• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Protest al fermierilor din Germania – drumuri blocate! Se cere menținerea subvenției pentru motorină

  Angelica Lefter -

  Protest al fermierilor germani, în plină desfășurare. Agricultorii au blocat cu tractoarele mai multe drumuri, inclusiv în Berlin, solicitând să nu le fie redusă subvenția la motorină.

  Reducerea subvențiilor la motorină este motivul principal al valului de proteste ale fermierilor germani. În pofida temperaturilor scăzute, fermierii au ieșit pe străzi cu utilajele și au blocat traficul rutier. Mai mult, fermierii au promis că vor protesta întreaga săptămână, dacă revendicările lor nu vor fi luate înseamnă de autorități.

  Fermierii germani au început, luni dimineaţă – 8 ianuarie, o săptămână de proteste la scară naţională, ca răspuns la planurile guvernului de coaliţie vizând reducerea subvenţiilor la motorina pentru agricultori, în ideea de a redresa finanţele publice, a transmis Reuters, citat de Agerpres.

  Citiți și: Fermierii au blocat Berlinul cu 1.500 de tractoare! Ce i-a înfuriat pe agricultorii nemți!

  Proteste ale fermierilor germani (foto: Reuters)

  Fermierii germani au blocat traficul cu utilajele, la prima oră

  Potrivit imaginilor, convoaie de tractoare şi camioane, unele împodobite cu bannere, care erau deja la primele ore ale dimineţii pe drumurile din Germania, în pofida temperaturilor scăzute. Oamenii legii au confirmat că mai multe drumuri şi bretele de acces pe autostradă erau blocate, ceea ce a provocat ambuteiaje în trafic în cursul dimineţii.

  Fermierii au promis că vor bloca traficul pe principalele artere până lunea următoare, avertizând că eliminarea facilităţilor fiscale va duce la falimentul fermelor.

  Citiți și: Fermierii din Germania iau Berlinul cu asalt! Guvernul le-a tăiat subvenția la motorină și unele scutiri de taxe

  Subvenția la motorină urmează să fie eliminată până în 2026 (foto: Reuters)

  Subvenția pe motorină ar urma să fie redusă cu 40% pentru fermierii germani

  Preşedintele Asociaţiei fermierilor germani (DBV) a cerut opiniei publice să dea dovadă de înţelegere faţă de situaţia fermierilor.

  ”Nu vrem să pierdem sprijinul şi solidaritatea de care am beneficiat din partea unei mari părţi a populaţiei”, a declarat preşedintele DBV pentru revista Stern, adăugând că fermierii ”nu vor accepta planificata majorare a taxelor pentru sectorul agricol”.

  Criticile exprimate de fermieri în cursul săptămânii trecute au determinat coaliţia condusă de Olaf Scholz, care se grăbeşte să finalizeze proiectul de buget pe 2024, întârziat de o decizie a Curţii Constituţionale, să facă unele modificări neaşteptate, inclusiv să revină asupra planurilor care vizau eliminarea subvenţiilor pentru agricultori.

  Citiți și: Guvernul Germaniei – primele concesii: Subvenția la motorină – menținută, nu se impozitează utilajele

  Fermierii germani cer renunțarea la reducerea subvențiilor la motorină (foto: Reuters.com)

  Subvenția la motorină pentru fermierii germani ar urma să fie eliminată până în 2026

  În loc să pună capăt dintr-o singură mişcare facilităţilor fiscale oferite pentru motorina fermierilor, subvenţia va fi redusă cu 40% în acest an şi cu 30% în 2025, urmând să fie eliminată începând din 2026.

  De asemenea, guvernul de la Berlin a renunţat la planurile care vizau eliminarea unui tratament fiscal preferenţial pentru vehiculele din industria forestieră şi agricultură.

  Cu toate acestea, sindicatul DBV susţine că aceste modificări nu sunt suficiente şi nu a renunţat la planuri de a organiza proteste naţionale în cursul acestei săptămâni.


  Te-ar mai putea interesa

  Dezastrul lăsat în urmă de vijeliile cu grindină cât un ou și rafale de peste 100 de km/h! Noi alerte meteo. ANM avertizează cu privire la un fenomen periculos în următoarele două zile Furtuni puternice anunțate în aproape toate județele. Alertă de vreme severă de la ANM

  Ultimele știri

  Incendiu în ferma lui Ion Olteanu din Mihăilești. Peste 30 de hectare au ars chiar în timpul recoltatului Start fonduri europene pentru achiziția de utilaje! Proiectele se depun de marți, 25 iunie, la AFIR Bogdan Cățoi, fermier: La cultura de grâu am recoltat sub 700 de kilograme la hectar