• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • 55.000 ha cultivate de Agricost în Insula Mare a Brăilei trec la agricultura regenerativă cu Agreena

    Oana Timar -

    Al Dahra și Agreena au anunțat la COP 28 un proiect comun de agricultura carbonului, pe cea mai mare suprafață arabilă compactă din UE. Proiectul ce cuprinde 55.000 hectare se va desfășura pe cea mai mare suprafață totală arabilă din EU, operată de Al Dahra și deținută de Agricost. Această suprafață este, în același timp, cea mai mare înscrisă în programul de agricultura carbonului al Agreena, ce acoperă în prezent peste 2 milioane de hectare de teren agricol în 17 țări din Europa.

    Compania de agribusiness din UAE, Al Dahra, și compania daneză de tehnologie agricolă, Agreena, semnează un parteneriat prin care se înregistrează cea mai mare suprafață totală de teren arabil din UE ce va face tranziția către agricultura regenerativă. Peste 55.000 de hectare de teren agricol cultivate de Al Dahra și deținute de Agricost, situat pe Insula Mare a Brăilei, vor intra în programul de agricultura carbonului al Agreena.

    Cei doi jucători de talie mondială au semnat un Memorandum de Înțelegere, duminică, 10 decembrie, la COP28, moment ce marchează un parteneriat de referință între Al Dahra și Agreena, ce va reuni capabilitățile și expertizele celor două companii la nivel global.
    Industria agricolă ocupă o poziție aparte ce îi conferă un rol vital în sechestrarea dioxidului de carbon (CO2) din atmosferă. Sistemul agroalimentar este răspunzător pentru aproximativ o treime din emisiile de gaze cu efect de seră, însă industria agricolă poate oferi o oportunitate cheie de a fi parte din soluția pentru combaterea schimbărilor climatice. Prin motivarea fermierilor să facă tranziția de la agricultura convențională către practicile agronomice regenerative, Agreena susține fermierii în demersul lor de a transforma terenurile lor în rezervoare de carbon, stocând în sol și împiedicând astfel eliminarea dioxidului de carbon în atmosferă.

    “Sustenabilitatea este o valoare de bază și un factor esențial din punct de vedere comercial al Al Dahra, iar acest proiect reprezintă un pas major în parcursul nostru. Tranziția fermei noastre de la Brăila, lucrând cu parteneri ca Agreena, vine cu beneficii de ordin financiar și de mediu ale agriculturii regenerative. Acestea vor permite contribuția noastră la furnizarea sustenabilă a hranei pentru o populație în creștere, în timp ce ne vor oferi posibilitatea de a crește atât nivelul de reziliență cât și profitabilitatea afacerii noastre. Vedem acest pas ca pe un moment de referință și ne asumăm angajamentul de a extinde suprafața ce face tranziția către agricultura regenerativă cu fiecare ocazie,” spune Arnoud van den Berg, Al Dahra Group CEO.

    Ca parte din program, în ferma din România vor fi aplicate o serie de practici de agricultură regenerativă, precum utilizarea optimă a culturilor de acoperire verzi și reducerea practicilor care afectează solul, eliminând practicile agricole convenționale care sunt asociate în mod tradițional cu culturile vegetale. Programul Agreena, acreditat la nivel internațional și validat de terțe părți, cuantifică reducerea cantităților de gaze cu efect de seră și carbonul eliminat utilizând metodologie științifică calibrată IPCC și un protocol riguros de măsurare, verificare și raportare, bazat pe tehnologie de vârf. Rezultatul este emiterea de credite de carbon cu un nivel înalt de credibilitate sub standardul celei mai mari piețe voluntare de carbon din lume, ce poate susține tranziția către agricultura regenerativă.

    “Agreena este onorată să lucreze cu Al Dahra pentru a realiza tranziția celei mai mari suprafețe compacte de teren agricol către agricultura regenerativă. Soluțiile inspirate din natură, inclusiv agricultura regenerativă, sunt printre cele mai eficiente în diminuarea schimbărilor climatice până în 2030, iar acest proiect demonstrează că sectorul privat lucrează la crearea unui impact pozitiv la scară mare,” a declarat Simon Haldrup, CEO Agreena. “Prin programul nostru de agricultura carbonului, semănăm semințele pentru schimbarea sustenabilă din agricultură în toată Europa.”

    Acest parteneriat reprezintă cel mai mare proiect al Agreena până la această dată, consolidând și mai mult poziția de top a companiei pe piața de carbon din Europa și survine după ce s-a anunțat luna trecută atingerea pragului de 2 milioane de hectare înscrise în programul AgreenaCarbon.

    Agreena colaborează cu fermieri din 17 țări europene

    Agreena activează potențialul neutralizării carbonului în sol și a capitalului natural pentru a finanța tranziția către o agricultură regenerativă. AgreenaCarbon, în continuă creștere, colaborează îndeaproape cu fermierii parteneri din 17 țări din Europa și reprezintă cea mai importantă platformă regională de sechestrare a carbonului în sol. Împreună cu tehnologiile de top pentru monitorizare prin satelit disponibile pe piață, soluțiile Agreena pot sprijini fermierii, companiile și guvernele în călătoria lor către un viitor zero emisii nete.

    Al Dahra deservește peste 40 de țări europene

    Al Dahra este un lider multinațional remarcabil în agribusiness, cu peste 400.000 acri de teren arabil în Egipt, România, Serbia, USA și alte țări, specializat în cultivarea, producția și comercializarea a aproape 3 milioane de tone de furaje și în jur de 3 milioane de tone de produse alimentare de bază și completarea lanțului de aprovizionare.

    Cu o listă generoasă de clienți din zonele comerciale și de guvernare, Al Dahra operează pe o suprafață întinsă din punct de vedere geografic, fiind prezentă în peste 20 de țări și deservind peste 40 de țări europene, cu o poziție de leadership în Asia și Orientul Mijlociu.


    Te-ar mai putea interesa

    Emil Turdean, fermierul care face agricultură pe model olandez. Sfecla de zahăr, o cultură de bază Cel mai scump porumb din lume la acest moment. Prețuri pe tonă Programul Rabla pentru Tractoare, lansare. Se dublează sumele pentru fermieri

    Ultimele știri

    Grâul Nemo, de la Rodbun, vine cu producții bune pe soluri mai sărace Piața cerealelor se anunță instabilă în această săptămână. Prețuri la bursele mondiale Programul Prima Seră! Ajutor de 200.000 euro de la stat pentru micii fermieri