• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • BASF Innovation Hub: Două start-up-uri românești sunt în top 5 soluții regionale

    Violina Gorcinschi -

    Start-up-urile românești 3D Printing Hub și Peelhy vor participa mâine, joi-23 noiembrie, în etapa prezentărilor din cadrul competiției BASF Innovation Hub 2023 pentru un viitor sustenabil, organizată în 11 țări europene. Soluțiile prezentate vizează piața produselor imprimate 3D, printr-o platformă care conectează clienții cu furnizorii de servicii, dar și scăderea contaminării fructelor și legumelor proaspete. Marea finală este programată pentru vineri, pe 24 noiembrie.

    Start-up-urile românești 3D Printing Hub și Peelhy s-au calificat printre primele cinci soluții regionale ale competiției pentru un viitor sustenabil, BASF Innovation Hub. Selectarea acestora în etapa regională deschide posibilitatea de a participa la Marea finală pentru întreaga Europă Centrală și de Sud-Est.

    afis Basf cu informatii despre un eveniment
    BASF Innovation Hub 2023, soluții pentru agricultura sustenabilă

    3D Printing Hub și Peelhy Hub, două start-up-uri românești calificate în competiție

    Start-up-ul 3D Printing Hub dezvoltă o soluție care conectează furnizorii de servicii de imprimare 3D de calitate și clienții care au nevoie de aceasta, printr-o platformă care oferă servicii mai eficiente.

    Start-up-ul Peelhy dezvoltă un bio-sticker antimicrobian și biodegradabil pentru alimente proaspete și legume cu coajă comestibilă, care scade nivelul acestora de contaminare.

    Prezentările live vor începe joi, 23 noiembrie, la ora 9:00 și pot fi urmărite gratuit pe canalul oficial de YouTube al BASF Innovation Hub. Competiția se adresează inovatorilor care aduc soluții de tehnologii curate (Cleantech), circularitate și agricultură sustenabilă (Farm to Fork), care fac parte integrantă din Pactul Verde European.

    un afis cu informatii despre un eveniment BASF
    Competiția BASF Innovation Hub va putea fi urmărită live

    Peste 120 de înscrieri la BASF Innovation Hub

    BASF Innovation Hub are loc pentru al treilea an la rând, iar interesul de participare al start-up-urilor este în continuare ridicat.

    „Anul acesta am primit peste 120 de înscrieri din 11 țări europene, mai mult decât în ​​edițiile precedente. Europa are obiectivul de a deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050. Acest lucru înseamnă că guvernul, industria și indivizii trebuie să lucreze împreună, iar start-up-urile joacă un rol foarte important în acest context”, a precizat Andreas Lier, Managing Director BASF pentru România, Bulgaria și Macedonia de Nord.

    Popularitatea acestei competiții arată angajamentul stard-up-urilor locale pentru a crea un viitor sustenabil.

    „Îmi face mare plăcere să văd angajamentul start- up-urilor locale față de obiectivele unui viitor sustenabil, participând la această competiție”, a declarat Sebastian Metz, director general AHK Romania, încântat de numărul mare de participanți la competiția din acest an.

    Cele mai bune două soluții din finala regională se califică automat pentru următoarea etapă, unde se vor confrunta cu câștigătorii celorlalte faze regionale.

    BASF, chimie pentru un viitor durabil

    La BASF, se creează chimie pentru un viitor durabil, combinând succesul economic cu protecția mediului și responsabilitatea socială. Peste 111.000 de angajați din Grupul BASF contribuie la succesul clienților noștri în aproape toate sectoarele și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul BASF este organizat în șase segmente: produse chimice, materiale, soluții industriale, tehnologii de suprafață, nutriție și îngrijire și soluții agricole. BASF a generat vânzări de 87,3 miliarde de euro în 2022. Acțiunile BASF sunt tranzacționate la bursa din Frankfurt (BAS) și sub formă de certificat de depozit american (BASFY) din SUA. Informații suplimentare aici.

    AHK România susține companiile germane pe piața românească

    AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane. Înființată în 2002, AHK numără peste 600 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană.

    De la 1 ianuarie 2020, în cadrul AHK România funcționează și Centrul de competență pentru Republica Moldova, urmărindu-se intensificarea relațiilor de afaceri între companii din România, Republica Moldova și Germania și contribuția semnificativă la dezvoltarea economică a Republicii Moldova.


    Te-ar mai putea interesa

    Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Subvențiile care se achită fermierilor până la finalul anului Fraudă în apicultura românească, anchetată de Parchetul European. S-au făcut primele percheziții

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”