• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Valentin Popa – atacat și bătut în curtea Primăriei din Sohatu! Fermierul a fost internat de urgență!

    Angelica Lefter -

    Fermierul Valentin Popa, Prim-vicepreședintele Asociației Forța Fermierilor, a fost bătut în curtea Primăriei comunei Sohatu din județul Călărași, de mai mulți indivizi înarmați. Agricultorul a ajuns la spital, cu multiple răni, după ce a fost atacat cu un cuțit și lovit cu bestialitate în cap de unul dintre indivizi.

    Valentin Popa, unul dintre cei mai cunoscuți fermieri din județul Călărași, a fost agresat și bătut de mai mulți bărbați de etnie romă, chiar în curtea Primăriei Sohatu, dar și în curtea Poliției din localitate, după ce a fost urmărit mai multe zile de indivizi care l-au amenințat pe el și pe fiul lui că o vor păți dacă fermierul nu își retrage o serie de plângeri depuse împotriva primarului Cătălin Iordache.

    Citiți și: FOTO. INCENDIU DEVASTATOR în exploatația UNUI FERMIER CUNOSCUT: ”Știu cine a pus focul, POLIȚIA NU FACE NIMIC!”

    Fermierul Valentin Popa bătut cu bestialitate – are o coastă ruptă și o lovitură puternică la cap

    În calitate de consilier județean, Valentin Popa, a sesizat justiția cu privire la cheltuirea iresponsabilă a banilor publici de către actualul edil. De atunci, spune fermierul călărășean, nu mai are zile bune în localitatea în care trăiește și își desfășoară activitatea. Conflictul este mai vechi, încă din 2015, a spus acesta pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO, dar niciodată nu a luat forme atât de grave.

    ”Acum sunt într-un spital din București, aștept rezultatele investigațiilor. Am fost lovit cu mânerul unui cuțit în cap și bătut de mai mulți indivizi care m-au așteptat în curtea Primăriei, astăzi, joi – 25 ianuarie, pe la ora 12:00, de unde aveam de ridicat niște documente. Am apelat la Poliție, dar am fost bătut inclusiv în curtea Poliției, care este foarte aproape, apoi am sunat la 112 și a venit un echipaj SMURD pentru a mă duce la spital. Acum aștept rezultatele analizelor, apoi voi merge la INML pentru a scoate toate actele doveditoare că am fost lovit. Am o coastă ruptă și la cap o contuzie. M-au atacat cu un cuțit și m-au lovit în cap cu mânerul. În curtea Primăriei și a Poliției m-au atacat, unde sunt și camere. Am fost amenințat atât eu cât și fiul meu, pentru a retrage niște sesizări făcute organelor competente pe numele actualul edil, Cătălin Iordache”, a spus fermierul de pe patul de spital.

    Citiți și: Fermierul Valentin Popa și-a primit certificatul fiscal pe care primarul refuza să i-l semneze: ”Mulțumesc, Agrointeligența!”

    Plângere făcută de Valentin Popa către Inspectoratul Județean de Poliție Călărași

    Agricultorul Valentin Popa spune că a fost amenințat de mai multă vreme de un grup de indivizi

    Fermierul Valentin Popa a recunoscut conflictele mai vechi pe care le are cu actualul edilul al comunei Sohatu. Deși știa că este urmărit și amenințat, niciodată nu s-a gândit că ar putea fi atacat atât de brutal.

    ”Conflictul a început încă din 2015, când Cătălin Iordache a candidat la alegerile la Primărie și nu am vrut să îl susțin. În 2016 am fost urmărit prin interpuși, în 2017 mi-a distrus vreo 8 hectare de floarea-soarelui, după aceea în același an, în toamnă, mi-a pus foc la o hală unde am avut pierderi de un miliard și jumătate, totul prin interpuși. Eu am spus că nu o să mă las bătut niciodată și am făcut adrese către Consiliul Județean, către Curtea de Conturi, către Direcția Națională Anticorupție, către Polița Economică, pentru că domnul primar a cheltuit 1.115.000 de euro în decursul a un an de zile. Primarul a colaborat în repetate rânduri cu persoane cu dosare penale pentru efectuarea unor lucrări. În 2023 primarul, din luna februarie până în octombrie, a dat un proiect acestor oameni de spațiu verde, au pus câteva bănci și vreo 30 de metri pătrați de gazon și a plătit 920 de milioane de lei vechi. Eu i-am atras atenția. De vreo săptămână de zile acești indivizi mă amenință, trec pe la mine prin fața porții, opresc mașinile, mi-au amenințat copilul, pentru ca eu să retrag acele plângeri. Eu nu o să le retrag niciodată”, a mărturisit fermierul Valentin Popa pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Fermierul Valentin Popa, spitalizat, după ce a fost agresat în curtea Primăriei Sohatu

    Pentru o prezentare cât mai elocventă și obiectivă a faptelor, Agrointeligența – AGROINTEL.RO l-a contactat și pe edilul comunei Sohatu, Cătălin Iordache, pentru a prezenta faptele din punctul său de vedere și pentru a răspunde la acuzațiile formulate de fermierul Valentin Popa. La o primă încercare telefonul i-a sunat, dar edilul a oprit apelul încă de la formare.

    Ulterior, în urma unui mesaj lăsat de redacția noastră, edilul Cătălin Iordache a transmis, la rândul său, un SMS, prin care neagă că ar avea vreo legătură cu cele întâmplate.

    ”Eu nu sunt implicat în acest conflict și menționez că nu am fost în Primărie la acel moment. Iar acuzația adusă, că aș fi pus pe cineva să îl agreseze, nu este adevărată. Nu am niciun amestec în conflictele lor”, a menționat primarul comunei Sohatu, din județul Călărași, Cătălin Iordache.


    Te-ar mai putea interesa

    Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till