• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ANM a făcut anunțul: Încep ploile, vremea se răcește. Rafale de vânt până la 110 km/h!

    Oana Timar -

    Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de ploi, dar și de intensificări ale vântului, scăderi de temperatură și precipitații mixte la munte.

    Informarea meteorologică a ANM a intrat în vigoare de astăzi, sâmbătă – 15 octombrie, de la ora 12:00, și este valabil deocamdată până mâine după-amiază, luni – 16 octombrie, la ora 16:00. Toată țara este vizată de mai multe fenomene meteo: ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire semnificativă, precipitații mixte în zona montană înaltă.

    ”Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, duminică în vestul și nordul teritoriului, iar luni și în rest. Aria ploilor va fi în extindere, iar în zonele de munte, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp și izolat 20…25 l/mp. În noaptea de duminică spre luni se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în nordul Carpaților Orientali, iar la altitudini mai mari de 1700 m și în restul masivelor montane. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor”, se arată în informarea ANM.

    Cod galben de intensificări ale vântului

    Meteorologii au emis astăzi, duminică – 15 octombrie, și un cod galben valabil până mâine, 16 octombrie, la prânz – ora 12:00, pentru intensificări ale vântului. ”În intervalul menționat temporar vântul va prezenta intensificări în sudul Transilvaniei și al Olteniei, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și în sud-vestul și estul Munteniei, cu viteze de 55…65 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale în general de 80…110 km/h”, se mai arată în informarea ANM de cod galben

    Cod galben emis de ANM duminică, 15 octombrie 2023

    Vremea luni, 16 octombrie 2023

    Valorile termice vor scădea semnificativ luni, 16 octombrie, în centru, sud și est, astfel încât vremea va deveni mai rece decât în mod caracteristic datei în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 10 și 19 grade, iar cele minime între -6…-5 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 8…9 grade pe litoral.

    Cerul va fi variabil, iar înnorări și ploi slabe se vor semnala doar în prima parte a zilei, pe arii restrânse în sud-est și cu totul izolat în nordul, centrul și estul teritoriului.

    La altitudini de peste 1400 m vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va mai prezenta intensificări local și temporar în regiunile estice, sudice și centrale, în general cu viteze de 45…55 km/h, iar în zona montană înaltă, în special a Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, rafalele vor depăși 70…80 km/h. Dimineața și noaptea, îndeosebi în regiunile intracarpatice, pe areale mici se va forma ceață.

    Vremea marți, 17 octombrie 2023

    Valorile termice ale zilei de marți, 17 octombrie, se vor situa ușor sub normele specifice perioadei în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări în jumătatea de sud a țării, unde cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat.

    Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 grade în depresiuni și 12 grade pe litoral. Izolat se va forma ceață.

    Vremea miercuri, 18 octombrie 2023

    Valorile termice vor crește ușor miercuri, 18 octombrie, astfel că se vor situa în jurul celor specifice perioadei în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când va crește probabilitatea de ploaie în jumătatea de vest a țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-estul teritoriului.

    Temperaturile maxime se vor situa între 13 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 11 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până spre -3 grade, dar și mai ridicate pe litoral până spre 13 grade. Izolat se va forma ceață.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Răsadurile de ardei se îngălbenesc. Cauze, remedii Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată

    Ultimele știri

    Lege în Parlament: Pensii dublate pentru lucrătorii din agricultură Un fermier este acuzat că s-a „jucat cu genetica” și a creat oi uriașe pentru vânătoare Porumb distrus de Tanymecus. Nina Gheorghiță, LAPAR: România trebuie să obțină autorizarea tratamentelor sămânță pe 10 ani