• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • APIA – anunț oficial pentru fermierii care nu au luat niciun leu din subvenție!

  Roxana Dobre -

  APIA a făcut un anunț important pentru fermierii care așteaptă banii pentru subvenții, plata finală din campania 2023. Agenția a informat că a început să introducă rapoartele de control pentru subvențiile fermierilor care s-au aflat la verificări.

  Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) a transmis astăzi, joi – 7 decembrie printr-un comunicat o serie de clarificări importante cu privire la stadiul controlului clasic pe teren pentru anul de cerere 2023.

  Citiți și: Un nou blocaj la APIA! Fermierii care au avut control în fermă nu pot intra la plata avansului

  Fermierii aflați la control vor intra pe lista APIA de plăți

  Rapoartele de control pentru plata finală, introduse de astăzi de funcționari

  APIA a anunțat oficial că începând de joi funcționalitățile dezvoltate în sistemul informatic al agenției sunt disponibile pentru introducerea rapoartelor de control, operarea și verificarea rezultatelor controalelor delegate instituțiilor cu care Agenția a încheiat Acorduri pentru delegarea atribuțiilor privind verificarea respectării de către fermieri a condițiilor de eligibilitate pentru obținerea subvențiilor în Campania 2023.

  ”Astfel, Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură, prin Centrele Județene, sprijină instituțiile implicate, asigurând tot suportul tehnic necesar ca această operațiune să se realizeze cu succes.
  Precizăm că Agenția Națională Fitosanitară (ANF), prin Oficiile Județene Fitosanitare, în calitate de organisme delegate, a demarat activitatea de generare ordine și operare/verificare rapoarte de control pentru fermierii selectați în eșantionul de condiționalitate (SMR 7 și SMR 8) și M10 (Agromediu și Climă)”, se arată în comunicatul APIA.

  Citiți și: Rămân fără subvenții fermierii cu erori control la APIA? Răspuns direct de la MADR!

  Rapoartele de control sunt active și pentru sectorul zootehnic

  APIA mai precizează că funcționalitățile dezvoltate în sistemul informatic al agenției sunt disponibile și pentru Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVA) cu atribuții privind verificarea respectării de către fermieri a cerințelor legale în materie de gestionare SMR 5-6 si SMR 9-11, pentru toți fermierii selectați la condiționalitate, dar și pentru Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) în vederea operării și verificării rezultatelor controalelor delegate în sectorul zootehnic.

  APIA reamintește că în Campania 2023, au fost selectați pentru control clasic pe teren – sector vegetal un număr total de 13.313 fermieri, iar pentru controlul clasic pe teren – sector zootehnic un număr de 5.219 fermieri.

  Termenul pentru introducerea rapoartelor de termenul pentru introducerea rapoartelor de control clasic, aferente Campaniei 2023, a fost stabilit pentru data de 12.12.2023. Doar după această dată fermierii care nu au primit subvențiile pot intra pe fluxul de plată.


  Te-ar mai putea interesa

  Controale în toate fermele de animale! Crescătorii sunt obligații să ceară reautorizarea la DSVSA Anunț de la APIA pentru fermieri: Verificați-vă conturile, am plătit subvențiile! China a inventat o pastă cu care suprafețele de deșert devin terenuri arabile A ajuns primul transport cu oi donate pentru oierul căruia i-au murit animalele de la un tratament Preț arpagic 2024. Cât costă un kg de arpagic în diferite județe

  Ultimele știri

  Reguli simplificate la subvențiile APIA. Oficialii de la Bruxelles cer mai puține controale în ferme Guvernul a aprobat noi granturi pentru micii fermieri afectați de criza Ucraina Slovacia menține restricțiile de import pentru produsele ucrainene, în ciuda deciziilor UE Peter Tamas Nagy se alătură echipei ANZ în funcția de director general adjunct Guvernul a aprobat subvenția de 200 de euro la hectar. Cererile se depun până pe 20 mai