• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Industria cărnii s-a oferit să finanţeze, din fonduri proprii, o soluţie tehnică de centralizarea a datelor despre colectarea TVA-ului

    agrointeligenta.ro -

    Reprezentanţii organizaţiilor din industria cărnii doresc să afle dacă Ministerul de Finanţe Publice s-a ţinut de cuvânt şi, în cadrul negocierilor cu FMI, au adus în discuţie şi reducerea TVA la carne şi produsele din carne.

    „În ultimii doi ani, ni s-a transmis că nu există bani la bugetul de stat. Ceea ce cerem noi Ministerului de Finanţe este să identifice metodele de colectare a TVA-ului. În timup unei întâlniri cu secretarul de stat în acest minister am aflat că cel puţin în cazul produselor de panificaţie ,la pâine, abia după ce s-a diminuat TVA-ul, au început să monitorizeze colectarea de TVA. Ne-ar interesa să ştim dacă Ministerul de Finanţe a adus în discuţie reducerea TVA-ului în întâlnirea cu FMI”, a declarat Radu Timiş, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii, în cadrul Romanian AgriBusiness Forum 2014 organizat recent de publicaţia The Diplomat-Bucharest.

    Proprietarul Cris-Tim este convins că toate problemele din industria cărnii s-ar rezolva printr-o colectare eficientă a TVA-ului. „Dacă reuşim să demonstrăm că TVA-ul din industria cărnii nu se colectează, estimând o sumă de 600 milioane de Euro, ar reprezenta un argument puternic în favoarea diminuării TVA-ului la 9 la sută, ceea ce ar aduce de 2-3 ori mai mulţi bani la bugetul de stat. Industria cărnii s-a oferit să finanţeze, din fonduri proprii, o soluţie tehnică de colectare a datelor care ar arăta gradul de colectare a TVA-ului”, a spus Timiş.



     


    Te-ar mai putea interesa

    Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români