• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Percheziții DIICOT într-un caz de înșelăciune cu 5,5 milioane de euro pentru produse agricole

  Roxana Dobre -

  Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov, împreună cu procurorii DICOT – Structura Centrală, efectuează joi 23 de percheziții domiciliare, în județul Ilfov și municipiul București. Verificările vizează un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave și tăinuire.

  Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a anunțat astăzi, joi – 20 iulie printr-un comunicat că din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2021, asociatul unic al unei societăți comerciale, cetățean străin, împreună cu alte trei persoane, ar fi constituit un grup infracțional organizat, la care ar fi aderat alți trei membri. Grupul a fost creat în scopul prejudicierii unei alte societăți comerciale, prin crearea unor false relații comerciale, prejudiciul adus persoanei vătămate ridicându-se la aproximativ 28.000.000 de lei.

  Citiți și: Schemă de înșelăciune pe piața cărnii de porc, anchetată de DIICOT. Mari jucători apar în dosar

  Percheziții astăzi, joi – 20 iulie

  Partea vătămată ar fi o firmă din sectorul agricol

  Potrivit sursei citate, liderul grupului infracțional i-ar fi prezentat persoanei vătămate o parte din membrii grupului ca fiind persoane influente în mediul de afaceri, cu contracte încheiate cu instituții ale statului, în scopul de a o determina să încheie contracte cu societatea sa.

  Pentru a întări convingerea persoanei vătămate că relația comercială va fi benefică pentru ambele părți, membrii grupului infracțional ar fi contractat aproximativ 2.500 de tone de produse agricole (din care s-au livrat 1.150 de tone), iar pentru inducerea în eroare a persoanei vătămate, pentru restul cantității, ar fi fost emise bilete la ordin.

  Următorul contract, având ca obiect 220 de autovehicule de transport, ar fi fost prezentat tot ca o achiziție destinată unei instituții publice, care urma să fie achitat tot cu bilete la ordin, persoana vătămată livrând 80 de astfel de autovehicule, pe care membrii grupului le-ar fi depozitat în diverse locații, în vederea valorificării.

  Ulterior, la data scadentă, persoana vătămată a constatat că biletele la ordin, emise pentru ambele contracte, nu ar fi avut acoperire.

  Citiți și: Evaziune fiscală cu cereale. Percheziții la trei persoane care ar fi păgubit statul cu 1,8 milioane de lei

  Procurorii au emis mandat de aducere pentru mai multe persoane

  Audierea persoanelor bănuite, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere, se va desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.

  Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și serviciilor de combatere a criminalității organizate Călărași, Giurgiu și Teleorman. La acţiune participă şi jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

  Inspectoratul General al Poliţiei Române face precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.


  Te-ar mai putea interesa

  O uriașă fermă de porci a intrat în faliment. Investitorii au pierdut zeci de milioane de euro Roșii mari de grădină – cinci secrete ale cultivatorilor cu experiență Județul unde se câștigă la cules de cireșe mai bine ca în Spania. Zilierii primesc 100 euro/zi

  Ultimele știri

  Plata ajutorului de 25 lei/familia de albine. Termenul oficial privind virarea banilor în conturi Plafonare de preț pentru fermierii care dețin tractoare și alte mașini agricole Auchan aduce în prim plan importanța agriculturii regenerative și a decarbonizării la prima ediție Climate Supplier Event