• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • În Portul Constanța va fi introdus un sistem de acces pe bază de tichete de ordine

  Roxana Dobre -

  Ministrul Tansporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că în portul Constanța vor avea loc schimbări, începând cu digitalizarea. Oficialul a precizat că acest demers va duce la „o anumită ordine” de intrare și va reduce evaziunea fiscală.

  Sorin Grindeanu a vorbit ieri, luni – 21 august, despre digitalizarea Portului Constanța.

  „Digitalizarea trebuie să se întâmple în Portul Constanța, că vor unii, că nu vor, că le place sau nu le place. E una dintre principalele porți de intrare în țară a contrabandei”, a spus ministrul Transporturilor, care a precizat că acest demers va duce la „o anumită ordine ”de intrare și va reduce evaziunea fiscală, potrivit Digi24.ro.

  Citiți și: Grindeanu: Creştem capacitatea de tranzit a cerealelor din Ucraina de la 2 milioane la 4 milioane tone

  Ministrul Transporturilor anunță schimbări pentru Portul Constanța

  Sistem cu tichete de ordine, introdus pentru accesul în Portul Constanța

  Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor a menționat că speră ca în săptămânile viitoare o primă digitalizare pe ce înseamnă intrările în Portul Constanța să ducă la o anumită ordine în Portul Constanța.

  ”Digitalizarea trebuie să se întâmple în Portul Constanța, că vor unii, că nu vor, că le place sau nu le place. Acel ticketing îl vor lansa zilele viitoare. Am mai spus, Portul Constanța a fost un fel de El Dorado 30 și ceva de ani, în România. Companii care nu și-au plătit taxele, redevențele de exemplu, către Portul Constanța, de 30 de ani. N-au plătit apa de 30 de ani, curentul, dar sunt mari oameni de afaceri și mari companii în România. 30 și ceva de ani asta s-a întâmplat. De asta spuneam, că le place, nu le place unora, sunt determinat să fac această curățenie. Și am început acest lucru”, a mai menționat ministrul.

  Citiți și: Marcel Ciolacu: Sperăm ca prin România să tranziteze peste 60% din exporturile de cereale din Ucraina

  Sorin Grindeanu: Digitalizarea operațiunilor din Portul Constanța, un proiect european

  Șeful de la Transporturi a mai menționat că modificările din Portul Constanța se vor face etapizat iar finanțările sunt din bani europeni.

  ”Prima măsură, cea legată de ticketing, și îi anunț pe toți că nu va intra nimeni în port, când va funcționa, în câteva zile, fără a folosi acel sistem. Fără niciun fel de dubii. Digitalizarea întregilor operațiuni din Portul Constanța este un proiect european. Aș face o remarcă. Tot văd anumite tușe ale unora care ne spun că „domne, asta cu Europa să o lăsăm mai moale…”. Nu există la ministerul pe care îl conduc niciun proiect care să nu fie finanțat cu bani europeni. Toate proiectele importante – că vorbim de autostrăzi, că vorbim de CFR, că vorbim de achiziții de trenuri sau de investiții în CFR, că vorbim de digitalizare, toate au finanțare europeană. Așa că, acești apostoli ai „ieșirii”, într-un fel, eu zic să se liniștească, pentru că dacă tragem linie, beneficiile din acest punct de vedere sunt evidente. Chestiunea legată de digitalizare va fi în mai multe etape. Prima va fi în câteva zile, urmând ca pe parcursul anului viitor să finalizăm tot ce ține de digitalizarea Portului Constanța. Este extrem de important”, a mai declarat ministrul.


  Te-ar mai putea interesa

  România vrea să înființeze o nouă companie feroviară care va transporta și cereale România a importat în 2023 peste 700.000 to de grâu din R. Moldova. Cerealele erau din Ucraina? EuroGrainExchange, 10-11 aprilie la București. România – Gazda Bursei Europene de Cereale Cât grâu și porumb din Ucraina au intrat în fiecare lună în țară – cifrele oficiale Bulgaria a respins simplificarea regimului de licențiere pentru floarea-soarelui adusă din Ucraina

  Ultimele știri

  Subvenția APIA care a scăzut la jumătate față de anul trecut Surse APIA: Plata subvențiilor ANT de fapt nu a început! Legumele lui Ciprian Radu au avut hrană destulă datorită Kinactiv Root, de la Chemark G4media: PNL va cere azi demisia lui Barbu sau repunerea lui Ionuț Lupu la șefia APIA Ministrul Barbu cere Consiliului Concurenței să verifice practica produselor marcă proprie