• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvenții APIA – plăți ANT pe hectar și animale. Anunț despre achitarea sumelor

  Roxana Dobre -

  Plata APIA pentru ANT – Ajutoare Naționale Tranzitorii , în sectorul vegetal și zootehnic. Fermierii care au cerut la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) schemele care se achită din bugetul de stat nu intră la plata avansului cu aceste subvenții. Mai mult, aceștia au de așteptat până anul viitor pentru a primi banii, după cum a anunțat Adrian Pintea, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

  Adrian Pintea a anunțat luni – 6 noiembrie, în cadrul emisiunii AgroStrategia de pe TVR 1 care sunt singurele scheme de plată care vor ajunge în conturile fermierilor de anul viitor, respectiv din luna ianuarie.

  Citiți și: Avans APIA 2023. Cornel Turcescu: Peste 95-96% dintre fermieri vor intra la plată

  Crescătorii de ovine vor încasa subvenția ANT anul viitor

  Plăți ANT: când ajung banii la fermieri 

  Adrian Pintea a menționat că singurele subvenții care nu au intrat pe lista plăților în avans în acest an sunt deja cunoscute de fermieri din anii trecuți și anume Ajutoarele Naționale Tranzitorii (ANT), atât pentru vegetal și zootehnie, care se achită din bugetul anului viitor celui în care s-a depus cererea.

  ”Plățile care nu vor intra la avans au rămas aceleași ca și în anii anterior, adică Ajutoarele Naționale Tranzitorii, atât pentru sectorul vegetal cât și zootehnic. Acestea vor intra după cum se știe din bugetul anului 2024, după ce acesta va fi aprobat. Și chiar am văzut o declarație a premierului Marcel Ciolacu că bugetul se va aproba anul acesta și atunci din luna ianuarie vor începe și aceste plăți”, a spus Adrian Pintea pentru emisiunea AgroStrategia.

  Citiți și: Oficial MADR despre avansul APIA: Verificați conturile! Plăți în ritm alert de astăzi!

  Plăți ANT vegetal și zootehnie 2023: cuantumurile încă nu se cunosc

  Ajutoarele Naționale Tranzitorii (ANT) se achită anual fermierilor din bugetul Ministerului Agriculturii, atât pentru o serie de culturi din sectorul vegetal cât și pentru vaci de lapte, carne și ovine/caprine.

  Cuantumurile pentru aceste subvenții sunt stabilite anual de APIA, prin împărțirea plafoanelor alocate la numărul de hectare, respectiv număr de animale eligibile la plată. Aceste subvenții nu au intrat niciodată la plata avansului și nici în luna decembrie din plata plata finală deoarece se achită întotdeaua din bugetul viitor celui în care se depune cererea la APIA, adică pentru campania curentă în 2024 pentru 2023.

  La acest moment, cum bugetul național pe anul viitor nu a fost încă stabilit, nu se cunosc cuantumurile ANT ce vor fi încasate de fermieri pentru anul de cerere 2023.

  În campania APIA 2022 a demarat plata pentru ANT-uri la 2 februarie anul acesta, atât pentru sectorul vegetal cât și zootehnic. Iată cuantumurile pe care le-au primit fermierii anul trecut, conform APIA:

  Cuantumuri ANT vegetal pentru campania APIA 2022

  ANT 1 – culturi în teren arabil 11,9238 euro/ha;
  ANT 2-3 – in /cânepă pentru fibră 18,4310 euro/ha;
  ANT 4 – tutun 5.254,6083 euro/ha;
  ANT 5 – hamei 311,7692 euro/ha;
  ANT 6 – sfeclă de zahăr 180,6441 euro/ha.

  Cuantumuri ANT zootehnie pentru campania APIA 2022

  ANTZ 7 – sector lapte bovine 19,3898 euro/ha;
  ANTZ 8 – sector carne bovine 67,2574 euro/ha;
  ANTZ 9 – ovine / caprine 4,8947 euro/ha.


  Te-ar mai putea interesa

  Grindina a făcut prăpăd! Culturi puse la pământ și case distruse. ”Era cât oul de găină” Țara, împărțită între caniculă și furtuni. 12 județe sub alertă de vijelii și grindină Document pe surse: Programul Rabla pentru tractoare – condiții și documente necesare

  Ultimele știri

  Semănătoarea strip-till Czajkowski și dezmiriștitorul Kelly Tillage păstrează apa în sol Dezastrul lăsat în urmă de vijeliile cu grindină cât un ou și rafale de peste 100 de km/h! Alexandru Potor, fost secretar de stat MADR, este noul primar al municipiului Slobozia: “Deschidere totală către fermieri!”