• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Legea permiselor pentru tractoare ar putea fi prorogată. Anunțul senatorului George Scarlat la MoldAgro Expo!

    Violina Gorcinschi -

    Soluțiile nu sunt la noi, sunt la dumneavoastră, le-a transmis fermierilor președintele Comisiei de Agricultură din Senatul României, George Scarlat, la deschiderea Târgului Moldova Agricolă Expo – MoldAgro Expo 2023. Evenimentul are loc în perioada 21-24 septembrie, pe Platforma Marsat din Roman, județul Neamț, și este dedicat tuturor fermierilor din zona Moldovei.

    Senatorul George Scarlat le-a vorbit fermierilor astăzi, joi – 21 septembrie, la deschiderea Târgului MoldAgro EXPO despre cum vede Comisia de Agricultură din Parlament rezolvarea nemulțumirile agricultorilor în ceea ce privește legislația. Potrivit acestuia, cei la care se găsesc soluțiile sunt fermierii, implicându-se activ în procesul legislativ.

    „Ne-am propus ca în această sesiune, discutând cu colegii din comisie, să fim, pentru dumneavoastră, proactivi, în sensul în care ședințele comisiilor vor fi, pe lângă publice, cu invitații cu caracter permanent. Vorbesc și cu dumneavoastră, fermieri, direct individual sau cu formele dumneavoastră asociative pentru că este un dialog mai constructiv în momentul în care avem reprezentare la nivel de asociație. Proiectele legislative nu vor mai fi în sensul în care noi va trebui să trimitem invitații către dumneavoastră. Pe site-ul Senatului găsiți ordinea de zi cu câteva zile înainte de orice ședință. Vreau să avem acest dialog, întrucât am mai spus fermierilor cu aproape orice ocazie în care ne-am întâlnit pe teritoriu: soluțiile nu sunt la noi, nu sunt la legislativ sau la executiv, ci sunt la dumneavoastră. Problemele sunt la dumneavoastră atunci când noi, din păcate, uneori, considerăm că facem lucruri bune”, a spus senatorul George Scarlat la MoldAgro Expo.

    Președintele Comisiei de Agricultură din Senat: Vrem să găsim rezolvare la cât mai multe probleme

    Potrivit parlamentarului George Scarlat, există anumite nemulțumiri legate de situația conducerii unui utilaj agricol neînmatriculat sau neînregistrat pe drumurile publice care se pedepsește cu închisoarea.

    „Mai avem câte o decizie care creează neplăceri. Sper ca, împreună cu domnul ministru, să găsim o soluție urgentă pentru prorogarea vizavi de infracțiunea de a conduce utilaje agricole pe drumuri publice. Este anormal să fii șofer cu toate categoriile sau chiar și cu categoria B, deci să deții un permis de conducere, și să nu ai voie să circuli pe drumurile publice. Mă angajez și am spus-o în această sesiune, va trebui să rezolvăm această problemă și să prorogăm un termen până la sfârșitul anului, dar trebuie să fim conștienți și noi că trebuie să avem utilaje, într-o formă sau alta, înregistrate sau înmatriculate pentru că noi înțelegem greutățile din fermă. Cum bine ați spus, suntem fermieri la bază, dar trebui să ne înțelegeți și pe noi că trebuie să găsim un cadru legal astfel încât să eliminăm și riscurile, și să nu creăm neplăceri pentru dumneavoastră”, a declarat, în cadrul evenimentului, președintele Comisiei de Agricultură din cadrul Senatului.

    George Scarlat va veni cu mai multe subiecte de discuții în următoarele zile, întrucât industria agroalimentară românească are un obiectiv pentru care încă se luptă: acela de a avea cât mai multe produse la raft.

    „Aș avea să vă dau mult mai multe exemple astăzi, din astfel de sesiuni, dar sper că în cadrul dezbaterilor din aceste zile să putem să dialogăm și îmi doresc foarte mult să trec pe aici, pe la acest frumos târg, cu cel puțin 2-3 teme la care să găsim rezolvare în viitorul apropiat, și mă refer aici la această sesiune parlamentară. Din punct de vedere legislativ, cu problema tractoarelor, să știți că legea este organică, în Codul Penal, și nu putem face multe într-un timp foarte scurt. De aceea, va trebui să vedem dacă există posibilitatea unei ordonanțe de urgență. Cu privire la partea de procesare, e foarte mult de spus. Avem cu ce să ne lăudăm în fermele și industria noastră alimentară, avem furnizori de inputuri, avem tehnologii. Este o luptă pe care nu consider că am câștigat-o încă, e o luptă mai grea de a ajunge pe raft, a avea produsul românesc la raft”, a spus președintele Comisiei de Agricultură din Senat.


    Te-ar mai putea interesa

    Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till