• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Amendă de 15.000 de lei aplicată de Garda de Mediu pentru poluare cu pleavă de cereale și praf

    Angelica Lefter -

    Garda de Mediu Constanța a amendat o societate care operează cu cereale în portul Constanța, cu suma de 15.000 de lei pentru poluarea mediului. S-a dovedit că societatea, în timpul operațiunilor de încărcare-descărcare a cerealelor a produs praf și pleavă care au ajuns în atmosferă și ulterior s-au depus pe sol.

    O societate care operează cereale în Portul Constanța, zona Digul de Nord, a fost amendată ieri, miercuri – 27 decembrie, cu 15.000 lei de Garda de Mediu Constanța pentru încălcarea prevederilor Legii 104/2011 privind protecția atmosferei.

    Citiți și: Fermă amendată de Garda de Mediu cu 15.000 de lei pentru poluare cu pleavă de la cereale!

    Poluare cu praf și pleavă de la cereale în Portul Constanța (foto: Facebook/Garda de Mediu Constanța)

    Praf și pleavă ridicate în atmosferă și apoi depuse pe sol

    Mai mult, reprezentanții societăți amendate de Garda de Mediu nu au luat măsuri de curățare a suprafețelor afectate, spun autoritățile de mediu.

    ”În perioada 26-27.12.2023, pe timpul operațiunilor de încărcare/descărcare cereale din barjă în buncărul de recepție și din siloz la nava maritimă, s-au produs emisii de praf și pleava, antrenate eolian în atmosfera și dispersate în vecinătatea terminalului de cereale. La verificările efectuate s-a constatat că drumurile de acces și cheul erau acoperite cu strat de pleava și praf, nefiind luate măsuri de supraveghere a operării și funcționalității instalațiilor de desprăfuire, pentru a se preveni dispersia de poluanți în mediu. De asemenea, nu se intervenise pentru curățarea platformelor și a suprafețelor afectate de depunerile de praf, iar benele de colectare a deșeurilor pulverulente erau pline și nu erau acoperite. Pe lângă sancțiunea maximă prevăzută de lege, au fost stabilite măsuri care vor fi verificate la termenele scadente”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanța.

    Citește și: Operator portuar amendat cu 10.000 de lei din cauza prafului produs la încărcarea cerealelor

    Societatea poluatoare are legătură cu cel mai mare transportator fluvial din România

    Potrivit Replicaonline.ro, societatea poluatoare ar fi Canopus Star SRL, controlată de Transport Trade Services SA din București și Cargill Agricultura SRL. Compania TTS este controlată de omul de afaceri Mircea Mihăilescu. TTS este principalul acționar al Companiei de Navigație Fluvială Română (CNFR) Navrom Galați, operatorul de transport de pasageri și mărfuri din Delta Dunării. TTS mai controlează și următoarele companii: TTS Operator (Constanța), Canopus Star (Constanța), Trans Europa Port (Galați), Cernavodă Shipyard (Cernavodă), Bunker Trade Logistic (Constanța), TTS (Transport Trade Services) GmbH (Viena, Austria), Cargorom Trans bvba (Antwerp, Belgia), Agrimol Trade (București), Transterminal (Chișinău, Moldova).

    Compania Transport Trade Service SA a primit, în mai, aprobarea Consiliului Concurenței pentru a prelua unul dintre cei mai mari și importanți operatori din Portul Constanța, fiind vorba despre Decirom SA. Tranzacția a fost încheiată cu 22,1 milioane de euro. TTS este cel mai mare transportator fluvial din România.


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români