• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Crescător de animale, înșelat de membrii unui clan interlop

    Angelica Lefter -

    Două persoane au fost reținute pentru înșelăciune, după ce au achiziționat carne de peste 8.000 de lei de la un fermier și au refuzat să o mai achite. Crescătorul de animale și-a vândut marfa prin intermediul unui site online, dar nu a bănuit că nu-și va primi niciodată banii. În urma intervenției poliției, persoanele bănuite de înșelăciune au fost reținute.

    Un crescător de animale din Râmnicu Sărat, județul Buzău, s-a ales cu o pagubă de peste 8.000 de lei, după ce a livrat câteva carcase de oi și una de vită prin intermediul unui cunoscut site de vânzări online. Cumpărătorii s-au dovedit a fi membrii unui clan interlop din Buzău. Oamenii legii au identificat principalii bănuiți în cazul infracţiunii de înşelăciune, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Buzău, potrivit Adevarul.

    Citiți și: Fermieri înselați de un samsar care ia animale și nu le plătește. Victimele, racolate prin anunțuri

    Crescător de animale înșelat de membrii unui clan cu 8.000 de lei (foto: digi24.ro)Fermier din Râmnicu Sărat, înșelat de membrii unui clan, cu suma 8.000 de lei

    În ziua de 16 noiembrie 2023, poliţiştii de investigații criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău au identificat principalii bănuiți de comiterea unei infracţiuni de înşelăciune. Fapta fusese sesizată Poliţiei în data de 31 octombrie 2023, de către un crescător de animale în vârstă de 65 de ani.

    ”Din discuţiile purtate cu aceasta s-a stabilit că, în urma postării unui anunț referitor la vânzarea de carcase de ovine și bovine de pe un site dedicat comerţului online, s-a înțeles cu un potențial cumpărător să livreze zece carcase de ovine și o carcasă de bovină în municipiul Buzău”, a transmis IPJ Buzău.

    Valoarea tranzacției, prin negociere, a ajuns la 8.200 de lei. La puțin timp după ce a trimis marfa pe adresa clientului, vânzătorul cărnii a constatat că tocmai fusese victima unei escrocherii. Râmniceanul a așteptat mult și bine să i se achite contravaloarea produselor.

    Citiți și: ”Ați fost selectat pentru un grant de 100.000 euro!”. Mesajul prin care fermierii sunt lăsați cu conturile goale!

    În loc de bani, înjurat și amenințat la telefon – fermierul a anunțat poliția că a fost înșelat

    Timp de o săptămână a încercat să-i găsească pe șarlatani, apelând numărul de telefon al cumpărătorilor. Victima a decis să anunțe Poliția atunci când i s-a răspuns la telefon, dar, în loc să primească o explicație, a fost înjurat și chiar amenințat.

    Din investigaţii, poliţiştii au stabilit că principalii bănuiţi sunt doi buzoieni, un bărbat și o femeie, ambii în vârstă de 44 de ani. Potrivit unor surse apropiate anchetei, șarlatanii sunt membri ai unui clan, Popină, din cartierul Mihai Viteazu din Buzău.

    În baza probatoriului administrat şi a mandatelor emise de Judecătoria Buzău, polițiștii au desfăşurat două percheziţii domiciliare la imobilele utilizate de aceştia. În urma percheziţiilor, polițiștii au depistat persoanele bănuite şi au ridicat în vederea continuării cercetărilor segmente de origine animală, medii de stocare și 1.200 de lei.

    Bănuiții au fost conduși la sediul poliției pentru audieri, în baza mandatelor de aducere.

    Ulterior, pe bază de ordonanţă, cele două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.
    În cursul zilei de astăzi, vineri – 17 noiembrie, cei doi urmau să fie prezentaţi unităţii de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români