• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Brandul de tractoare Versatile a fost cumpărat de o companie turcească de utilaje agricole

  Violina Gorcinschi -

  Cunoscutul brand de tractoare Versatile a fost achiziționat de către Başak Traktör, un producător de utilaje agricole din Turcia. Başak Traktör (ASKO Holding), a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al Buhler Industries, producătorul de tractoare marca Versatile, care era deținut, anterior de compania rusească Rostselmash. Tranzacția i-a costat pe turci, în total, 60,5 milioane de dolari canadieni.

  Başak Traktör, un producător turc de tractoare, a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni al Buhler Industries, producătorul de tractoare marca Versatile, a anunţat cea din urmă companie într-un comunicat de presă. Başak Traktör, o subsidiară deţinută în totalitate de ASKO Holding, a cumpărat 96,7% din acţiuni de la grupul rus de echipamente agricole Rostselmash. Buhler Industries era deținută majoritar de grupul Rostselmash din 2007, a relatat Agrarheute.

  teritoriu al Basak Traktor
  Buhler Industries și-a schimbat partenerii de investiții (foto: ifdesign.com)

  Brandul de tractoare Versatile, cumpărat de o companie din Turcia

  Turcii au cumpărat brandul canadian Versatile, achiziționând 96,7% din acțiuni de la fostul proprietar. Başak Traktör a preluat și  toate datoriile restante ale Buhler Industries către Rostselmash. Prețul de achiziție a fost, în total, 60,5 milioane de dolari canadieni.

  După finalizarea tranzacției, a fost numit un nou consiliu de administrație. Reprezentanții de la Rostselmash au demisionat și au fost numiți în funcții noi oameni de la ASKO Holding, precum și câțiva directori din vechiul consiliu.

  Pachetul majoritar al grupului rusesc Rostselmash provocase probleme la Versatile, pe fondul izbucnirii războiului din Ucraina. Imediat după începerea războiului, Versatile a condamnat public acțiunile Rusiei printr-o declarație oficială. La mijlocul anului trecut, conducerea Buhler a început să caute un „partener de investiții pe termen lung”.

  Citește și: Marius Monenciu, Zetor România: Tractorul Zetor Forterra CL 140 – cel mai vândut model în 2023

  „Suntem foarte încântați de ce va însemna această schimbare a proprietății pentru parteneriatele noastre globale cu furnizorii noștri. Brandul Versatile nu doar că ar trebui să rămână pe piață, ci și să crească după schimbarea proprietarului”, a declarat unul dintre directorii executivi ai Buhler.

  Başak Traktör este un brand turc de inginerie agricolă fondat în 1914. Acum aparține companiei turcești Asko Holding ocupându-se de producția de tractoare sub marca Başak de la 50 la 120 CP, precum și piese de motoare, transmisii și componente hidraulice în mai multe locații. Potrivit informațiilor proprii ale companiei, capacitatea de producție ajunge undeva la 30.000 de tractoare pe an. În anii 1970 și 80, Bașak Traktör a fabricat și modele pentru Steyr și Ford. De asemenea, sunt fabricate și utilaje pentru cultivarea solului și protecția culturilor.

  Versatile are sediul central în Winnipeg, Manitoba, Canada. Împreună cu Kubota, Versatile a dezvoltat tractorul de mari dimensiuni Nemesis, introdus pe piață în 2019. În America de Nord, Kubota vinde tractorul standard de 210 CP sub propria marcă cu numele de produs Seria M8. Asamblarea tractoarelor Kubota M8 la Winnipeg va continua și după preluarea de către Başak Traktör.

  Citește și: Ion Țiriac și-a cumpărat un tractor Porsche – GALERIE FOTO


  Te-ar mai putea interesa

  Județul unde jumătate din suprafața semănată cu grâu este deja calamitată de secetă Prețul roșiilor românești s-a prăbușit după sărbători. Cât costă acum un kilogram de tomate la fermieri Mușuroirea tomatelor. Când și cum se face

  Ultimele știri

  Analiști: Prețul rapiței ar putea ajunge din nou la peste 500 euro/tonă Prețul grâului românesc a sărit de 1.100 de lei tona. Traderii își fac ”rezerve” Nicolae Ciucă, la Agriplanta: ”Am avut 24-26 de stupi, mă ocupam de ei. Albina simte omul”