• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Conferința Agricover de la Iași. Programe de finanțare pentru fermieri: Cash Discount și 1X1

  Adrian Radu -

  În data de 6 noiembrie 2023, Iași a devenit un punct central pentru comunitatea agricolă din România, găzduind cea de-a zecea întâlnire organizată de Agricover Credit IFN. Evenimentul a reunit fermierii din zona Moldovei, oferind un cadru ideal pentru dialog și înțelegere reciprocă între reprezentanții Agricover și comunitatea agricolă.

  Serhan Hacisuleyman, Director General al Agricover Credit IFN, a subliniat importanța unei abordări personalizate și a înțelegerii specifice nevoilor fermierilor. Conștient de faptul că agricultura are cerințe unice comparativ cu alte sectoare, Agricover Credit IFN își propune să fie în contact permanent cu clienții săi, un pas esențial pentru a construi soluții de finanțare adaptate. În cadrul evenimentului de la Iași au fost prezentate două programe de finanțare, prin care Agricover își evidențiază angajamentul pentru sprijinirea fermierilor: CASH DISCOUNT și 1X1.

  Programul „Cash Discount”– fermierii au oportunitatea de a achiziționa pesticidele necesare și de a le plăti la recoltă. Un aspect remarcabil al acestui program este finanțarea cash cu dobândă zero, care poate ajunge până la 30% din prețul de listă al pesticidelor achiziționate.

  Programul „1 x 1” – este o soluție financiară inovatoare destinată fermierilor moderni, care îmbină achiziția de pesticide cu accesul la resurse financiare suplimentare. Prin acest program, fermierii nu doar că pot achiziționa pesticidele necesare, dar beneficiază și de finanțare în cash, cu o dobândă avantajoasă. Un aspect unic al acestui program este că suma de finanțare oferită este egală cu contravaloarea pesticidelor achiziționate.

  2023 – Anul provocărilor / 2024 – Anul pregătirilor

  Anul 2023 a fost descris de reprezentantul Agricover ca fiind un an dificil pentru toată lumea, inclusiv pentru sectorul agricol, datorită problemelor de lichiditate și a situației din Ucraina. În acest context, întâlnirea de la Iași a servit ca platformă pentru a înțelege așteptările fermierilor pentru 2024 și pentru a dezvolta produse care să răspundă nevoilor specifice ale acestora.

  ”Suntem în Iași, pentru a înțelege ce așteaptă fermierii din Iași de la noi în 2024, pentru că anul 2023 a fost un an foarte dificil, nu doar pentru agricultură, nu doar pentru România, a fost un an dur pentru toată lumea, din cauza lichidităților, din cauza situației din Ucraina. De aceea, suntem aici pentru a înțelege mai bine, pentru a ne pregăti mai bine pentru 2024. Poate pentru a avea unele caracteristici speciale în produsele noastre. Ce facem noi, băncile sau IFN-urile, este foarte simplu. Trebuie să găsim modele bune de finanțare, care sunt potrivite pentru fluxul de bani al clienților noștri”, a declarat Hacisuleyman.

  Investiția în digitalizare

  Un punct central al discuțiilor a fost importanța digitalizării în sectorul bancar și de creditare. Agricover Credit IFN investește în latura digitală, cu scopul de a oferi clienților săi soluții de creditare rapide și eficiente. Această orientare către digitalizare reprezintă un pas important pentru a ușura accesul fermierilor la resursele financiare necesare.

  Mesajul final: înțelegerea reciprocă

  Serhan Hacisuleyman a accentuat ideea că, mai important decât a cunoaște clienții, este esențial să se stabilească o înțelegere reciprocă. O relație sustenabilă cu fermierii înseamnă a găsi soluții simple și eficiente care să sprijine nu doar necesitățile curente, dar și pe cele viitoare.

  ”Mesajul meu final, pe care l-am spus și la începutul întâlnirii de la Iași, pe care l-am spus fermierilor și în întâlnirile anterioare, mai important decât doar să ne știm este să ne înțelegem reciproc. Așa putem avea o relație mult, mult, mult mai sustenabilă. O relație sustenabilă înseamnă să găsim soluții mai simple și mai bune, care nu vor acoperi doar anul următor, ci vor acoperi viitorul”, a mai precizat reprezentantul Agricover.

  În concluzie, conferința de la Iași a fost un pas crucial pentru Agricover Credit IFN în consolidarea relației cu fermierii români. Prin dialog deschis și investiții în soluții digitale, compania își propune să devină un partener de încredere și eficient pentru comunitatea agricolă din România. Toate detaliile despre programele financiare din portofoliul Agricover pot fi obținute de pe site-ul www.agricover.ro.


  Te-ar mai putea interesa

  Bobocii de orhidee se ofilesc și cad – cauze, remedii Anunț de la APIA pentru fermieri: Verificați-vă conturile, am plătit subvențiile! Plăți APIA 2024. Primele subvenții ANT care vor intra în conturi Oierii sar în ajutorul familiei care și-a pierdut oile în urma unui tratament făcut în fermă China a inventat o pastă cu care suprafețele de deșert devin terenuri arabile

  Ultimele știri

  Anunț făcut astăzi de APIA pentru crescătorii de bovine Subvenția APIA care a scăzut la jumătate față de anul trecut Surse APIA: Plata subvențiilor ANT de fapt nu a început! Legumele lui Ciprian Radu au avut hrană destulă datorită Kinactiv Root, de la Chemark G4media: PNL va cere azi demisia lui Barbu sau repunerea lui Ionuț Lupu la șefia APIA