• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • O rețea de hoți a furat zeci de tone de cereale din vagoanele ajunse în Portul Constanța

    Violina Gorcinschi -

    Furt de cereale din Portul Constanța. 22 de persoane au fost acuzate de procurori într-un dosar de furt calificat că ar fi sustras 77 de tone de cereale și cărbuni din vagoanele trenurilor de marfă din Portul Constanța. Potrivit unui comunicat emis ieri, luni – 22 ianuarie, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, indivizii și-ar fi creat o rețea de clienți care ar fi știut despre originea mărfurilor. Pagubele totale au fost estimate la peste 121.000 de lei.

    Un grup de indivizi a fost trimis în judecată pentru că ar fi organizat o operațiune de sustragere a cerealelor din Portul Constanța, pe care ulterior le-ar fi vândut altor persoane. Cei care s-au ocupat de furt, în perioada iulie-octombrie 2023, ar fi fost informați de un angajat al unei societăți cu sediul în Portul Constanța despre sosirea în port a vagoanelor cu marfă. Patru persoane care figurează în dosar se află, în aces moment, în arest la domiciliu, iar alte cinci, sub control judiciar, conform celor relatate de Telegrafonline.ro

    Furt masiv în Portul Constanța – 22 de indivizi trimiși în judecată (foto: lcsun-news.com)

    Furt de cereale în Portul Constanța. 77 tone de marfă, sustrase și vândute la negru

    22 de persoane au fost trimise în judecată, sub acuzația de furt calificat în formă continuată. Rețeaua de hoți ar fi sustras , anul trecut, într-un interval de aproximativ 3-4 luni, 77 de tone de cereale și cărbune din vagoanele trenurilor de marfă din Portul Constanța.

    În acest moment, patru dintre cei 22 de inculpați din dosar se află în arest la domiciliu, iar cinci, sub control judiciar.

    Citește și: Tone de cereale au fost furate din vagoanele staționate în Portul Constanța

    Potrivit unui comunicat de presă emis ieri, luni – 22 ianuarie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, procurorii au informat că, în intervalul iulie-octombrie 2023, inculpații O.M., C.T. și O.I., ar fi furat, atât ziua, cât și noaptea, aproape zilnic, cantități de cereale și cărbune din vagoanele garate în triajul Portului Constanța, forțând sigiliile de siguranță și deschizând trapele de descărcare. Apoi, au ambalat mărfurile în saci și le-au ascuns pe platformele vagoane pentru a le muta în afara portului.

    „Autorii au fost sprijiniţi în activităţile lor infracţionale de inculpatul O.I., angajat al unei societăţi cu sediul în Portul Constanţa, care îi anunţa despre sosirea în port a vagoanelor încărcate cu marfă. De asemenea, inculpaţii O.M., C.T. şi O.I. au beneficiat uneori şi de contribuţia cu acte de executare a inculpatei C.M., care, împreună cu inculpata N.R.E., avea rolul de a asigura zona comiterii faptelor şi de a-i anunţa pe autori despre eventuala prezenţă a organelor de poliţie”, s-a transmis în comunicat.

    După ce ieșeau din aria portului, sacii cu marfă erau depozitați în curțile inculpaților P.M. și S.A., care se aflau în apropierea căii ferate. Mai departe, mărfurile erau vândute către diferite persoane sau transportate, folosind autoturismele inculpaților P.G. și B.A.C., către alte locații.

    „Astfel, autorii şi-au dezvoltat o reţea de clienţi, cărora le-au vândut mărfurile sustrase. Dintre aceştia au fost identificate 13 persoane, ce au fost inculpate întrucât cercetările au relevat că ele cunoşteau provenienţa ilicită a mărfurilor, iar frecvenţa cu care au cumpărat a fost de natură a-i încuraja pe autori să continue activităţile infracţionale”, au mai menționat procurorii.

    În intervalul indicat, indivizii ar fi sustras mai mult de 77.000 de kg de cereale și cărbuni. Prejudiciul total, cauzat mai multor societăți de transport marfă, a fost estimat la peste 121.000 de lei.

    Citește și: Polițiștii au prins o bandă de hoți specializați în furturi de tractoare și echipamente agricole


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români