• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Programul Casa Verde Fotovoltaice se reia de miercuri. Panouri solare pentru 90.000 de familii

  Roxana Dobre -

  Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 va fi deblocat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). O nouă sesiune se va derula în perioada 22 noiembrie, ora 10:00 – 28 noiembrie 2023, ora 23:59.

  Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat oficial astăzi, luni – 20 noiembrie că organizează o sesiune de înscriere pentru validarea instalatorilor în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională. Sesiunea se desfășoară în perioada 22 noiembrie, ora 10:00 – 28 noiembrie 2023, ora 23:59.

  Citiți și: Casa Verde Fotovoltaice 2023 – ultima oră! Soluții anunțate pentru reluarea programului

  Se deblochează programul ”Casa Verde Fotovoltaice 2023”

  Înscrierea în program se face online

  Înscrierea instalatorilor în program și transmiterea documentelor în vederea validării se fac prin intermediul aplicației, pusă la dispoziția acestora pe pagina deinternet a AFM – www.afm.ro.

  ”Deschidem o nouă sesiune de înscriere pentru instalatorii care doresc să participe în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice și care îndeplinesc condițiile din ghidul de finanțare. Instalatorii se vor înscrie în aplicație începând de miercuri, 22 noiembrie 2023, ora 10:00, și apoi, cei aprobați, vor încheia contracte de participare cu AFM, vor depune garanția de participare și vor putea să instaleze sisteme de panouri fotovoltaice persoanelor fizice care îi vor selecta”, a precizat președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu.

  Criteriile de eligibilitate pentru validarea instalatorului, conţinutul dosarului de validare și alte informații privind depunerea dosarului de validare se regăsesc în Ghidul de finanțare aferent sesiunii 2023, disponibil pe site-ul www.afm.ro.

  Citiți și: Casa Verde Fotovoltaice 2023, suspendat. Noi informații importante pentru beneficiari

  Ministrul Mediului: ”Sunt 90.000 de familii care aşteaptă Programul Casa Verde Fotovoltaice”

  Firma care a dat în judecată Adminstraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a promis că va renunţa la proces dacă va fi validată ca instalator autorizat, a anunţat astăzi, luni – 20 noiembrie, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, potrivit Antena3.ro.

  ”Sunt 90.000 de beneficiari, 90.000 de familii care aşteaptă Programul Casa Verde Fotovoltaice, astăzi blocat de decizia unei instanţe de judecată, respectiv Curtea de Apel Oradea, care a suspendat acest program în urmă cu câteva săptămâni. Aş vrea să aduc în atenţia opiniei publice faptul că, în urmă cu câteva zile, am invitat la sediul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor reprezentanţii companiei care au dat în judecată AFM-ul”, a spus ministrul.

  Acesta a completat că a invitat şi reprezentanţii Administraţii Fondului pentru Mediu, încercând să găsească o posibilitate de mediere a acestui conflict între un privat şi statul român.

  ”Vreau să anunţ faptul că am ajuns la o înţelegere între părţi, în sensul în care miercuri, în această săptămână, la ora 10:00, vom deschide o nouă sesiune prin care vom valida potenţialii instalatori. Bineînţeles că se pot înscrie şi instalatori care nu au încercat să se înscrie prima dată, la fel cum se pot înscrie şi instalatori care au fost respinşi, aşa cum este cazul acestei societăţi comerciale. Am primit o promisiune a societăţii că, în măsura în care se va deschide o nouă sesiune şi în măsura în care va fi validată ca instalator autorizat de către Ministerul Mediului, aceasta va renunţa la procesul pe care îl avem, va face o cerere de renunţare la judecată, moment din care putem să sperăm că aşteptarea celor 90.000 de familii va fi mult scurtată”, a precizat ministrul Mediului.

  Reamintim că Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat, în data de 26 septembrie 2023, suspendarea programului ”Casa Verde Fotovoltaice”, ca urmare a Hotărârii Curţii de Apel Oradea prin care se admite cererea formulată de către unul dintre instalatorii care nu au fost validaţi de instituţie.


  Te-ar mai putea interesa

  Ing. Constantin Buliga lucrează cel mai fertil sol din România, pe care nu aplică îngrășăminte chimice Plăți integrale la APIA. Data de la care se virează în conturi a doua tranșă din subvenție Lege votată în Senat: Tractoarele se pot conduce și cu permis pentru alte categorii de vehicule

  Ultimele știri

  Conferința de încheiere a proiectului Erasmus+ ”Bune practici de guvernanță în cadrul cooperativelor agricole – GGPAC” Irigarea colțurilor de parcelă, o problemă pe cale să fie rezolvată în Insula Mare a Brăilei Azomureș a oprit producţia de îngrăşăminte și de amoniac. Care sunt motivele