• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Președintele Iohannis: România va continua să sprijine Ucraina, atât timp cât va fi necesar

    Roxana Dobre -

    România va continua să sprijine Ucraina, atât timp cât va fi necesar, a dat asigurări președintele Klaus Iohannis. Declarația a fost făcută la Cincu, județul Brașov, în cadrul vizitei la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica”, împreună cu Prim-ministrul Marelui Ducat al Luxemburgului, Xavier Bettel.

    Președintele României, Klaus Iohannis, a reafirmat astăzi marți – 5 septembrie că România va continua să sprijine Ucraina, ”atât timp cât va fi necesar”.

    Citiți și: Iohannis despre criza din piața cerealelor: ”Este important și bine să fim noi de partea Ucrainei”

    Președintele Klaus Iohannis alături de prim-ministrul Marelui Ducat al Luxemburgului, Xavier Bettel

    Klaus Iohannis: România va continua să sprijine Ucraina, atât timp cât va fi necesar

    În discursul său de la Cincu, președintele României, Klaus Iohannis, a reiterat sprijinul pe care România este dispusă să îi acorde Ucrainei, subliniind că acesta va continua ”atât timp cât va fi necesar”.

    ”Totodată, România va continua să sprijine Ucraina, atât timp cât va fi necesar. Găzduirea hub-ului pentru instruirea piloților de avioane F-16, inclusiv ucraineni, reprezintă un exemplu clar al acestui angajament. Profesionalismul, devotamentul și tăria de caracter care vă definesc fac ca NATO să fie cea mai puternică alianță politico-militară din istorie”, a declarat șeful statului.

    Citiți și: Președintele Iohannis, reacție după atacul Rusiei în porturi ucrainene: ”Sunt crime de război”

    Șeful statului a dat asigurări că nicio piesă şi nicio dronă şi nicio altă parte a unui dispozitiv nu a ajuns în România

    În același context, Klaus Iohannis a subliniat că nu a existat nicio piesă şi nicio dronă şi nicio altă parte a unui dispozitiv care a ajuns în România. „Dacă preşedintele ţării spune asta, eu cred”, a precizat premierul luxemburghez Xavier Bettel, prezent la conferinţa de presă comună cu şeful statului român.

    Șeful statului a spus că în această situaţie a fost verificat ”tot”. ”Pot să vă spun că nu a existat nicio piesă şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România. Noi avem control total asupra spaţiului nostru naţional, am verificat absolut tot şi pot să liniştesc populaţia: Nu a existat nimic ce a ajuns în România. Însă, da, suntem îngrijoraţi, fiindcă aceste atacuri au loc la o distanţă foarte mică de graniţa românească. Am avut chiar astăzi, mi-a spus domnul ministru al Apărării, atacuri care au fost verificate la 800 de metri de graniţa noastră, deci foarte-foarte aproape. Suntem însă alerţi, suntem atenţi şi suntem în cadrul NATO foarte bine apăraţi”, a arătat preşedintele.

    El a subliniat că ”România beneficiază de garanţii de securitate extrem de puternice, cele mai puternice din toată istoria noastră”.

    Iohannis a vorbit de multiple scenarii în contextul conflictului. ”Ştim exact ce să facem dacă ceva cade pe teritoriul NATO. Toată lumea ştie ce şi cum să facă. Nu sunt informaţii publice, dar vă spun că da, avem un scenariu pentru fiecare posibilitate”, a afirmat Iohannis.

    Preşedintele a întărit faptul că ”nu vrem să avem incidente pe teritoriul NATO, în acest caz, România”.


    Te-ar mai putea interesa

    Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români