• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ONU a trimis Moscovei propuneri de reînnoire a acordului de cereale. Diplomații ruși, sceptici

  Violina Gorcinschi -

  Secretarul general al ONU (Organizația Națiunilor Unite), Antonio Guterres, i-a trimis ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, un „set de propuneri concrete” pentru a restabili acordul de cereale. Mesajul lui Antonio Guterres i-a fost adresat mesajul șefului diplomației ruse înainte de întâlnirea dintre președintele rus Vladimir Putin și președintele turc Tayyip Erdogan, programată pentru astăzi, luni- 4 septembrie, în cadrul căreia urmează să fie discutate condițiile reînnoirii acordului de cereale pe rutele comerciale din Marea Neagră. Potrivit unui diplomat rus, acele propuneri de reînnoire a acordului de cereale, trimise de ONU, nu conțineau niciun fel de noutate.

  ONU depune, în continuare, eforturi pentru a convinge Rusia să se alăture din nou acordului de cereale de la Marea Neagră. Înainte de întâlnirea de astăzi dintre Vladimir Putin și președintele turc Tayyip Erdogan, secretarul general ONU a trimis noi propuneri concrete ministrului de Externe rus, Serghei Lavrov. Cu toate acestea, diplomații ruși nu au rămas impresionați de adresa organizației, a relatat farmer.pl.

  o gramada de cereale si o nava pe fundal
  Antonio Guterres – propuneri „concrete” pentru Rusia (foto: hoosieragtoday.news)

  ONU – propuneri de reînnoire a acordului de cereale

  Guterres a declarat pentru Reuters că i-a trimis ministrului rus de Externe Serghei Lavrov, un „set de propuneri concrete” care ar putea fi folosite pentru a restabili acordul cu cereale.

  „Cred că am înaintat o propunere care ar putea sta la baza unei reînnoiri, dar o reînnoire care trebuie să fie durabilă. Nu putem avea o Inițiativă a Mării Negre care să meargă de la criză la criză, de la suspendare la suspendare. Trebuie să avem ceva care să funcționeze pentru toată lumea”, a declarat Antonio Guterres reporterilor.

  Secretarul de la ONU a spus că există soluții concrete care permit accesul mai eficient al alimentelor și îngrășămintelor rusești pe piețele mondiale, la prețuri corecte. Acesta este încrezător că se pot găsi rezolvări care să mulțumească pe toată lumea.

  Diplomații ruși rămân sceptici

  Adresa lui Guterres a fost comentată anonim de un diplomat rus pentru Reuters. El a spus că „nu există revelații” în conținutul acesteia pentru că avea, în principal, „idei anterioare ale ONU” care nu mulțumeau Kremlinul.

  Înainte de întâlnirea planificată a lui Putin cu Erdogan, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a vorbit la Moscova cu omologul său turc Hakan Fidan. După întâlnire, Lavrov a spus că nu vede semne că Rusia va primi garanții de concesii din partea Occidentului, care sunt o condiție esențială pentru restabilirea acordului cu cereale. Lavrov a menționat că Rusia ar lua în considerare reînnoirea acordului dacă cererile sale de îmbunătățire a condițiilor de export pentru cereale și îngrășăminte rusești vor fi îndeplinite.


  Te-ar mai putea interesa

  România vrea să înființeze o nouă companie feroviară care va transporta și cereale România a importat în 2023 peste 700.000 to de grâu din R. Moldova. Cerealele erau din Ucraina? EuroGrainExchange, 10-11 aprilie la București. România – Gazda Bursei Europene de Cereale Cât grâu și porumb din Ucraina au intrat în fiecare lună în țară – cifrele oficiale Bulgaria a respins simplificarea regimului de licențiere pentru floarea-soarelui adusă din Ucraina

  Ultimele știri

  Avansul la programele Tomata și Usturoiul – aprobate de Comisia Europeană Anunț făcut astăzi de APIA pentru crescătorii de bovine Subvenția APIA care a scăzut la jumătate față de anul trecut Surse APIA: Plata subvențiilor ANT de fapt nu a început! Legumele lui Ciprian Radu au avut hrană destulă datorită Kinactiv Root, de la Chemark