• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ionuț Lupu a fost demis din funcția de director general al APIA

    Oana Timar -

    Ionuț Lupu a fi fost demis în această seară din funcția de director general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, potrivit surselor Agrointeligența – AGROINTEL.RO, informația prezentată în premieră de publicația noastră fiind ulterior confirmată de ministrul Agriculturii pentru Agerpres.

    Ordinul de demitere din funcție a lui Ionuț Lupu ar fi fost semnat de ministrul Agriculturii, Florin Barbu, iar conducerea agenției de plăți va fi preluată de Cornel Turcescu, cel care a condus APIA și înainte de venirea lui Lupu.

    Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu a convocat astăzi, marți – 20 februarie, o ședință cu conducerea APIA la care directorul general al APIA, Ionuț Lupu nu s-a prezentat, deși tema discuțiilor urma să fie plata subvențiilor și deblocarea noilor scheme pentru fermieri. La întâlnire a luat parte restul aparatului de conducere din cadrul APIA, iar ministrul Barbu a trasat termene clare pentru plata Ajutoarelor Naționale Tranzitorii și a ecoschemei PD-04.

    ”Am semnat ordinul de demitere al directorului general al APIA, Ionuţ Lupu, în această seară, din cauza întârzierii plăţilor către fermieri şi a blocajului din sistem. Am avut şedinţă în această seară despre plata subvenţiilor şi deblocarea noilor scheme pentru fermieri, dar acesta nici măcar nu a venit în instituţie. Le-am dat termen celor de la APIA ca în două săptămâni să plătim Ajutoarele Naţionale Tranzitorii şi ecoschema PD-04 privind înverzirea”, a confirmat, pentru Agerpres, ministrul Florin Barbu.

    În urma demiterii sale, Ionuț Lupu a publicat pe pagina sa de Facebook o reacție cu privire la informația că ar fi refuzat să participe la o ședință de lucru convocată de ministrul Agriculturii: ”O minciună ordinară! Am participat la o conferință la Palatul Parlamentului alături de Secretarul de Stat Sorin Moise unde am discutat inclusiv despre realitățile agriculturii și situația plăților… întâlnirea ”la care am refuzat sa particip” a fost organizată atunci când s-a aflat ca nu sunt în Agenției…Ipocrizia poate fi înțeleasă… însă e păcat de Dumnezeu sa declare ministrul Florin Barbu ca nu m-am implicat alături de colegii din APIA să recuperam incapacitatea manageriala…ATENȚIE!!! SOFT FINALIZAT ÎN 2.02 ȘI ECHIPA MADR A FOST INCAPABILĂ SA PREGĂTEASCĂ HG-urile ȘI SĂ LE TRANSMITĂ CĂTRE GUVERN…”

    Cornel Turcescu revine în funcția de director general APIA

    Conducerea APIA va fi preluată de Cornel Turcescu

    După demiterea lui Ionuț Lupu, conducerea va fi preluată de Cornel Turcescu, cel care a condus APIA și până în decembrie, când a fost numit Lupu. Acesta din urmă va rămâne în cadrul agenției de plăți, având statut de funcționar public.

    Vă reamintim că Ionuț Lupu a fost numit director general al APIA cu susținerea PNL la mijlocul lunii decembrie anul trecut, prin ordin semnat de ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

    În ultima perioadă, agenția de plăți s-a confruntat cu mai multe blocaje legate de scheme de plăți ce nu au intrat încă la autorizarea de plată pentru a fi achitate fermierilor. Alături de Ajutoarele Naționale Tranzitorii, ecoschemele se numără printre cele mai așteptate subvenții de către fermieri. Întârzierea plăților APIA a constituit și una dintre revendicările fermierilor care au protestat în stradă în luna ianuarie, agricultorii primind de la ministrul Barbu asumarea, printr-un acord semnat pe 15 ianuarie, că până lunii februarie, 29 februarie, producătorii agricoli vor avea în conturi sumele ce nu țin de alte termene.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață

    Ultimele știri

    Vremea se schimbă radical: vin ploile. Prognoza meteo actualizată! Urgent la APIA – ultima zi în care fermierii mai pot cere subvenția trimestrială Carne de miel nu doar de Paști. Strategia ing. Ionică Nechifor pentru a readuce oaia pe masa românilor