• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Vasile Balcan, AFF, la deschiderea MoldAgro Expo: Moldova merită o astfel de manifestare!

    Roxana Dobre -

    Vasile Balcan, administratorul Marsat SA Roman, companie care găzduiește în acest an prima ediție a târgului MoldAgro Expo, a avut în deschiderea manifestării un mesaj pentru fermieri, dar și pentru autoritățile prezente la eveniment. Târgul de agricultură are loc în perioada 21 – 24 septembrie, pe platforma MARSAT din localitatea Roman, județul Neamț.

    Fermierul Vasile Balcan, Membru al Senatului Asociației Forța Fermierilor, a declarat ieri, joi – 21 septembrie, la deschiderea Moldova Agricolă Expo – MoldAgro EXPO 2023, Târgul de agricultură dedicat fermierilor din zona Moldovei, că vizitatorii vor găsi noutățile anului din toate domeniile.

    Citiți și: Secretar de stat la MoldAgro Expo – anunț despre plata despăgubirilor de secetă!

    Vasile Balcan a transmis în discursul de la deschiderea MoldAgro EXPO 2023 că evenimentul se dorește să fie o reluare a tradițiilor privind târgurile cu profil agricol din zona Moldovei.

    ”Avem reprezentanți ai autorităților centrale, dar și locale și cred că prin prezența lor și discuțiile pe care le vom avea în cadrul Congresului Fermierilor vom putea da multe răspunsuri la problemele noastre. Mă bucură foarte mult că s-a putut organiza acest târg, eveniment care vrea să reia tradiția târgurilor pentru zona Moldovei pentru că de 4 ani de zile în zona noastră nu s-a mai făcut niciun târg de acest gen, iar Moldova merită o astfel de manifestare. Vreau să îi felicit în mod special pe expozanți, cei care și-au folosit resursele pentru a ne aduce astăzi cele mai recente noutăți din fiecare domeniu respectiv utilaje, tehnologie, inputuri dar și fermierilor sau consumatorilor care folosesc acest eveniment cu rost”, a spus fermierul.

    Menționăm că la Târgul MoldAgro Expo sunt peste 50 de companii și organizații care furnizează fermierilor utilaje, inputuri agricole și servicii: Aectra Agrochemicals, Afibanat, Agrilink Hub, Agriportal, Agritehnica, Agromar Balotești, AIPROM, AISR, Alcedo, Armandis, BASF, Bayer Crop Science România, Belor, Biochem, BKT, CICh – Combinatul de Îngrășăminte Tehnologice Năvodari, Ciproma SEM, Clubul Fermierilor Români Broker de Asigurare, Daymsa, Dicor Land, Dinamic 92, Ecofol România, ETUfarm, FMC Agro România, G-A Nutriție, Gamma Survey, Holland Farming, Innvigo Agro România, Integra Business Consulting, IRUM, ITC Seeds, Iuriaghi, Kazan, Mara, MARSAT, Marcoser, Maschio Gaspardo, MAVI, Mlinostroj, Netafim România, Nufarm România, LANDE, Lely, Oscar Downstream, Palmex, Perkins, REINKE, Rodbun, Silobag, STINE, Strong Machinery, TCE Agricultură, TechFarm, Timac Agro România, VSD, Zetor România.

    O componentă importantă a târgului este reprezentată de inaugurarea Centrului Expozițional Zootehnic, unde sunt prezentate animale din speciile bovine, ovine și caprine, de la principalele organizații din sectorul de creștere a animalelor, precum și de la crescători independenți  și stațiuni ale Academiei de Științe Agricole și Silvice ”Gheorghe Ionescu-Sisești”.

    Citiți și: Vasile Balcan, AFF – semnal de alarmă: ”Vom rămâne cu cerealele în depozite”

    Vasile Balcan: Vă asigur că aveți ce descoperi la MoldAgro EXPO 2023

    Fermierul care găzduiește târgul MoldAgro EXPO 2023 a dar asigurări că fermierii au ce vedea la eveniment iar timpul alocat manifestării, de patru zile, va permite tuturor vizitatorilor să descopere utilajele, inputurile și produsele din toate domeniile expuse.

    ”În cele patru zile de târg vă asigur că aveți ce descoperi și practic o să fiți foarte bucuroși dacă cel puțin o informație vă va rămâne suplimentar față de ce știți deja. Și atunci cred că târgul își va atinge scopul cu care a fost gândit”, a spus fermierul.

    Societatea MARSAT administrată de Vasile Balcan, lucrează o suprafață de 2.600 de hectare, iar pe lângă activitatea agricolă de producție, compania are și o divizie care furnizează fermierilor mașini și utilaje agricole, inputuri agricole și finanțări de culturi pentru peste 140 de producători agricoli din zonă. În plus, compania a investit într-o capacitate de stocare de peste 120.000 de tone, dar și în procesare, având în funcțiune o moară de porumb cu o capacitate de 150 de tone pe zi.

    Fermierii sunt așteptați la Târgul MoldAgro EXPO zilnic, până duminică 24 septembrie, inclusiv, între orele 9.00 – 17.00. Pentru a ajunge mai ușor la Plarforma MARSAT unde are loc evenimentului, puteți da căutare cu ”MoldAgro Expo” pe aplicațiile WAZE și Google Maps.

    Târgul Moldova Agricolă Expo este organizat de MARSAT, Asociația Forța Fermierilor și Agrointeligența.


    Te-ar mai putea interesa

    Ploi torențiale, vijelii și grindină – alertă meteo emisă de ANM pentru 25 de județe Mușuroirea tomatelor. Când și cum se face Zece recomandări pentru o producție bună de ardei

    Ultimele știri

    Partidul Fermierilor din Olanda a intrat la guvernare! Tinerii refuză să lucreze în ferme ca îngrijitori la animale, chiar dacă internetul este plin de anunțuri de angajare Cea mai mare dronă agricolă poate pulveriza 380 de hectare pe zi și este deja un succes de piață