• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Obligatoriu pentru crescătorii de bovine care vor să acceseze subvenţia APIA de 100 euro

    Oana Timar -

    Crescătorii de bovine pot beneficia de subvenția de 100 de euro pentru vacile din rase de carne în baza adeverinței eliberate de la formele asociative care conduc Registrele Genealogice. În cazul crescătorilor de vaci Aberdeen Angus, asociația care conduce cartea rasei a anunțat că fermierii pot solicita adeverința timp de o lună, iar eliberarea ei se va face în perioada 9 februarie – 21 martie.

    Asociația Aberdeen Angus România le reamintește fermierilor că în Ședința de Guvern din 25 ianuarie a fost aprobată Ordonanța privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Beneficiari ai schemei pot fi crescătorii care dețin bovine de carne, respectiv întreprinderile individuale şi familiale, persoanele fizice autorizate, persoanele fizice, după caz, precum şi persoanele juridice.

    Condițiile de eligibilitate sunt următoarele:
    – deținerea la data de 31 martie 2023 a unui efectiv de bovine de carne în exploatație cu vârsta de minim 12 luni;
    – bovinele de carne pentru care se solicită ajutor de stat trebuie să fie înscrise/înregistrate în registrul genealogic al rasei, secţiunea principală sau suplimentară;
    – deținerea în ziua anterioară datei de începere a perioadei de depunere a cererii (8 februarie 2024) a cel puţin 50% din efectivul de bovine deținut la 31 martie 2023.

    Animalele care nu se regăesc în BIDAA nu sunt eligibile, atrage atenția asociația.

    În cazul membrilor Asociației Aberdeen Angus România, pentru eliberarea adeverinței este nevoie de completarea unei cereri-tip și de următoarele documente:

    Perioada de eliberare este de 30 zile lucrătoare, de la data intrării în vigoare a OUG (9 februarie – 21 martie). Documentele necesare eliberării adeverinței se trimit pe adresa de mail: office@aberdeenangus.ro, începând cu data de 8 februarie.

    15 februarie – termen limită pentru actualizarea efectivelor de vaci Angus din ferme

    15 februarie – termen limită pentru crescătorii de vaci Aberdeen Angus

    Zilele trecute, Asociația Aberdeen Angus a reamintit membrilor crescători de taurine importanța transmiterii anexelor specifice privind situația efectivelor din ferme aferente semestrului IV 2023. ”Conform contractelor de colaborare cu Asociația, obligația dumneavoastră era să transmiteți aceste documente până la data de 10 ianuarie 2024 pentru trimestrul IV-2023, prin cele două variante disponibile, respectiv înregistrarea direct în softul informatic B.I.D.A.A. sau completate și scanate. În urma discuțiilor avute cu reprezentanții Consiliului Director, se va deroga acest termen pentru o nouă dată limită, respectiv 15 februarie 2024, astfel încât toate exploatațiile să fie cu efectivul de animale actualizat la zi”, se arată în informarea celor de la Aberdeen Angus România.

    Pentru crescătorii de taurine care au animale în plus pe facturile eliberate la început anului pentru că nu și-au actualizat efectivul din BIDAA se vor face recomparări ale efectivelor și se vor modifica facturile cu efectivele de animale existente la momentul actual. ”Având în vedere perioadele următoare ce presupun atât începerea graficului de C.P.P.C., eliberarea adeverințelor specifice pentru sprijinul acordat crescătorilor de bovine de carne în contextul crizei provocate de războiul din Ucraina cât și celei pentru S.C.Z., avem rugămintea să verificați efectivul total înregistrat în B.I.D.A.A. conform anexelor transmise de către dumneavoastră și să îl comparați cu cel existent la momentul actual în fermă”, arată organizația.


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till