• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cum își pot reduce viticulorii români costurile cu învelitoarea de protecție Wita Econom Light

  Adrian Radu -

  Viticultorii au parte de destule provocări în fiecare an. Una dintre acestea este reprezentată de erbicidarea dintre și de pe rânduri, care să nu afecteze butașii. Verdon aduce în sprijinul viticultorilor o învelitoare de protecție, care reduce în mod semnificativ costurile de întreținere a unei plantații nou înființate. Cei de la Cramele Recaș beneficiază deja de aceste învelitori.

  Recaș este un nume uriaș în viticultura din România, iar plantațiile de viță de vie au parte de o îngrijire atentă. Un obstacol important a fost depășit prin folosirea învelitorilor de protecție Wita Econom Light, de la Verdon. Acest produs se utilizează atât la înființarea unei plantații, cât și când via este pe rod, la completare de goluri.

  Adrian Blaga, co-fondator Verdon

  Wita Econom Light este o învelitoare de protecție din polipropilenă pură, un material tratat UV, acest lucru oferindu-i rezistență îndelungată. Tocmai de aceea, învelitoare poate rezista până la 3 sezoane. “Produsul are pereți dubli, ceea ce înseamnă că are o stabilitate foarte bună, pe de o parte, și pe de altă parte, asigură un control al temperaturii mai bun decât o învelitoare cu un perete simplu”, a explicat Adrian Blaga, co-fondator și administrator Verdon.

  Caracteristici Wita Econom Light

  – Se recomandă instalarea pe tulpină imediat după plantare
  – Lungime: 40 cm
  – Stabilitate datorită canturilor întărite
  – Protecție excelentă împotriva iepurilor și a altor rozătoare

  Un alt punct forte al Wita Econom Light este opacitatea. “Prin materialul învelitorii pătrunde aproximativ 70% lumină, care se traduce prin faptul că toate ramificațiile de pe tulpină nu se dezvoltă, astfel că nu vom avea costuri pentru copilire, planta va crește mult mai repede spre lumină și, în același timp, va forma drept scaunul butucului”, a completat Adrian Blaga.

  Plantație de viță de vie protejată cu învelitoarea Wita Econom Light

  Învelitoarea Wita Econom Light se instalează foarte ușor, datorită celor două cleme. În plus, dispune și de o fantă preștanțată pentru fixarea tutorelui. Odată amplasată învelitoarea, înăuntru se creează o ventilație corespunzătoare. Mai mult, microclimatul din interiorul învelitorii protejează planta tânără, în special de sporii patogeni care ar putea contamina vița de vie.

  Învelitoare de protecție vița de vie Wita Econom Light

  Viticultorii pot efectua fără probleme erbicidări, după instalarea învelitorilor Wita Econom Light. “Se poate erbicida atât într-o plantație nou înființată, cât și pentru completările de goluri, deoarece planta este protejată în interiorul acestei învelitori de erbicidul total, de glifosat. Cu această învelitoare protejăm plantele tinere atât de buruieni, cât și de animale”, a concluzionat Adrian Blaga.

  Învelitori de protecție Wita Econom Light proaspăt instalate pe butași de viță de vie

  Radu Duluță, inginer viticol la Cramele Recaș, a putut observa în ultimii ani beneficiile aduse de învelitoarea Wita Econom Light de la Verdon. “Marele avantaj este că se creează microclimatul bun pentru vița de vie, se aleg 2-3 lăstari, doar aceia se dezvoltă, ceilalți rămân pitici. Dacă nu am pune protecțiile, cresc 4-5, câți pleacă de jos, și se dezvoltă uniform, dar nu bine, nu cum ar trebui. Fără ele, avem o cheltuială mai mare. Trebuie să intri să rărești lăstarii. Dacă apare iarbă, ce faci cu buruiana? Plivești? Sapi? Așa, venim cu un erbicid, fie contact, fie cu ce avem și rezolvăm problema”, a declarat Radu Duluță.

  Învelitoarea Wita Econom Light este un produs reutilizabil și se livrează sub formă de planșă. Toate detaliile despre acest produs se găsesc pe site-ul www.verdon.ro, la secțiunea Casă și grădină. Wita Econom Light poate fi comandată de pe site-ul: www.verdon.ro.

  Te-ar mai putea interesa

  Se schimbă vremea! Șefa ANM a anunțat de când vin ploile Bani în plus la subvenția APIA. Lista plăților-bonus la hectar și animale Fermierii care au pierdut prima pe cap de vacă. Calcul ANT bovine după data de referință

  Ultimele știri

  Hibridul de porumb Olt, potrivit pentru toate regiunile României AgroChatGPT – oportunitate pentru Universități și Companii din agricultură de a inova și a colabora Modelul TRANSAVIA „de la Bob la Furculiță și Înapoi” – premiat pentru Inovație în Sustenabilitate