• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Furt de îngrășăminte și pesticide în valoare de 7,2 milioane de lei – percheziții DIICOT

  Angelica Lefter -

  Polițiștii și procurorii DIICOT au efectuat percheziții într-un dosar de delapidare cu îngrășăminte și pesticide. Mai multe persoane și-au însușit ilegal cantități mari de inputuri de la o societate comercială, prejudiciul adus fiind în valoare de 7,2 milioane de lei.

  Oamenii legii au efectuat, marți – 28 noiembrie, opt percheziții domiciliare în București și județul Brăila. La acțiune au luat parte polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Macrocriminalității Economico-Financiare, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, potrivit unui comunicat transmis de DIICOT.

  Citiți și: Percheziții DIICOT într-un caz de înșelăciune cu 5,5 milioane de euro pentru produse agricole

  Oamenii legii au făcut percheziții într-un dosar de furt de pesticide și îngrășăminte

  Percheziții într-un dosar de delapidare cu îngrășăminte și pesticide

  Conform informării transmise, cele opt percheziții au fost făcute într-o cauză penală în care se efectuează cercetări privind săvârșirea în formă continuată a infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, complicitate la delapidare cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

  ”Din cercetări a reieșit că 5 persoane (3 persoane fizice și 2 persoane juridice) ar fi constituit un grup infracțional organizat, care ar fi acționat în mod coordonat, în perioada august 2022 – februarie 2023, delapidând, sub forma însușirii, cantități de îngrășăminte și pesticide din patrimoniul unei societăți comerciale, pe care ulterior le-ar fi valorificat”, mai arată DIICOT.

  Citiți și: Percheziții DIICOT în 19 județe la o grupare de hoți de utilaje agricole. 57 de persoane – la audieri!

  Oamenii legii au efectuat percheziții pentru furt cu acte ilegale a unei cantități mari de inputuri de la o societate comercială

  Prejudiciul cauzat a fost evaluat la peste 7,2 milioane de lei

  Pentru a da o aparență de legalitate operațiunilor efectuate, una dintre persoanele cercetate, la instigarea alteia, cu prilejul îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, ar fi întocmit documente, comenzi, în care ar fi atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului, potrivit comunicatului transmis de reprezentanții DIICOT.

  Persoanele juridice, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, ar fi ajutat membrii grupului infracțional să-și însușească bunurile delapidate, înregistrându-le în documentele contabile ca achiziții, facilitând, ulterior, vânzarea lor către alte societăți comerciale. Paguba se ridică la peste 7,2 milioane de lei.

  ”Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală. Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, respectiv Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila”, se mai arată în informare.


  Te-ar mai putea interesa

  Anunț pentru fermieri: Astăzi s-a făcut plata pentru subvenția de 100 euro la hectar! Ultima oră de la ANM: Cod Galben de ploi torențiale și grindină emis pentru 13 județe Când vine vara – anunțul șefei ANM, Elena Mateescu: Cresc temperaturile!

  Ultimele știri

  Ministrul Agriculturii: Vom aloca sumele necesare pentru despăgubiri în zonele afectate de secetă Florin Barbu: România poate obține 30 de milioane de tone de porumb pe an după reabilitarea sistemului de irigații Micii fermieri din Olt și-au făcut o moară cu pietre ce produce făină integrală de grâu și secară