• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Preț porci în viu și carcasă. Cât costă un kilogram de carne la micii fermieri

    Roxana Dobre -

    Preț porci în viu și carcasă în 2023, luna octombrie. Chiar dacă ne mai despart circa două luni și jumătate până la Crăciun, când interesul pentru carnea de porc este mult mai mare, cumpărătorii care achiziționează carne din ferme sunt interesați de prețul din această perioadă. Crescătorii spun că prețul porcului pornește de la 15 lei pe kilogram până la 20 de lei în viu și este între 25 de lei și 35 de lei pe kilogram la carcasă. Cele mai mari prețuri sunt pentru porcii din rasa Mangalița.

    Cea mai scumpă carne de porc în viu dar și carcasă, cumpărate direct din fermă, este cea din rasa Mangalița pentru care prețul în viu este și de 30 de lei pe kilogram și 35 de lei pentru carcasă, conform anunțurilor de pe site-urile de specialitate.

    La polul opus sunt porcii din rase comune unde crescătorii cer 15 – 20 de lei pe kilogram în viu și 25 de lei la carcasă, adică pentru porcul sacrificat. Pe un grup de crescătorii fermierii au făcut un sondaj cu privire la prețurile de sezon la porci.

    Citiți și: Semnal de alarmă: Prețul cărnii de porc în viu a scăzut cu 1 leu/kg în ultimele două săptămâni

    Prețul porcilor în luna octombrie

    Prețuri porci în viu în diferite județe

    Pe grupul de Facebook dedicat crescătorilor de porci ”Porci și purcei de vânzare România”, un crescător a făcut un sondaj al prețurilor pentru animalele în viu cumpărare de la gospodari și ferme mici. Iată care este prețul pe kilogram în viu, în județele unde crescătorii au venit cu un răspuns:

    – Preț porc în viu în județul Botoșani: 15 lei kilogram;
    – Preț porc în viu în județul Buzău: 15 lei kilogram;
    – Preț porc în viu în județul Tulcea: 16 lei kilogram;
    – Preț porc în viu în județul Maramureș: 16 lei kilogram;
    – Preț porc în viu în județul Bistrița-Năsăud: 18 lei kilogram;
    – Preț porc în viu în județul Prahova: 18 lei kilogram;
    – Preț porc în viu în județul Suceava: 20 lei kilogram.

    Citiți și: Numărul de porci, în continuă scădere. Câte suine se mai cresc, oficial, în România!

    Prețuri la porcul sacrificat pe județe 

    În cazul porcilor direct sacrificați și tranșați de crescători, prețul unui kilogram de carne de porc pornește de la minim 25 de lei pe kilogram și ajunge și la 35 de lei, în cazul raselor mai ”speciale” cum ar fi Mangalița. Iată ce prețuri au indicat crescătorii, pe județe, la carnea de porc carcasă:

    – Preț porc carcasă în județul Botoșani: 25 de lei pe kilogram;
    – Preț porc carcasă în județul Argeș: 25 de lei pe kilogram;
    – Preț porc carcasă în județul Tulcea: 26 de lei pe kilogram;
    – Preț porc carcasă în județul Timiș: 27 lei kilogram cu cap și organane și fără cap și organe 28 lei, rasa Pietrain;
    – Preț porc carcasă în județul Bistrița-Năsăud: 30 de lei pe kilogram;
    – Preț porc carcasă în județul Satu-Mare: 35 de lei pe kilogram, rasa Mangalița.

    Prețurile pentru kilogramul de porc în viu sunt prețuri medii pentru județele de mai sus, fiind prețurile publicate pe site-urile de anunțuri sau în sondaje de pe grupurile de pa Facebook.


    Te-ar mai putea interesa

    Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till