• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Raport USDA în februarie: Producția mondială de grâu, la aproape 800 milioane de tone

  Violina Gorcinschi -

  Departamentul pentru Agricultură al SUA (USDA) a emis raportul pentru luna februarie, în care a făcut prognoze în ceea ce privește situația cerealelor pe plan mondial. În februarie, estimările sunt mai bune pentru producția, comerțul și consumul de grâu, comparativ cu prognoza precedentă. Astfel, în februarie, se așteaptă creșteri pe piața mondială a grâului, cu excepția stocurilor finale. Pentru cerealele furajere, producția și stocurile finale vor fi mai mici.

  Prognozele globale ale USDA pentru grâu în sezonul 2023-2024 prevăd o creștere a producției, aprovizionărilor, consumului și comerțului în februarie, dar stocurile finale mai scăzute. Așteptările privind producția de cereale furajere au fost reduse în comparație cu luna trecută.

  Prognoză USDA în februarie. Comerțul mondial de grâu, în creștere

  Producția de grâu a crescut cu 0,83 milioane de tone, la 785,7 milioane de tone, iar livrările au crescut cu 0,5 milioane de tone la 1,057 miliarde de tone, în principal ca urmare a producției mai mari pentru Irak și Argentina, conform farmer.pl.

  Așteptările pentru consumul global de grâu au crescut cu 1,1 milioane de tone la 797,5 milioane de tone, în principal din cauza utilizării crescute a alimentelor, oleaginoaselor și altor produse folosite în industrie. În India, guvernul continuă să vândă rezerve pentru a face față inflației prețurilor.

  Estimările privind comerțul mondial a crescut cu 1,2 milioane de tone, la 210,7 milioane de tone, exporturile mai mari din Ucraina, Argentina, Australia și Turcia, compensând mai mult decât reducerea exporturilor din Regatul Unit și Brazilia.

  Stocurile prognozate la sfârșitul sezonului 2023-2024 sunt reduse cu 0,7 milioane de tone la 259,4 milioane de tone, care este cel mai scăzut nivel din sezonul 2015-2016 încoace. Acest lucru este cauzat de scăderile din India, China și Ucraina.

  Citește și: Cotaţiile pentru grâul european au atins noi minime istorice

  Ofertă mondială mai mică pentru cerealele furajere (foto: bzi.ro)

  Prognoza pieței globale a cerealelor furajere

  Prognoza globală USDA pentru cerealele furajere în această lună prevede o producție redusă, un consum practic neschimbat și stocuri finale mai scăzute în comparație cu luna trecută

  USDA a estimat că producția globală de cereale furajere în sezonul 2023-2024 va fi redusă cu 3,8 milioane de tone, scăzând la 1,510 miliarde de tone. Producția de porumb va scădea, reducerile din Brazilia, Mexic și Serbia compensând parțial creșterile din India și Turcia. În cazul Braziliei, producția este redusă din cauza suprafeței de cultivare estimate mai mici.

  Citește și: Preţul grâului rusesc este în scădere, pe fondul producţiei ridicate

  Principalele schimbări în comerțul mondial în 2023-2024 includ exporturi de porumb prognozate mai mari pentru Ucraina și Pakistan, cu reduceri pentru Brazilia, India și Serbia.

  Importurile de porumb în sezonul 2023-2024 au fost restricționate pentru Bangladesh și UE. Exporturile de orz au crescut pentru Australia și Ucraina, dar au scăzut pentru Canada.

  Stocurile finale de porumb au scăzut comparativ cu luna trecută, reflectând reduceri pentru Ucraina, Brazilia, India, UE, Mexic și Paraguay. Stocurile globale de porumb, de 322,1 milioane de tone, au scăzut cu 3,2 milioane.


  Te-ar mai putea interesa

  Ucraina cere ajutorul României în exportul de cereale. S-a propus o nouă rută pe Dunăre Cât grâu și porumb din Ucraina au intrat în fiecare lună în țară – cifrele oficiale Economiștii americani avertizează că prețurile la porumb urmează să mai scadă Primele măsuri cu privire la separarea fluxurilor pentru camioanele UE şi non-UE Traficul navelor pe canalul Sulina şi braţul Chilia s-a dublat în ultimii ani

  Ultimele știri

  Reguli simplificate la subvențiile APIA. Oficialii de la Bruxelles cer mai puține controale în ferme Guvernul a aprobat noi granturi pentru micii fermieri afectați de criza Ucraina Slovacia menține restricțiile de import pentru produsele ucrainene, în ciuda deciziilor UE Peter Tamas Nagy se alătură echipei ANZ în funcția de director general adjunct Guvernul a aprobat subvenția de 200 de euro la hectar. Cererile se depun până pe 20 mai