• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Nou ghid publicat! Fonduri nerambursabile de până la 94 euro/zi/fermier

    Violina Gorcinschi -

    Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat Ghidul solicitantului pentru accesarea finanțării acordate pentru cursuri de formare profesională, intervenția DR-37 – Transfer de cunoștințe din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027 (PS PAC 2027). Fondurile alocate sub forma unor costuri unitare standard vizează rambursarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor realizate de către furnizorii de formare profesională, care sunt beneficiarii direcți ai finanțării.

    Ghidul solicitantului pentru intervenția DR-37 – Transfer de cunoștințe din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027 (PS PAC 2027) a fost publicat pe pagina oficială de internet a AFIR, au transmis reprezentanții instituției într-un comunicat.

    doua persoane pe camp
    DR-37- Finanțare în domeniul formării profesionale în agricultură (foto: studypathways.co.nz)

    DR-37 – Transfer de cunoștințe – Beneficiari și cheltuieli

    Fondurile alocate prin intervenția DR-37 vin sub forma unor costuri unitare standard acordate pentru rambursarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor realizate de către furnizorii de formare profesională, beneficiarii direcți ai acestei finanțări.

    Furnizorii de formare profesională, care pot fi reprezentați de entități sau consorții publice sau private care activează în domeniul formării profesionale și care îndeplinesc toate condițiile de eligibilitate, trebuie să se înscrie online în Registrul furnizorilor eligibili de servicii de formare profesională (registrul va fi disponibil pe site-ul oficial AFIR, printr-o aplicație distinctă).

    În cadrul intervenției DR-37 sunt eligibile trei variante de Cost Unitar Standard (CUS), respectiv pentru:

    – Întâlniri față în față cu cazare (CUS – A), cu o valoare de 94 euro/ persoană/ zi;
    – Întâlniri față în față fără cazare (CUS – B), cu o valoare de 67 euro/ persoană/ zi și pentru
    – Întâlniri online (CUS – C), cu o valoare de 21 euro/ persoană/ zi.

    Aceste costuri includ, după caz, costul unitar standard pentru experții formatori, echipa de implementare, transport, cazare, masă, sală de conferințe, consumabile și materiale suport, cheltuieli indirecte.

    o persoana intr-o sera
    Formare profesională în protecția mediului în agricultură (foto: openmarketsinstitute.com)

    Formare profesională în Eco-Scheme și protecția mediului în agricultură

    Pentru primul apel de selecție lansat în cadrul acestei intervenții, cu un buget de 1,8 milioane euro, au fost propuse două domenii de formare profesională, respectiv:

    Aceste cursuri de formare profesională nu se supun prevederilor art. 21 din Ordonanța nr. 129/2000 privind autorizarea furnizorilor de formare profesională a adulților și vor avea o durată de 3 zile (24 ore) pentru domeniul „Eco-Scheme” și de 5 zile (40 ore) pentru ambele domenii de formare.

    Pentru întocmirea documentației necesare depunerii cererilor de finanțare, solicitanții au la dispoziție Ghidul solicitantului și anexele aferente acestuia.


    Te-ar mai putea interesa

    Tic-tac, tic-tac cu avansul APIA. Termen urgent pentru plata primei tranșe din subvenții Tractoarele New Holland pe care fermierii le pot cumpăra prin Programul Rabla pentru Tractoare Primul îngheț la culturile din câmp. Alexander Degianski, fermier: O iarnă blândă, coșmarul unui agronom

    Ultimele știri

    Avans APIA 2024 – ultima oră! Prag depășit pentru plățile către fermieri! ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Pintea, MADR: Autoritatea și-a câștigat încrederea nu doar pe plan național, ci și pe scena europeană Auchan și Cora – amenzi uriașe de la Consiliul Concurenței! Judecătorii le-au respins contestațiile!