• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • AAC: Dacă MADR nu rezolvă luni problemele fermierilor, vom declanșa un protest autorizat la nivel național

  Oana Timar -

  Organizațiile reprezentative ale fermierilor anunță un protest național autorizat dacă Ministerul Agriculturii nu vine cu soluții clare și termene concrete pentru rezolvarea problemelor din sectorul agricol. Alianța pentru Agricultură și Cooperare, prin organizațiile componente (Federația Națională PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR, Uniunea Naţională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – UNCSV și Asociația Forța Fermierilor – AFF), își exprimă solidaritatea cu membrii fermieri care protestează și astăzi la nivelul mai multor județe și la intrarea în București, potrivit unui comunicat de presă.

  Alianța pentru Agricultură și Cooperare anunță că va transmite Ministerului Agriculturii o listă completă de problemele din sectorul agricol care au nevoie de rezolvare urgentă, cu termene ce trebuie asumate la nivel guvernamental. De asemenea, problemele fermierilor vor fi transmise și Președintelui României, Premierului României și tuturor miniștrilor din Guvern. Pentru fiecare dintre probleme, în ultimele luni, AAC a transmis decidenților politici adrese oficiale și interpelări ce au rămas fără răspuns.

  Alianța pentru Agricultură și Cooperare, structură membră a COPA-COGECA, va face o informare către organizația europeană și va solicita ca pe agenda de lucru a întâlnirilor de săptămâna viitoare să fie discutată și situația fermierilor din România.

  Fermierii au intrat în a treia zi de proteste

  ”Luni, 15 ianuarie, organizațiile Membre AAC vor participa la întâlnirea de la Ministerul Agriculturii de la care așteptăm soluții concrete și termene pentru rezolvarea punctuală a problemelor de pe lista de revendicări. În lipsa unor asumări clare și a unor acțiuni concrete ca urmare a ședinței, AAC va solicita săptămâna viitoare autorizarea unui protest cu tehnică agricolă la București, în Piața Victoriei, dar și la nivel nivelul fiecărui județ. Avem încredere că acțiunea noastră nu va fi împiedicată de chestiuni birocratice și că autorizarea protestului va fi făcută în regim de urgență„, se arată în comunicatul AAC.

  ”Un număr foarte mare dintre Membrii organizațiilor noastre au intrat deja în a treia zi de protest. Suntem alături de ei și îi asigurăm de tot sprijinul și de implicarea organizațiilor din care fac parte. Ne dorim ca toate acțiunile de protest să decurgă fără incidente, dar și ca forțele de ordine să dovedească înțelegere și să nu împiedice desfășurarea pașnică a evenimentelor”, mai precizează organizațiile AAC care mulțumesc mass-media pentru sprijinul acordat în mediatizarea acțiunilor din ultimele zile și fac un apel public ca mișcarea fermierilor să nu fie folosită în scop electoral, iar protestul să nu fie politizat în niciun fel.


  Te-ar mai putea interesa

  Blocaj la APIA! Fermierii cer plata de urgență a subvențiilor ANT și ecoschema PD-04! Ziua Zootehniei Românești la MoldAgro Expo! Se inaugurează cel mai important Centru Expozițional Zootehnic din țară! Fermierii: ”Derogarea” la GAEC 8, un compromis. Cerem de urgență schimbarea legislației pentru APIA Dumitru Andreșoi, AFF: Este nevoie ca sectorul zootehnic ovin să fie sprijinit pentru a investi în unități de abatorizare Problemele fermierilor ce necesită rezolvare urgentă – transmise ministrului Agriculturii!

  Ultimele știri

  Reguli simplificate la subvențiile APIA. Oficialii de la Bruxelles cer mai puține controale în ferme Guvernul a aprobat noi granturi pentru micii fermieri afectați de criza Ucraina Slovacia menține restricțiile de import pentru produsele ucrainene, în ciuda deciziilor UE Peter Tamas Nagy se alătură echipei ANZ în funcția de director general adjunct Guvernul a aprobat subvenția de 200 de euro la hectar. Cererile se depun până pe 20 mai