• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Toate vămile dintre România și Bulgaria au fost blocate de fermierii care protestează în țara vecină

    Angelica Lefter -

    Fermierii bulgari au ieșit la masiv la proteste cu utilajele și au blocat mai multe puncte din țară și frontierele cu România. Ei cer protejarea producției interne și a subvențiilor în agricultură. Demonstrații și blocaje au fost planificate în 80 de locuri din Bulgaria, în mai multe zile, între orele 10:00-12:00.

    Asociația Națională a Producătorilor Bulgari de Cereale a prezentat o hartă cu 80 de puncte din țară, unde circulația va fi blocată cu echipamente grele cel puțin două ore pe zi, pe perioada nelimitată. În cazul frontierei cu România, ar urma să fie blocate temporar podurile și punctele de frontiera Giurgiu – Ruse și Calafat – Vidin precum și vămile de la Silistra – Ostrov – Călărași, Kardam – Negru Vodă și Durankulak – Vama Veche, potrivit Antena3.

    Citește și: Bulgarii protestează la granița cu România. Transportatorii, nemulțumiți de majorarea taxelor

    Traficul prin vama Giurgiu-Ruse a fost oprit pe ambele sensuri

    Traficul prin PTF Giurgiu -Ruse a fost oprit, marţi – 6 februarie, pe ambele sensuri din cauza unui protest al fermierilor bulgari care se desfășoară în sensul giratoriu din PTF Ruse.

    ”Începând cu ora 10:10 traficul este oprit pe ambele sensuri pentru toate mijloacele de transport din cauza protestului fermierilor bulgari in sensul giratoriu din PTF Ruse. Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a fost informat, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu, cu privire la faptul că în zilele de 6 şi 7 februarie 2024, în intervalul orar 10:30-12:30, pe teritoriul Bulgariei vor fi desfăşurate acţiuni de protest ale producătorilor de cereale bulgari, în zona adiacentă PTF Ruse-Giurgiu”, potrivit unui comunicat de presă, emis marţi – 6 februarie de ITPF Giurgiu.

    Protestele fermierilor bulgari vor continua

    Totodată, Garda de Coastă a fost informată, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu, cu privire la faptul că în zilele de 6 și 7 februarie, în intervalul orar 10:30-12:30, pe teritoriul Bulgariei vor fi desfășurate acțiuni de protest ale producătorilor de cereale bulgari, în zona adiacentă PTF Negru Vodă si Vama Veche.
    În funcție de evoluția situaţiei în punctul de trecere a frontierei, timpii de așteptare vor fi actualizați periodic.

    Traficul a fost restricționat, astăzi, în PTF Negru Vodă a fost recomandat atât șoferilor de autocamioane, cât și turiștilor să se informeze utilizând aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră –www.politiadefrontiera.ro.

    ”Precizăm că aplicaţia prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp”, a transmis Garda de Coastă.

    Avertizare MAE în legătură cu deplasările românilor în Bulgaria, legată de protestele fermierilor 

    Și Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria că, în conformitate cu datele publicate de Asociaţia Naţională a Producătorilor de Cereale, începând cu data de 6 februarie se vor desfăşura acţiuni de protest, în intervalul orar 10:00 – 12:00, prin blocarea drumurilor principale şi a punctelor de frontieră din această ţară.

    Astfel, în cazul frontierei comune cu România, sunt avute în vedere ca spaţii pentru proteste: Podul Dunării I (Giurgiu – Ruse), Podul Dunării II (Calafat – Vidin), localităţile Tutrakan, Silistra, Kardam şi Durankulak.

    Este prevăzută blocarea punctelor de trecere a frontierei corespondente acestora, precum PTF Giurgiu – Ruse, PTF Vidin – Calafat, PTF Silistra – Ostrov Călăraşi, PTF Kardam – Negru Vodă şi PTF Durankulak – Vama Veche.

    De asemenea, producătorii agricoli bulgari intenţionează să blocheze intersecţii şi segmente importante de drum în interiorul teritoriului bulgar, precum tronsonul Sofia – Ruse, în dreptul localităţii Gorni Dabnik şi în dreptul localităţii Lukovit.

    Citiți și: Crește tensiunea socială în Bulgaria. Premierul i-a numit „teroriști” pe fermierii care încep protestele

    Cetățenii români trebuie să consulte site-urile MAE pentru informațiile despre rutele folosite în Bulgaria

    MAE le recomandă cetăţenilor români să urmărească cu atenţie situaţia de la punctele de frontieră aflate la graniţa comună cu Republica Bulgaria, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnalele organelor de control aflate la faţa locului.

    Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Bulgaria: +359879440758.

    Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web http://sofia.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ”Călătoreşte în siguranţă” care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.


    Te-ar mai putea interesa

    Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă Fermier cu 40 de vaci de lapte: Am scos ferma la vânzare! Vând tot și emigrez în Spania! Schimbare majoră în ferma lui Sorin Mănoiu, unul dintre cei mai cunoscuți cultivatori de cartofi din România

    Ultimele știri

    Cum va fi vremea de Crăciun. Prognoza meteo pentru perioada sărbătorilor Licitație uriașă în Germania. Fermierii români au cumpărat 100 de utilaje agricole Câte kg are un metru cub de lemne în funcție de tipul lemnului