• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • În Portul Constanța va fi introdus un sistem de acces pe bază de tichete de ordine

    Roxana Dobre -

    Ministrul Tansporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că în portul Constanța vor avea loc schimbări, începând cu digitalizarea. Oficialul a precizat că acest demers va duce la „o anumită ordine” de intrare și va reduce evaziunea fiscală.

    Sorin Grindeanu a vorbit ieri, luni – 21 august, despre digitalizarea Portului Constanța.

    „Digitalizarea trebuie să se întâmple în Portul Constanța, că vor unii, că nu vor, că le place sau nu le place. E una dintre principalele porți de intrare în țară a contrabandei”, a spus ministrul Transporturilor, care a precizat că acest demers va duce la „o anumită ordine ”de intrare și va reduce evaziunea fiscală, potrivit Digi24.ro.

    Citiți și: Grindeanu: Creştem capacitatea de tranzit a cerealelor din Ucraina de la 2 milioane la 4 milioane tone

    Ministrul Transporturilor anunță schimbări pentru Portul Constanța

    Sistem cu tichete de ordine, introdus pentru accesul în Portul Constanța

    Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor a menționat că speră ca în săptămânile viitoare o primă digitalizare pe ce înseamnă intrările în Portul Constanța să ducă la o anumită ordine în Portul Constanța.

    ”Digitalizarea trebuie să se întâmple în Portul Constanța, că vor unii, că nu vor, că le place sau nu le place. Acel ticketing îl vor lansa zilele viitoare. Am mai spus, Portul Constanța a fost un fel de El Dorado 30 și ceva de ani, în România. Companii care nu și-au plătit taxele, redevențele de exemplu, către Portul Constanța, de 30 de ani. N-au plătit apa de 30 de ani, curentul, dar sunt mari oameni de afaceri și mari companii în România. 30 și ceva de ani asta s-a întâmplat. De asta spuneam, că le place, nu le place unora, sunt determinat să fac această curățenie. Și am început acest lucru”, a mai menționat ministrul.

    Citiți și: Marcel Ciolacu: Sperăm ca prin România să tranziteze peste 60% din exporturile de cereale din Ucraina

    Sorin Grindeanu: Digitalizarea operațiunilor din Portul Constanța, un proiect european

    Șeful de la Transporturi a mai menționat că modificările din Portul Constanța se vor face etapizat iar finanțările sunt din bani europeni.

    ”Prima măsură, cea legată de ticketing, și îi anunț pe toți că nu va intra nimeni în port, când va funcționa, în câteva zile, fără a folosi acel sistem. Fără niciun fel de dubii. Digitalizarea întregilor operațiuni din Portul Constanța este un proiect european. Aș face o remarcă. Tot văd anumite tușe ale unora care ne spun că „domne, asta cu Europa să o lăsăm mai moale…”. Nu există la ministerul pe care îl conduc niciun proiect care să nu fie finanțat cu bani europeni. Toate proiectele importante – că vorbim de autostrăzi, că vorbim de CFR, că vorbim de achiziții de trenuri sau de investiții în CFR, că vorbim de digitalizare, toate au finanțare europeană. Așa că, acești apostoli ai „ieșirii”, într-un fel, eu zic să se liniștească, pentru că dacă tragem linie, beneficiile din acest punct de vedere sunt evidente. Chestiunea legată de digitalizare va fi în mai multe etape. Prima va fi în câteva zile, urmând ca pe parcursul anului viitor să finalizăm tot ce ține de digitalizarea Portului Constanța. Este extrem de important”, a mai declarat ministrul.


    Te-ar mai putea interesa

    Tic-tac, tic-tac cu avansul APIA. Termen urgent pentru plata primei tranșe din subvenții Rabla pentru tractoare – ghid final. Condiții, acte necesare, procedură de înscriere Primul îngheț la culturile din câmp. Alexander Degianski, fermier: O iarnă blândă, coșmarul unui agronom

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial