Lăcustele, noua amenințare pentru fermieri. În Mexic, insectele au făcut prăpăd pe unde au trecut
Angelica Lefter -Agricultorii din mai multe zone ale lumii se văd amenințați de invazia lăcustelor. După ce au ras toată vegetația în drumul lor, în Orientul MIjlociu și Africa, acum două localități din statul Yucatan, Mexic, asistă la un adevărat tablou biblic.
În căutarea hranei, lăcustele au obiceiul de a migra și de a consuma tot ce întâlnesc în cale, inclusiv culturile agricole. Ele sunt o adevărată problemă, pentru că niciun fel de vegetație nu le stă în față, iar pentru siguranța alimentară reprezintă o mare provocare, despre care s-a pronunțat inclusiv Organizația Națiunilor Unite (ONU).
Citiți și: Culturi agricole invadate de lăcuste. Fenomenul a alertat autoritățile
Invazie de lăcuste în două localități din Mexic, oamenii au intrat în panică din cauza insectelor
Persoanele care trăiesc în sud-estul Mexicului au intrat în stare de șoc după ce roiuri uriașe de lăcuste au invadat zona în care trăiesc. Presa locală a evocat pasaje biblice din Exodul și Apocalipsa.
Oamenii au realizat filmări pe care le-au postat pe paginile lor de socializare, în această săptămână, în Mérida și în Sinanché, două localități din statul Yucatan, după cum a informat New York Post, citat de stirileprotv.ro.
Nu voi mai deschide gura!”, a scris, pe o platformă cu rol de socializare, un localnic, care a postat și o fotografie cu invazia de lăcuste.
Roiurile de lăcuste au acoperit cerul, iar localnicii au descris acest fenomen ca fiind ”sfârșitul lumii”.
Vezi aici invazia lăcustelor din Yucatan
Mangas de langostas en #Mérida #Yucatán…sorprenden a vecinos… Como los desarrollos inmobiliarios… pic.twitter.com/sMDbL61CPH
— Infolliteras (@infolliteras) December 5, 2023
Orientul Mijlociu și Africa, invadate de lăcuste în luna noiembrie
Luna trecută, roiuri de lăcuste și-au făcut apariția în Orientul Mijlociu și în Africa, potrivit Organizației Națiunilor Unite.
Așa cum este cunoscut deja, roiurile de lăcuste se formează din cauza lipsei de hrană. În acest context, insectele se înmulțeasc fără întrerupere, potrivit ONU, care a precizat că schimbările climatice pot fi un factor declanșator.
La rândul său, Universitatea din Cambridge a anunțat că lăcustele au tendința de a ataca zonele cu vegetație în timpul secetei. Yucatanul se numără printre acestea.