector zootehnic, Angajamente eco-scheme V.5.1, V.5.2, V.5.3, după caz.

    Cererile, incluzând angajamentele generale și cele specifice intervențiilor solicitate la plată, vor fi însușite prin semnătură de către solicitanți până la data de 30 septembrie 2023.

    Conform APIA, fermierul preia întreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea şi veridicitatea datelor înscrise în cererea de plată.

    Citiți și: Schimbări în ”Ordinul subvențiilor” pentru fermierii activi care încasează subvenții de la APIA

    Fermierii care nu semnează documentele finale pentru subvenții, rămân fără banii de la APIA 

    Potrivit APIA, cererea de plată se consideră depusă numai după ce a fost închisă în aplicația IPA-Online, a primit număr de înregistrare la APIA și este semnată de beneficiarul de subvenții. Fermierii care au fost declarați eligibili vor intra de la 16 octombrie la plata avansului pentru subvențiile din campania 2023.


    Te-ar mai putea interesa

    Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților

    Ultimele știri

    Sorin Grindeanu: Peste 55 de milioane de tone de cereale și produse agricole din Ucraina au tranzitat România Fermierii ucraineni cumpără teren agricol și își fac ferme în Polonia. Urmează România? INS: Veniturile unui agricultor, per gospodărie