• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Nicio schimbare majoră pe piața îngrășămintelor: nici la prețuri, nici la achiziții

    Violina Gorcinschi -

    Achizițiile de îngrășământ continuă să fie slabe, iar piața este în impas. Ureea s-a ieftinit din nou, în timp ce prețurile la azotat de calciu amoniu (KAS) și la uree de azotat de amoniu (AHL) au rămas neschimbate. Pe de altă parte, îngrășămintele pe bază de diamoniu fosfat (DAP) au devenit puțin mai scumpe.

    Piața îngrășămintelor este îngrijorător de pasivă în ultima perioadă. În afară de câteva achiziții semnificative la nivel mondial, putem spune că majoritatea îngrășămintelor fie se vând mai ieftin, fie la același preț, lucru care nu stimulează vânzările. Singura creștere de preț, una ușoară, se înregistrează la diamoniu fosfat, a raportat Agrarheute.

    un sac cu ingrasaminte
    Pasivitate pe piața îngrășămintelor (foto: agrifarming.in)

    Piața îngrășămintelor, în dificultate. Prețurile rămân în continuare scăzute

    Analiștii europeni de pe piața îngrășămintelor și-au arătat îngrijorarea cu privire la blocajul acesteia. Prețurile au scăzut la uree, iar pentru alte îngrășăminte au rămas neschimbate. Totuși, vânzările nu cresc.

    „Situația calmă a pieței de pe piața îngrășămintelor continuă. Cu excepția ureei, prețurile azotului nu prezintă nicio schimbare. Ureea granulată și ureea cu inhibitor de urează sunt oferite cu 10 euro pe tonă mai ieftin”, au spus observatorii pieței de la Camera de Agricultură din Renania de Nord-Westfalia, Germania.

    Evaluările pieței din sud-vest sunt similare. „Piața îngrășămintelor arată în prezent puțină mișcare. Prețurile rămân stabile și, în ciuda eforturilor sporite ale comercianților cu amănuntul, doar câteva noi achiziții în avans”, a relatat Camera de Agricultură din Renania-Palatinat.

    A existat o creștere temporară scurtă a prețurilor de export în Egipt pe piețele internaționale săptămâna trecută, dar acestea s-au prăbușit din nou la scurt timp. „Prețurile ureei egiptene au surprins cu o creștere la începutul săptămânii trecute, dar majoritatea prețurilor la vedere la nivel mondial, au fost mai scăzute, speranțele sunt slabe. Comerțul cu amoniac au fost relativ limitat și există încă un sentiment pesimist pe piață”, au spus analiștii de piață Custom Resolution Utility (CRU).

    Opinia majorității analiștilor este că activitatea de pe piață rămâne extrem de scăzută. Motivul creșterii prețului în Egipt au fost câteva vânzări către Europa și Turcia, dar după aceea cotația a scăzut chiar sub nivelul săptămânii precedente.

    Germania: Ureea mai ieftină, DAP mai scump

    Condițiile meteorologice din Europa continuă să afecteze vânzările de nitrat de amoniu și alte îngrășăminte cu azot. În majoritatea țărilor UE, comercianții cu amănuntul raportează o cerere foarte scăzută de azot pentru utilizare imediată.

    La această situație contribuie și faptul că pe timpul iernii, fertilizarea culturilor agricole este interzisă ca bună practică agricolă, așa că fermierii sunt puțin interesați să ăși blocheze banii până la primăvară. Astfel, la acest moment, aproape nimic nu se cumpără.

    În privința prețurilor la îngrășăminte, spre exemplu, cele de pe piața spot pentru uree în porturile de import germane sunt, în prezent, puțin sub 430 de euro pe tonă, cu 10 euro mai mici decât săptămâna trecută.

    Cu toate acestea, cerințele de preț ale comercianților și importatorilor pentru KAS au rămas neschimbate. În porturile de import se cer aproape 350 de euro pe tonă săptămâna aceasta, același nivel de preț ca săptămâna trecută. AHL se tranzacționează la puțin peste 310 de euro pe tonă, fără schimbări față de săptămâna precedentă.

    Săptămâna aceasta, comercianții cer și la potasiu de cereale aceleași prețuri față de săptămâna trecută, și anume 330 de euro pe tonă. Pentru cel mai important îngrășământ cu fosfor folosit de fermierii germani, DAP, în porturile de import se plătesc, în această săptămână, în jur de 640 de euro pe tonă, cu încă 5 euro mai mult decât săptămâna trecută și cu aproximativ 60 de euro mai mult decât ultimul punct scăzut din septembrie.


    Te-ar mai putea interesa

    Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă Fermier cu 40 de vaci de lapte: Am scos ferma la vânzare! Vând tot și emigrez în Spania! Anunțul ANZ pentru toți crescătorii de animale și asociațiile de fermieri

    Ultimele știri

    Ministrul Barbu – cel mai mare regret după primul mandat. ”Aștept o analiză de la Consiliul Concurenței” Florin Barbu vrea să crească subvenția APIA la hectar Subvenții APIA 2025. Data la care se reiau plățile către fermieri după Anul Nou