• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cel mai mare parc fotovoltaic din SE Europei, inaugurat în Argeș. Investiția se ridică la 100 mil. euro

    Angelica Lefter -

    România deține de acum cel mai mare parc fotovoltaic din sud-estul Europei, care ar putea alimenta 100.000 de gospodării. Parcul fotovoltaic, ce se întinde pe 170 de hectare, a fost deschis oficial astăzi, marți – 31 octombrie, la Rătești, în județul Argeș.

    Lucrările pentru cel mai mare parc fotovoltaic din țară au început în anul 2022 şi au fost finalizate după 18 luni, în septembrie 2023. Investiția se ridică la peste 100 de milioane de euro, potrivit Agerpres.

    Citiți și: Guvernul lansează un nou program cu panouri fotovoltaice gratuite pentru gospodării

    Parcul fotovoltaic se întinde pe aproximativ 170 de hectare și reunește 135.000 de panouri

    Cel mai mare parc fotovoltaic din România şi din sud-estul Europei, întins pe o suprafaţă de aproximativ 170 de hectare, a fost inaugurat, marţi – 31 octombrie, în localitatea Răteşti din judeţul Argeş.

    ”Astăzi sărbătorim un moment important în dezvoltarea energiei solare în ţara noastră. Acest parc fotovoltaic cu dimensiuni impresionante nu doar că ne ajută să facem faţă provocărilor energetice ale prezentului, dar ne deschide şi uşi către un viitor mai sustenabil şi mai luminos. Beneficiile acestei inaugurări sunt numeroase şi au un impact semnificativ asupra României”, a declarat Marius Negru, secretar de stat în Ministerul Energiei, în cadrul evenimentului de inaugurare, în cadrul primei ediţii a Solar Open Day.

    Industria fotovoltaică din România, în permanentă dezvoltare

    La rândul său, directorul Executiv al Romanian Photovoltaic Industry Association (RPIA), Andrei Manea, a subliniat faptul că industria fotovoltaică din ţara noastră este în permanentă dezvoltare.

    ”Am făcut nişte studii (…) prin care estimăm că în orizontul anului 2030 vom avea în jur de 45.000 de colegi în industria fotovoltaică doar, separat de ceea ce poate să facă şi industria eoliană. Acesta este un scenariu mediu în care vedem 45.000 de angajaţi permanenţi în industria fotovoltaică, ceea ce, din punctul nostru de vedere, este o chestiune foarte importantă, lucrăm în acest sens împreună cu diverşi parteneri (…). Nu mai suntem o tehnologie nouă, nu mai suntem ca acum 12-13 ani când se montau primele panouri fotovoltaice”, a precizat Andrei Manea.

    Citiți și: Casa Verde Fotovoltaice 2023, suspendat. Noi informații importante pentru beneficiari

    Investiția pentru parcul fotovoltaic de la Rătești se ridică la 100 de milioane de euro 

    Despre proiectul de la Răteşti şi perspectivele energiei regenerabile au vorbit şi reprezentanţii companiilor care au realizat investiţia.

    ”Vedem modul în care sectorul energiei regenerabile se dezvoltă în România. (…) Piaţa românească este o piaţă cheie în sud-estul Europei şi se străduieşte să atingă obiectivele pentru anul 2030 de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră”, a spus Bogdan Asanache, country manager al companiei Econergy Balkan.

    Favi Stelian, reprezentantul companiei Nofar Energy Romania a subliniat că este începutul unei noi ere în energie pentru România.

    ”În ultimii doi ani am finalizat construcţia celui mai mare parc fotovoltaic nu doar din România, ci din sud-estul Europei. Este (…) începutul unei noi ere în energia din România”, a spus, la rândul său, Favi Stelian, reprezentantul companiei Nofar Energy Romania.

    Lucrările la imensul parc fotovoltaic au început în anul 2022 şi au fost finalizate după 18 luni, în septembrie 2023, investiţia ridicându-se la peste 100 de milioane de euro.

    În parc au fost montate 135.000 de panouri, cu o putere totală instalată de 155 de megawaţi. Parcul fotovoltaic de la Răteşti ar putea alimenta 100.000 de gospodării.


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till