• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Aproape 3.000 de camioane sunt blocate la granița dintre Ucraina și Polonia

    Oana Timar -

    Trei importante puncte de frontieră de la granița Poloniei cu Ucraina continuă să fie blocate, așa că sunt circa 3.000 de camioane care așteaptă la cozi imense. Situația nu pare că își va găsi o rezolvare rapidă, iar oficialii de la Varșovia recomandă transportatorilor să găsească rute de transport care să nu includă Polonia.

    Protestul transportatorilor polonezi, susținuți și de fermieri, continuă. Aproximativ 3.000 de camioane stau la cozi la granița dintre Ucraina și Polonia, a raportat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Stat pentru Frontieră din Ucraina, Andriy Demchenko, citat de Ukrinform .

    „Punctele de control Rava-Ruska – Grebenne, Krakivets – Korchova, Yagodin – Dorogusk continuă să fie blocate. Potrivit informațiilor polițiștilor de frontieră polonezi, din această dimineață (marți, 2 ianuarie – n.r.), 1.620 de camioane stau la cozi în aceste trei direcții spre Ucraina, majoritatea în fața punctelor de control Yagodin și Rava-Ruska”, a spus purtătorul de cuvânt.

    Demcenko a reamintit că pe 24 decembrie, traficul a fost deblocat în direcția punctului de control Sheghini – Medyka, dar problema coziloa rămas – 1.200 de camioane așteaptă.

    Citiți și: Autoritatea Vamală Română: România nu a importat, în ultimele 6 luni, cereale din Ucraina

    Camioane în așteptare

    Transportatorii caută rute alternative pentru a evita tranzitarea Poloniei

    Potrivit oficialului ucrainean, traficul pentru camioane nu este blocat în alte zone ale graniței. Cu toate acestea, din cauza acțiunilor pe teritoriul Poloniei, șoferii și transportatorii caută rute alternative, ceea ce duce la o creștere a traficului de camioane în alte direcții și, ca urmare, la creșterea cozilor.

    Începând de această dimineață, 200 de camioane erau așteptate să treacă pe granița cu Slovacia spre Ucraina în direcția punctului de control Ujhorod. La granișa cu Ungaria nu erau raportate cozi, în timă ce la granița cu România, din această dimineață, erau în așteptare să treacă 420 de camioane spre Ucraina în direcția punctului de control Porubne – Siret.

    Citiți și: Transporturile din Ucraina, mutate pe Ungaria. Blocajul la granița cu Polonia, prelungit până în februarie

    Criza de la granița Polonia-Ucraina, departe de rezolvare

    Ministrul Agriculturii din Polonia a făcut astăzi o serie de declarații cu privire la situația importurilor de cereale din Ucraina. Șeful agriculturii poloneze a arătat că interzicerea importurilor ucrainene vor rămâne în vigoare până vor fi elaborate noi reguli la nivelul UE.

    „Trebuie să menținem embargoul până când sunt conveniți termenii care să-l înlocuiască. Consider că o soluție bună ar fi introducerea în același timp a licențelor de transport folosind rute de tranzit în afara Poloniei”, a spus ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Czeslaw Sekerskyi, potrivit unei comunicări făcute de Ministerul Agriculturii al Republicii Polone pe X (Twitter) .

    Vă reamintim că din 6 noiembrie, transportatorii polonezi au început să blocheze circulația camioanelor în apropierea celor mai mari trei puncte de control de la granița cu Ucraina: Korchova – Krakowiec, Grebenne – Rava-Ruska, Dorogusk – Yagodin.

    Printre principalele revendicări se numără revenirea practicii permiselor pentru transportatorii ucraineni, anulate prin acordul cu Uniunea Europeană până la 30 iunie 2024.


    Te-ar mai putea interesa

    Piața cerealelor, din nou sub presiune. Prețuri la zi Ajutor de 42.000 de euro/fermă. Banii, direct în conturile fermierilor ca sumă forfetară Rabla pentru tractoare – ghid final. Condiții, acte necesare, procedură de înscriere

    Ultimele știri

    Fragedo, brandul de carne numărul 1 pentru copii: alegerea părinților pentru calitate și siguranță, 6 ani la rând Ucraina: 200.000 de fermieri în armată și terenuri agricole confiscate ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Chesnoiu: Autoritatea este esențială pentru sănătatea populației!