• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierii germani raportează creșteri de profit în acest an. Fermele mixte, cel mai bun randament

    Violina Gorcinschi -

    Fermierii germani au obținut profituri frumoase în anul comercial 2022-2023 (. Potrivit unor date publicate de Oficiul de Stat pentru Agricultură din landul Hessa, fermierii din această regiune s-au descurcat surprinzător de bine în ultimul an comercial, obținând profituri cu aproape 80% mai mari decât în anul precedent. Nu toate fermele și datele la nivel național au fost încă evaluate, Ministerul Agriculturii german urmând să le publice în următoarele săptămâni.

    Anul comercial 2022-2023 a fost unul excepțional pentru fermierii din Germania. Au fost obținute profituri în toate tipurile de activități agricole, în ciuda costurilor mari. Acest lucru a fost demonstrat de o evaluare inițială a rezultatelor contabile de către Oficiul de Stat pentru Agricultură din Hessa, care sunt oarecum surprinzătoare, având în vedere explozia masivă a costurilor și condițiile economice și politice extrem de dificile, potrivit Agrarheute.

    utilaje de recoltare pe camp
    Fermierii germani au câștigat cu aproape 80% mai mult (foto: farmersjournal.ie)

    Profituri mari pentru fermierii din Hessa, Germania

    Fermierii din Hessa – și, probabil, și din celelalte state federale – au înregistrat „un rezultat de top și fără precedent în ultimul exercițiu financiar, cu o creștere semnificativă suplimentară a profiturilor în toate fermele comerciale principale, de aproape 80%”, potrivit studiului.

    Profitul mediu în exercițiul financiar precedent 2021/22 a fost de 73.708 euro, cu 10% peste media ultimilor 5 ani. Acum, profiturile pentru toate tipurile de afaceri sunt duble față de ultimii 5 ani, la o medie de 132.328 de euro.

    „Privind în urmă, se poate spune că, în medie, întreprinderile agricole au beneficiat în mod clar de turbulențele considerabile ale prețurilor cauzate de războiul din Ucraina”, a fost concluzia economiștilor de la Oficiul de Stat pentru Agricultură din Hesse.

    Unitățile de procesare – profit dublu

    Conform evaluării rezultatelor operaționale, companiile de procesare au realizat cea mai mare creștere a profitului, de aproximativ 105%, în ultimul exercițiu financiar. Profitul absolut al firmelor de furaje este în continuare cu 553 de euro mai mare decât cel al companiilor de procesare.

    Cu profituri de aproximativ 157.000 de euro, fermele zootehnice se bucură de cele mai bune rezultate. În plus, după ce numărul de vaci de lapte din Hessa a fost redus cu 13% în anul de comercializare 2021/22, acesta a crescut din nou de la 70,9 la 74,8 vaci de lapte în anul comercial 2022/23, cu o producție de lapte simultan mai mare de 2,4%.

    Totuși, factorul decisiv pentru rezultatul economic foarte bun a fost prețul laptelui, care a crescut cu aproape o treime până la o medie de 56,27 eurocenți/kg, ceea ce a compensat mai mult decât costurile cu 32% mai mari pentru furaje, au precizat experții din Hessa.

    Deși companiile de procesare și-au redus ușor stocurile, acestea au reușit să-și crească veniturile din vânzări cu 31% datorită creșterii semnificative ale veniturilor din porcii de îngrășat (216 față de 154 euro) și ale veniturilor din purcei (72 față de 52 euro/purcel). În schimb, cheltuielile de exploatare au crescut doar cu 17%.

    seminte de rapita si flori de rapita
    Performanță în sectorul de cereale și oleaginoase (foto: biomassa.de)

    Câștiguri mari în sectorul cerealelor și oleaginoaselor

    Fermele vegetale au înregistrat cele mai mari creșteri ale veniturilor din cereale, în urma creșterii prețurilor cu 22% față de anul precedent și a recoltei cu 10% mai mare.

    Suprafața cultivată cu rapiță rapiță a rămas neschimbată, la 13,3% din terenul arabil din Hessa, dar veniturile din vânzări au atins un vârf de 63,79 euro pe dt (tonă??). Comparativ cu media de 5 ani de 51.821 de euro, profitul a crescut semnificativ cu aproximativ 31.000 de euro.

    Fermele mixte, mai performante decât cele vegetale

    În evaluarea preliminară din Hessa, fermele mixte, care nu au o specializare clară în cadrul unității, au realizat o creștere a profitului de 125.188 de euro față de anul precedent, respectiv de 91,3% și. Astfel, sunt din nou înaintea fermelor vegetale.

    Față de anul precedent, fermele mixte și-au extins suprafața agricolă la 140,39 hectare și gestionează, astfel, cea mai mare suprafață de teren agricol din Hessa, în comparație cu toate tipurile de ferme.

    Experții de la Oficiul de Stat din Hesse au subliniat că metodele suplimentare de producție pentru creșterea animalelor în fermele mixte au făcut ca acestea să beneficieze mai mult de prețurile bune pentru producția de lapte și carne decât fermele vegetale.


    Te-ar mai putea interesa

    Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne Cât trăiește o găină. Durata de viață a unei găini după tipul de creștere

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!