• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Carmen Avram: 45% dintre fermierii români nu mai au bani pentru plata datoriilor la furnizori

    Roxana Dobre -

    Măsurile pro-Ucraina, decise de Comisia Europeană, i-au ajutat foarte mult pe ruşi, foarte puțin pe ucraineni şi deloc pe fermierii români, a transmis într-un discurs tranșant, eurodeputatul român, Carmen Avram.

    Carmen Avram a luat cuvântul marți seară, 12 septembrie, în plenul Parlamentului European în cadrul unei dezbateri cu privire la situația actuală din piața cerealelor în contextul datei de 15 septembrie când expiră interdicția aplicată Ucrainei de a exporta cereale în cinci țări vecine – România, Ungaria, Polonia, Slovacia și Bulgaria.

    Citiți și: Comisarul Wojciechowski: Prelungirea interdicțiilor este o soluție pozitivă pentru fermierii noștri!

    Comisia Europeană (CE) trebuie să anunțe dacă va decide prelungirea interdicțiilor de import a produselor agricole din Ucraina

    Eurodeputatul român a atras atenția în discursul său că Rusia pune mâna pe piețele ucrainene de cereale, în timp ce fermierii sunt înglodați în datorii.

    ”Asta i-am transmis azi, Comisarului pentru Agricultură, din Plenul PE. Rusia pune mâna pe piețele ucrainene de cereale, în timp ce fermierii noştri sunt înglodați în datorii şi cu nervii întinşi la maximum. Am cerut Comisiei prelungirea interdicției de import pentru cerealele ucrainene, interdicție care expiră pe 15 septembrie”, a atras atenția Carmen Avram.

    Citiți și: Carmen Avram a depus la Bruxelles un amendament pentru majorarea subvențiilor

    Eurodeputatul Carmen Avram: 45% dintre fermierii români nu mai au bani pentru plata datoriilor la furnizori

    Carmen Avram a atras atenția că 45% dintre fermierii români nu mai au bani pentru plata datoriilor la furnizori. De aceea, potrivit eurodeputatului român, un sprijin eficient pentru fermierii est-europeni ar fi fluidizarea tranzitului de cereale spre destinațiile tradiționale și prelungirea interdicției importurilor și a derogărilor de eco-condiționalitate în cele cinci state afectate.

    ”Câteva date: de un an și jumătate Ucraina pierde teren pe piețele ei tradiționale din Africa, Orientul Mijlociu și Asia pentru că cerealele ucrainene sunt cumpărate masiv în Europa. Rusia ocupă treptat și agresiv aceste piețe, anul acesta anunțând un export record de cereale de 48 de milioane de tone. În acest timp situația fermierilor români e următoarea: 45% nu mai au bani pentru plata datoriilor la furnizori, cerealele lor stau cu săptămânile, în camioane, sau câte o lună în vagoane de tren la intrarea în port, prețul transportului s-a dublat, partenerii lor își pierd încrederea pentru că nu mai primesc marfa contractată, ci una de calitate diferită din Ucraina. Iar nervozitatea e atât de mare, încât mari asociații amenință cu blocarea portului Constanța. Concluzie: măsurile Comisiei par să fi fost destul de profitabile pentru ruși. Un sprijin mai eficient pentru Ucraina și fermierii est-europeni amenințați cu dispariția ar fi fluidizarea tranzitului de cereale spre destinațiile tradiționale și prelungirea interdicției importurilor și a derogărilor de eco-condiționalitate în cele cinci state afectate”, a mai punctat Carmen Avram.


    Te-ar mai putea interesa

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Lege nouă în Monitorul Oficial: Vânzarea unui teren agricol devine nulă dacă nu se achită acest impozit! Praful saharian, o problemă nouă în ferme. Cum sunt afectate culturile agricole

    Ultimele știri

    Prețul ouălor de Paști la poarta fermelor. Ilie Van, UCPR: ”Acum apare pe piaţă şi oferta de la curtea ţărănească” Ploi și vijelii de sărbători. Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște Lege în Parlament: Pensii dublate pentru lucrătorii din agricultură