• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Prețul mielului de Paști la o stațiune de stat – 22,03 lei/kg în viu

  Roxana Dobre -

  Prețul mieilor de Paști la o stațiune de stat – 22,03 lei/kg în viu. Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare Popăuți din județul Botoșani a anunțat recent că va pune la dispoziția cumpărătorilor circa 600 de miei de carne și a anunțat și care sunt costurile de producție și ce adaos își pun crescătorii la vânzările către clienți. Prețul pentru carnea de miel este de 22,03 lei/kg în viu iar conform celor transmise de stațiune ”orice altă variantă de preț mai mare înseamnă speculă”.

  Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare Popăuți din județul Botoșani a anunțat că scoate la vânzare în perioada Sărbătorilor Pascale circa 600 de miei din rase carne. Conform instituției de cercetare, în prețul pentru consumatori s-a aplicat un adaos de 10%  iar prețul va fi de 22,03 lei/kg în viu miel.

  Miei de Paști de la Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare Popăuți (foto: Stațiunea Popăuți pentru Agrointeligența)

  Citiți și: Ionică Nechifor, Moldoovis, despre prețul mieilor de Paște: ”Fiecare fermier își face propriile socoteli”

  Stațiunea Popăuți scoate la vânzare circa 600 de miei din rase carne

  Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare Popăuți a stabilit care sunt costurile pentru obținera unui kilogram de carne de miel în viu, după o perioadă de 90 zile și cu o greutate medie de 30 kilograme/miel. Prețul va fi de 22,03 lei/kg în viu miel.

  ”Orice altă variantă de preț mai mare înseamnă speculă, mai mică înseamnă pierderi în rândul fermierilor. Recomand consumatorilor să se îndrepte spre fermierul botoșănean pentru a menține și susține producția locală”, a transmis directorul unității de cercetare, Ionică Nechifor.

  Conform anunțului făcut de stațiune, în curând rulotele MOLDOOVIS din Str. Prietenii (cartierul Primăverii), Bulevard (Zona Parcului Mihai Eminescu), Bucovina, Grivița, C. Națională vor fi disponibile pentru cumpărători.

  Stațiunea de Cercetare Popăuți pune la dispoziția cumpărătorilor circa 600 miei din rase de carne pentru perioada Sărbătorilor Pascale. Comenzile se pot face la sediul unității, acordând un avans de 30% . ”De asemenea se pot lua relații la sediul Stațiunii de C-D Popăuți pentru a vă îndruma spre fermierii crescători de oi, membri ai Asociației Moldoovis Botoșani”, mai anunță stațiunea.

  Citiți și: Preț miei Paști 2024. Crescătorii de oi anunță scumpiri la carnea de miel

  Cât cheltuie producătorii pentru creșterea unui miel

  Stațiunea de Cercetare Popăuți  a informate și care este costul de produție pentru tineretul ovin an curent, destinat sacrificării la vârsta de 90 zile, cu o greutate medie de 30 kg/miel în viu.

  Perioada de alăptare:

  1. Cheltuieli :
  – Lapte supt: 90 zile x 290 g/zi x 5,5 lei/L = 143,55 lei/cap

  Total = 143,55 lei/cap

  – Furajare miel:
  – 70 zile X 0,5 kg fan lucernă/cap X 1,2 lei/kg = 42,00 lei/cap
  – 70 zile X 0,15 kg concentrate/cap X 1,8 lei/kg = 18,9 lei/cap

  Total = 60,9 lei/cap

  – Furajare mamă:
  – 90 zile X 2,5 kg fan/cap X 0,8 lei/kg = 180 lei/cap
  – 90 zile X 1,2 kg suculente/cap X 0,5 lei/kg = 54,00 lei/cap
  – 90 zile X 0,8 kg concentrate/cap X 1,5 lei/kg = 108,00 lei/cap

  Total = 342,00 lei/cap

  – Alte cheltuieli- energie electrică, apă, salarii, combustibil
  – Total = 54,50 lei/cap

  Total final= 600,95 lei/cap

  600,95 lei cap: 30 kg/cap în viu = 20,03 lei/kg în viu (acesta este costul de producție)

  La vânzare: (adaos 10% , alte cheltuieli ) = 22,03 lei/ kg în viu miel în perioada Sărbătorilor Pascale.


  Te-ar mai putea interesa

  Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Viermele prunelor: caracteristici, semne, combatere Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus

  Ultimele știri

  APIA – anunț despre plata subvențiilor ANT în conturile fermierilor Noua față a învățământului agricol: De la licee în prag de desființare la investiții de peste 43 de milioane de euro Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar