• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Un fermier oferă gratuit fructe bătrânilor din centrele de ocrotire

    Cristina Iacob -

    Un cultivator de smochini din Buzău a decis să livreze gratuit fructe către cei 100 de vârstnici aflați în centrele de ocrotire administrate de Fundația Sf. Sava.

    Proprietarul livezii s-a bucurat anul acesta de o producție bogată, așa că a decis să își împartă roadele și cu cei aflați în nevoie. Timp de câteva săptămâni, cultivatorul va oferi gratuit bătrânilor din Aşezământul Fundaţiei Sf.Sava fructe proaspete, relatează Agerpres.

    În semn de recunoștință pentru efortul depus de părintele Milea, producătorul se va asigura că timp de câteva săptămâni bunicii aflați în centrele de ocrotire vor primi câte fructe proaspete au nevoie.

    Batrană bucurându-se de smochine 

    ”Ştiind cât efort depune părintele Milea pentru a întreţine aceşti bunici ai noştri, am considerat că un fruct pe care eu îl am din belşug le-ar aduce un zâmbet pe buze. Atât timp cât va continua procesul de coacere al fructelor, am hotărât o lună de zile să le ofer în fiecare săptămână cât au nevoie, câteva lădiţe pentru fiecare centru, să aibă fructe din belşug pe masa lor”, a declarat, proprietarul livezii de smochini, Valentin Badea.

    ”Exemplul dumnealui să fie urmat și de alți oameni”

    În niște vremuri în care bătrânii sunt uitați, gestul generos al producătorului de smochine a adus multă bucurie în așezăminte.

    ”Un gest mai frumos decât să bucuri nişte bătrâni în aceste vremuri, când toată lumea aruncă în ei, este minunat. Un gest generos făcut din toată inima, a dat la toate aşezămintele pentru persoane vârstnice, a adus multă bucurie. Aceasta este dulceaţa inimii, a sufletului pe care fiecare trebuie să o manifestăm şi să dăruim multă iubire faţă de aceste persoane vulnerabile care au nevoie de iubire. Noi avem patru aşezăminte de persoane vârstnice: la Câmpeni, la Ulmeni, la Năieni, la Moşeşti. În total, 100 de persoane care s-au bucurat de aceste smochine. Exemplul dumnealui să fie urmat şi de alţi oameni”, a precizat,, preşedintele Fundaţiei Sf. Sava Buzău, părintele Mihail Milea.

    Fundaţia Sf. Sava, condusă de preotul Mihail Milea, are în grijă peste 100 de vârstnici, dar şi copii. Serviciile oferite în cadrul aşezământului sunt gratuite şi răspund nevoilor persoanelor care nu pot fi îngrijite în familie sau sunt singure. Acestea primesc găzduire, asistenţă socială, asistenţă medicală, îngrijire personală, consiliere psihologică, consiliere spirituală, sunt incluse în programe de socializare şi petrecere a timpului liber.

    Lădițele cu smochine oferite gratuit bătrânilor (Foto: Facebook Fundația Sfântul Sava)

    Producția cultivatorului s-a dublat față de anul trecut: 10.000 tone

    Persoanele care ajung în livada de smochini a producătorului, aflată la ieșirea din municipiul Buzău, se pot bucura gratuit de fructele proaspete. Oamenii sunt invitați să-și culeagă singuri fructele și să mănânce oricât doresc.

    ”Producţia este în creştere, s-a dublat faţă de anul trecut, să sperăm că o să avem şi desfacere. Preţurile au rămas aceleaşi, cine vine la livadă poate să mănânce cât doreşte, nu îl costă absolut nimic. Pot să le culeagă dumnealor sau pot să le cumpere culese de noi. Am aproximativ 9.000 de metri, sunt 616 pomi cărora le-am alocat câte 14 mp. Estimez eu că sar de 10.000 tone anul acesta”, a subliniat Valentin Badea.


    Te-ar mai putea interesa

    Vaci de rasă donate de fermieri pentru crescătorul căruia i-au ars animalele într-un incendiu în grajd Prețul roșiilor românești s-a prăbușit după sărbători. Cât costă acum un kilogram de tomate la fermieri Guvernul a majorat bugetul APIA. Când ar intra în conturi subvenția de 100 euro

    Ultimele știri

    Avertismentul unui șef APIA: Fermierii care rămân fără subvenții în acest an! Anchetat de fraudă după ce a câștigat licitația pentru a cumpăra un port la Dunăre ANAF s-a răzgândit! Noua taxă pentru transport nu se va mai aplica pentru micii fermieri!