• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prognoza meteo Revelion 2024. Cum va fi vremea de Anul Nou

    Angelica Lefter -

    Vremea de Revelion 2024. Prognoza meteo pentru noaptea dintre ani anunță cu temperaturi la fel de neobișnuite ca cele din zilele de Crăciun. După Anul Nou este așteptat un nou val de ploi.

    Invitat în cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1, Daniel Alexandru, Șef Laborator Agrometeorologie în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a anunțat că temperaturile care vor marca intrarea în noul an pot fi chiar mai mari decât cele prognozate pentru Crăciun.

    Citiți și: Vremea de Crăciun 2023 și Revelion 2024 – prognoza meteo de la ANM

    Daniel Alexandru, Șef Agrometeo ANM

    Cum va fi vremea de Revelion 2024

    Noul An va veni fără fulgi mari de zăpadă, caracteristici doar în zonele montane în acest an, ci cu ploi domoale, care se vor încorpora în sol.

    ”În zilele de Revelion, iarăși, nu vom avea ”probleme” în ceea ce privește precipitațiile sub orice formă, în schimb, cu temperaturi ridicate, poate chiar mai ridicate decât în zilele de Crăciun, așa cum arată prognozele în acest moment. În acest anotimp de iarnă, aceste cantități de precipitații, fie ele chiar dacă sunt sub formă de ploaie sau lapoviță – dacă vor exista premisele unor dimineți mai răcoroase, aduc un aport mai liniștit și această precipitație poate acumulată în sol mult mai ușor, pentru că plantele acum nu consumă foarte mult, sunt în perioada de repaus în care procesele biologice sunt foarte reduse, către minim, și orice se acumulează, indiferent că sunt 5 – 10 litri sau 15 sau 20, sunt cu plus și vom vedea în primăvară”, a spus Daniel Alexandru.

    Citiți și: Cum va fi vremea de Crăciun 2023 și Revelion 2024. Prognoza meteo până pe 15 ianuarie

    Astfel, Revelionul va fi marcat de temperaturi mai mari decât cele specifice perioadei, iar plantele se vor bucura de ploi domoale, care însă, nu pot acoperi total deficitul de apă din sol, a punctat Daniel Alexandru.

    ”Vom vedea în primăvară dacă în urma cantităților de precipitații și a derulării evenimentelor meteorologice până la sfârșitul lunii februarie, vor exista premisele ca adâncimea solului să fie mult mai bine aprovizionată până în startul de 0-50 cm pentru că plantele, odată ieșite din iarnă, în martie, primăvară, vor avea nevoie ca rădăcinile lor să exploreze un strat mai mare de sol, acolo unde în acest moment solul este uscat. Deci, sub 15-20 de centimetri solul este uscat pentru că nu s-a putut acoperi cu acest cuantum de precipitații în cele trei weekenduri, tot deficitul de patru luni”, a declarat Daniel Alexandru, Șeful Laboratorului de Agrometeorologie, din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în cadrul emisiunii Agrostrategia, ce poate fi urmărită de luni până joi, de la ora 10:00, pe TVR1.

    Prognoza meteo pentru miercuri, 27 decembrie

    Deşi temperatura aerului va marca o scădere faţã de intervalul anterior, vremea se va menţine caldă, deosebit de caldă în est, sud şi sud-vest. Cerul va fi variabil, temporar cu nebulozitate joasă în nord-vestul şi centrul ţãrii – unde, ziua, izolat vor fi posibile şi ploi slabe, iar în zona Carpaţilor Orientali se vor semnala precipitaţii mixte.

    Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului – în zona montană înaltă, dar pe arii restrânse şi la viteze mai mici în centrul, sudul şi estul teritoriului.

    Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 şi 14 grade, iar cele minime se vor situa între -6…-4 grade în estul Transilvaniei şi 5…6 grade în Dealurile de Vest. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, local se va semnala ceaţă.

    Prognoza meteo pentru joi, 28 decembrie

    Valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât mediile climatologice specifice ultimei decade a lunii decembrie. Cerul va fi variabil, temporar cu nebulozitate joasă sau ceaţã în zonele joase de relief, mai ales în prima parte a zilei şi noaptea.

    Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în a doua parte a intervalului la munte, în special în zona înaltă a Carpaţilor Orientali.

    Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 14 grade, iar cele minime se vor situa de la -6…-4 grade în depresiuni şi până la 6…7 grade pe litoral.

    Prognoza meteo pentru vineri, 29 decembrie

    Regimul termic, comparabil cu cel din intervalul anterior, va fi caracterizat de valori în continuare mai mari decât cele normale perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în regiunile vestice, unde probabilitatea de ploaie va fi redusă.

    Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare ziua, la munte, în nord-vest, centru şi sud-vest.

    Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 şi 14 grade, iar cele minime se vor situa între -4 şi 4 grade. Dimineaţa şi noaptea, local în regiunile extracarpatice şi izolat în rest, va fi nebulozitate joasă sau ceaţă.

    Prognoza meteo pentru sâmbătă, 30 decembrie

    Regimul termic se va menţine mai ridicat decât cel specific perioadei. Cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse în vest, centru şi nord va ploua, iar la munte în zona înaltă vor fi posibile precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

    Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare ziua, la munte, în nord-vest, centru şi sud-vest.

    Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 13 grade, iar cele minime se vor situa între -3 grade în depresiuni şi 5 grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, local în regiunile extracarpatice şi izolat în rest, va fi nebulozitate joasă sau ceaţă.


    Te-ar mai putea interesa

    Rabla pentru tractoare – ghid final. Condiții, acte necesare, procedură de înscriere Primul îngheț la culturile din câmp. Alexander Degianski, fermier: O iarnă blândă, coșmarul unui agronom Primul județ în care DAJ anunță că a virat despăgubirile de secetă în conturile fermierilor!

    Ultimele știri

    Avans APIA 2024 – ultima oră! Prag depășit pentru plățile către fermieri! ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Pintea, MADR: Autoritatea și-a câștigat încrederea nu doar pe plan național, ci și pe scena europeană Auchan și Cora – amenzi uriașe de la Consiliul Concurenței! Judecătorii le-au respins contestațiile!