• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierii tulceni n-au participat la protestul de la Prefectură: „Este o manipulare de altă natură”

    Roxana Dobre -

    Preşedintele Asociaţiei Fermierilor din Tulcea, Romeo Lombardi, a anunțat că protestul care a avut loc ieri, joi – 18 ianuarie, în fața prefecturii, nu are legătură cu problemele producătorilor agricoli.

    Asociaţia Fermierilor din Judeţul Tulcea nu a susţinut protestul organizat, ieri, joi – 18 ianuarie în faţa prefecturii, preşedintele Romeo Lombardi precizând că este ”o manipulare de altă natură, care nu are legătură cu problemele fermierilor”.

    Citiți și: Acord la Ministerul Agriculturii. Măsurile agreate de ministrul Barbu cu fermierii

    Preşedintele Asociaţiei Fermierilor din Tulcea, Romeo Lombardi

    Romeo Lombardi: Noi am avut o iniţiativă la care am renunţat în urma negocierilor de la Ministerul Agriculturii

    Romeo Lomardi a declarat că producătorii agricoli sunt deranjați de faptul că cine a solicitat autorizarea protestului de la Tulcea l-a denumit protestul fermierilor iar la manifestație nu au fost reprezentanți aceștia.

    ”Nu ştiu nimic de protest. Noi am avut o iniţiativă la care am renunţat în urma negocierilor de la Ministerul Agriculturii. Nu putem să protestăm aşa de dragul protestului. Ştiu că sunt şi fermieri nemulţumiţi, dar acum ce se întâmplă sincer este altceva, este o manipulare de altă natură, nu are legătură cu problemele noastre, ale fermierilor. Dacă sunt probleme de natură civică să le denumim altfel. Eu am o problemă cu faptul că cine a solicitat autorizarea acestui protest l-a denumit protestul fermierilor şi nu are legătură, trebuia să-l denumească protestul cui crede dumneaei sau dumnealui de cuviinţă. De aceea am simţit nevoia să vin cu o explicaţie. Probabil că nu sunt la sentimentul tuturor fermierilor, dar cel puţin majoritatea colegilor mei din Asociaţia Fermierilor din Judeţul Tulcea”, a declarat Romeo Lombardi, preşedintele Asociaţiei Fermierilor din Tulcea pentru ziaruldelta.ro.

    Citiți și: Marius Micu, AAC: Avem încredere că măsurile asumate vor fi implementate la data convenită

    Revendicările fermierilor au primit un termen de la Ministerul Agriculturii

    Romeo Lombardi a mai precizat că fermierii au primit un termen de la Ministerul Agriculturii pentru solicitările pe care le-au discutat cu Florin Barbu. ”Deocamdată, în momentul acesta suntem în curs de negocieri cu Ministerul Agriculturii şi avem o listă de revendicări cărora li s-a dat un termen”, a spus acesta.

    Asociaţia Fermierilor din Judeţul Tulcea avea în plan un protest dar a decis suspendarea manifestației anunţate pentru marţi, 16 ianuarie, începând cu ora 12.00, la Podul suspendat de la Brăila, după ce Guvernul şi-a asumat rezolvarea revendicărilor prezentate de protestatari.

    Preşedintele Asociaţiei, Romeo Lombardi, a declarat la începutul săptămânii că i-a anunţat pe toţi membrii asociaţiei decizia de a anula protestul anunţat pentru marţi, autorizat de Primăria Smârdan, precizând că a informat și autorităţile în această privință. ”Sunt însă  fermieri neafiliaţi şi este posibil ca aceştia să încerce să blocheze drumul Măcin-Smârdan, dar va fi un protest spontan”, a adăugat Romeo Lombardi.

    În altă ordine de idei, primăria municipiului Tulcea a avizat, miercuri, pozitiv cererea de autorizare a unui protest cu aceleaşi revendicări ale fermierilor şi transportatorilor, protest anunţat pentru joi, între orele 9.00 – 23.00.


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români