• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenția APIA în conturi! Lista cu 40.349 de fermieri care intră la plată din 26 februarie

    Roxana Dobre -

    APIA pregătește o primă listă de 40.349 de beneficiari pentru ecoschema PD-04 Practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil, a anunțat directorul general, Ionuț Lupu. Acesta a anunțat că plățile vor începe cel mai probabil în jurul datei de 26 februarie.

    Ionuț Lupu a anunțat ieri, joi – 15 februarie, că APIA va începe plățile pentru ecoschema PD 04 – Practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil cel mai probabil pe 26 februarie. Circa 40.349 de beneficiari sunt deja trecuți în white list – lista albă a subvențiilor, fără vreun criteriu de blocare.

    Citiți și: Subvenția APIA de 73 euro/ha – termen pentru plata în conturi!

    Plăți pentru ecoschema PD 04 – Practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil

    Ionuț Lupu, APIA – plata pentru PD 04, cel târziu pe 26 februarie

    Ionuț Lupu a explicat care va fi calendarul care urmează să fie respectat pentru plata ecoschemei PD 04 – Practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil.

    ”Cele mai multe discuții pe care le-am avut în ultima perioadă au fost legată de ecoschema PD 04 – Practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil. Vorbim în primul rând de un contract semnat la finalul anului pe data de 28 decembrie, aveam un termen de implementare final de mai 2024 iar dacă nu apar suprize și din ce am discutat cu dezvoltatorul de soft nu vor fi surprize iar mâine vom reuși să primim pentru test modulele de calcul plăți și autorizare/plăți astfel încât în week-end colegii noștri să poată o serie de testări pentru funcționalitățile modulelor care au fost transmise deja către noi. Iar de luni (19 februarie – n.r.) începând și probabil până a doua jumătatea săptămânii, colegii să poată să introducă absolut toți parametrii pentru această măsură. Practic în a doua jumătate a săptămânii ar trebui ca softul să fie producție, să poată fi rulați beneficiari iar la începutul săptămânii viitoare în funcție de suportul pe care ni-l oferă Ministerul Agriculturii, să se poată începe în primă etapă autorizarea la plată iar ulterior plățile. Deci din punctul nostru de vedere, între final de mai (termenul inițial n.r) și final de februarie s-au făcut foarte multe eforturi. Și noi sperăm ca începând de vineri, 23 februarie dacă nu cealaltă luni (26 februarie n.r), să putem să dăm drumul la plăți”, a spus Lupu în emisiunea ”Agricultura la Raport”  – Agro Tv.

    Citiți și: Șeful APIA: 12 euro/ha – cuantumul ANT la culturi în teren arabil

    Șeful APIA: 40.349 de beneficiari care nu au în prezent niciun criteriu de blocare

    Șeful APIA a mai spus că în prezent sunt 40.349 de beneficiari care nu au niciun criteriu de blocare.

    ”În momentul de față colegii au aplicat o serie de filtre și vorbim de 40.349 de beneficiari care nu au în prezent niciun criteriu de blocare și care ar putea intra la plată. Un lucru bun este că s-a suplimentat bugetul pentru PD – 04, inițial vorbeam de 317 milioane euro, însă prin redistribuirea unor zone de la ecoschemele din zootehnie s-au adus aproape 100 de milioane de euro. Și vorbim de un buget în momentul de față de peste 422 de de milioane de euro. În condițiile acestea cuantumul ar trebui să crească undeva la 73 de euro/ha. Deci din cei 46.000 de beneficiari câți au fost inițial, un număr de 20.349 vor fi autorizați la plată. Asta ar însemna undeva la 4,76 milioane hectare”, a mai arăt acesta.


    Te-ar mai putea interesa

    Ajutor nou de minim 10.000 euro/exploatație pentru fermele înscrise la APIA Permisele pentru tractoare – lege nouă. A apărut un nou tip de permis pentru tractoriști Pesta oilor bate în retragere. Document obligatoriu pentru scoaterea animalelor din fermă

    Ultimele știri

    Raportul USDA: Producția de porumb a României, redusă la 7,8 milioane de tone O companie care are fabrică în România va livra 15.700 tone de ulei de floarea-soarelui în Egipt Noi alerte de ploi în județele unde inundațiile au făcut prăpăd. Cantități de apă de 40-60 l/mp!