• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Licitații pentru terenuri agricole de la stat. Arenda minimă – 535 kg/ha/an

    Roxana Dobre -

    Licitații noi pentru teren agricol de la stat în Programul „Tineri Fermieri” 2023. Agenția Domeniilor Statului (ADS) a anunțat că a stabilit datele licitațiilor pentru ultima etapă a programului de sprijinire a tinerilor agricultori.

    Potrivit unui anunț al ADS comunicat astăzi, miercuri – 22 noiembrie, licitațiile pentru terenuri agricole vor fi organizate ca urmare a faptului că au fost înregistrate mai multe cereri din partea potențialilor beneficiari pentru aceleași terenuri. Durata concesiunii este de 20 de ani

    Citiți și: Terenuri de la pentru tineri fermieri. ADS încheie noi contracte de concesiune cu atribuire directă

    Licitații pentru tineri fermieri

    Datele când se vor organiza licitațiile pentru terenuri de la ADS

    ADS a detaliat că în total vor fi organizate 6 licitații pentru terenurile proprietate de stat și administrate de ADS, puse la dispoziția tinerilor fermieri în județele Ialomița, Iași, Sibiu și Teleorman.

    ”Licitațiile vor fi organizate în datele de 4, 5, 6, 7 și 11 decembrie 2023, la sediul din București al ADS”, a menționat agenția.

    Calendarul ADS pentru licitațiile organizate pentru Tineri Fermieri

    Arenda minimă, între 535 kg/grâu/an și 671 kg/grâu/an

    Potrivit anunțului făcut de ADS, arenda minimă, cea de la care se pornește licitația, se va situa între 535 kg/grâu/an și 671 kg/grâu/an. Agenția notează că nivelul redevenței pentru terenul neagricol, respectiv: vegetaţie forestieră, terenuri neproductive care pot fi amenajate și folosite pentru producție agricolă, drumuri tehnologice şi de exploatare agricolă şi ape bălți este de 100 kg grâu/ha/an.

    Nivelul redevenței pentru terenul neagricol, respectiv pentru terenul aferent curților construcții este variabil, fiind calculat diferenţiat pe unități administrative şi tipuri de unităţi administrative. Dacă suprafața de teren oferită la concesionare este compusă doar din teren neagricol se va licita de la nivelul minim al redevenței pentru terenul neagricol respectiv pentru: vegetație forestieră, terenuri neproductive care pot fi amenajate și folosite pentru producție agricolă, drumuri tehnologice şi de exploatare agricolă, taluzuri și ape – bălți.

    Fermierii trebuie să achite o garanţia de participare ori prin virament prin ordin de plată, ori prin scrisoare de garanţie bancara în favoarea Agenţiei Domeniilor Statului, având termen de valabilitate de 180 de zile, emisă de o bancă comercială română.

    La licitație poate participa orice persoană fizică română sau care să îndeplinească condiţiile de eligibilitate prevăzute de art. 4 alin. (1) lit. c1) din Legea nr. 268/2001. ”Persoanele fizice care au refuzat semnarea procesului verbal de adjudecare sau a contractului de concesiune/arendă la şedinţele de negociere sau licitație organizate de ADS nu vor fi acceptate la licitația pentru concesionarea terenurilor cu destinaţie agricolă din administrarea acesteia”, a menționat agenția.

    Documentul prin care se face dovada achitării garanţiei de participare va fi predat de către ofertanți, în original, Comisiei de licitație, în ziua desfăşurării licitației. Ofertanţii rămân angajați prin termenii ofertelor depuse timp de 60 de zile de la data depunerii acestora.

    Licitaţia va avea loc la sediul Agenţiei Domeniilor Statului Bucureşti, din Str. Ştirbei Vodă, nr. 43, sector 1, Bucureşti.

    Informaţii suplimentare se pot obține la tel 021/405.35.35, 021/405.35.45 Direcția Contracte și Acționariat Serviciul Contractare și Acţionariat din cadrul Agenţiei Domeniilor Statului Bucureşti.

    Prezența ofertantilor la locul, data si ora stabilite pentru desfăşurarea licitaţiei este obligatorie, sub sancțiunea excluderii de la licitație.

    Document util: Anunt-publicitar-licitatii-sesiunea-03C


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii stau la coadă pentru a încasa ajutorul de 1.000 lei pe hectar Plăți avans APIA 2024. Diferență uriașă între fermierii autorizați și cei cu banii în conturi Prețul la floarea-soarelui a bubuit! Cererea este mare, fermierii nu vor încă să vândă

    Ultimele știri

    ”Regele Uleiului” a cumpărat un terminal în Portul Constanța și îl va extinde cu bani de la Guvernul României Începe Programul Tomata – Ciclul II. Anunțul făcut de ministrul Barbu direct din solar! APIA: 12.380 de crescători de animale au avansul în conturi. Situația plăților la zi!