• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Syngenta a lansat oficial A.I.R.™, cea mai nouă tehnologie pentru floarea-soarelui, ce oferă protecție culturii și libertate deplină fermierilor

    Oana Timar -

    În prezența a peste 500 de fermieri și parteneri, Syngenta a lansat oficial, în București, noua tehnologie A.I.R.™, cea mai avansată tehnologie cu toleranță la erbicid pentru cultura de floarea-soarelui.

    Întregul eveniment Syngenta de lansare a tehnologiei A.I.R.™ s-a desfășurat astăzi, marți, 14 noiembrie, într-un concept inovator, ce a îmbinat agricultura și tehnologia de ultimă generație pentru a pune în valoare beneficiile A.I.R. ™: Flexibilitate, Siguranță și Profitabilitate. Gazdele evenimentului, Cătălin Striblea și Robotul Titan, au coordonat desfășurarea întregii conferințe, iar la sfârșitul conferinței, cei prezenți au putut interacționa cu Robotul Titan și au experimentat lumea captivantă a tehnologiei.

    Specialiștii Syngenta au prezentat motivația care a stat la baza dezvoltării tehnologiei A.I.R.™, pornind de la provocările curente ale fermierilor și cu accent pe flexibilitatea adusă de noua tehnologie.

    “Tehnologia A.I.R.™ reprezintă un pas major în viitorul și strategia Syngenta. Aceasta reprezintă un reper în știință și evoluție în agricultură pentru cultura de floarea-soarelui și sunt mândru că Syngenta dezvoltă constant soluții în beneficiul fermierilor din România”, a declarat în deschiderea evenimentului, Iulian Ciobanu, director general Syngenta România și Republica Moldova.

    Lansarea acestei tehnologi este încă o dovadă a faptului că, Syngenta este, la nivel global, lider detașat în inovație pentru cultura de floarea-soarelui.

    Cum funcționează noua tehnologie A.I.R.™

    Buruienile reprezintă, pentru fermieri, o problemă majoră în cultura de floarea-soarelui. Deși producătorii agricoli au opțiuni, aceștia nu dispun de suficientă flexibilitate pentru controlul buruienilor problemă în post-emergență. Astfel, atât buruienile graminee, cât și cele cu frunză lată, pot afecta semnificativ producția și calitatea. Acesta este locul în care tehnologia A.I.R.™ aduce o valoare importantă, direct în fermă, fiind o tehnologie flexibilă care combină partea de genetică a semințelor, cu protecția culturilor, asigurând mai multe avantaje ca orice alt sistem de cultură pentru floarea-soarelui.

    Tehnologia descoperită are la bază un caracter nativ dintr-o populație de floarea-soarelui sălbatică, trăsătură ameliorată în linii de elită de către o echipă de amelioratori de la Syngenta, pentru a obține hibrizi comerciali performanți. Tehnologia A.I.R.™ scoate în evidență inovația mult dorită și căutată de fermieri, asigurând o toleranță robustă la erbicidele calificate A.I.R.™ atât pe bază de imazamox, cât și tribenuron-metil, cum ar fi Listego® Pro și Fluence™, două dintre cele mai eficiente soluții de control al buruienilor la cultura de floarea-soarelui.

    ”Cu A.I.R.™ devine atât de ușor să obții ce este mai bun, pentru că poți alege hibridul în funcție de nevoile din câmp, fără să te preocupe ce erbicid vei folosi, putând alege erbicidul în funcție de infestarea cu buruieni. În cadrul conferinței, cei prezenți au putut afla detalii utile despre SY Futura AR și SY Corsica AR, hibrizi din prima generație A.I.R.™. Pe lângă libertatea oferită de toleranța la erbicid, hibrizii A.I.R.™ vin cu trăsături agronomice suplimentare, cum ar fi potențialul ridicat de producție, toleranțe la boli și în special la toate rasele de mană cunoscute în România”, arată specialiștii Syngenta într-o comunicare oficială.


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români