• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Economiștii americani avertizează că prețurile la porumb urmează să mai scadă

  Angelica Lefter -

  Agricultorii din Statele Unite ale Americii (SUA) au rămas cu stocuri mari de porumb după ce vremea le-a jucat feste. Majoritatea a prognozat secetă așa că fermierii au anticipat culturi slabe de porumb, în schimb ploile care au venit ulterior au salvat culturile, iar prețurile la ceastă cereală s-au prăbușit.

  Dan Henebry, un fermier din statul american Illinois, regretă că nu a vândut o parte mai mare din recolta sa de porumb în vara anului trecut, când Midwest-ul american avea nevoie de ploaie şi preţurile erau mai mari, iar acesta nu este un caz singular, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

  Citiți și: Prețul porumbului la intrarea în 2024. Cu cât se vinde tona în portul Constanța

  Fermierii americani au rămas cu porumbul nevândut nhr.ro)

  Agricultorii regretă că nu au scos porumbul la vânzare mai devreme

  Fermierii din Statele Unite ale Americii spun că regretă că nu au scos porumbul la vânzare în lunile mai şi iunie 2023, atunci când seceta a început să usuce câmpiile din Midwest. Ei și-au făcut speranțe că prețurile vor fi mari, iar recoltele mai mici. În schimb, preţurile s-au prăbuşit după ce ploile au salvat culturile de porumb. Amploarea şi viteza cu care preţurile s-au prăbuşit i-a luat prin suprindere pe fermieri care acum au silozurile pline cu cantităţi record de porumb.

  Mai mulţi fermieri, economişti şi analişti intervievaţi de Reuters susţin că fermierii americani au greşit atunci când au decis să păstreze porumbul în loc să îl vândă. Strategia de a pune porumbul în siloz în aşteptarea unor preţuri mai mari nu a dat rezultatele aşteptate astfel că unii fermieri au ajuns în situaţia în care trebuie să îşi reducă achiziţiile de echipamente şi să cultive mai puţin porumb.

  Economiștii americani avertizează că prețurile la porumb urmează să mai scadă

  În luna iunie a anului trecut, cotaţiile futures la porumb s-au apropiat de 6,30 dolari per bushel (Unitate de măsură engleză pentru volum, egală cu 36 de litri – 27,216 kilograme) pentru ca ulterior să scadă până la 4,10 dolari per bushel, după ce la final fermierii americani au produs cantităţi record de porumb.

  ”Îmi doresc să fi vândut mai mult”, a spus Dan Henebry. Acesta a dezvăluit că mai are încă în depozit aproximativ 40% din recolta sa de porumb din 2023, inclusiv 30.000 de busheli la ferma sa din centrul statului Illinois.

  Totodată, fermierul plăteşte între trei şi patru cenţi pe bushel în fiecare lună pentru a depozita alţi 30.000 de busheli de porumb la un siloz local. Într-un an normal nu ar mai avea la acest moment porumb în siloz.

  Analiştii avertizează că preţurile vor fi supuse la noi presiuni de scădere pe măsură ce fermierii vor începe să vândă cerealele pe care le au în silozuri.

  ”La orice creştere, indiferent cât de mică, va fi vândut foarte mult porumb”, spune Dan Henebry.

  Citiți și: Anul chibzuinței pentru fermieri. Prețuri anunțate pentru viitoarea recoltă de cereale

  La 1 decembrie 2023, fermieri americani aveau în silozuri o cantitate record de porumb

  Fred Huddlestun, un fermier din Yale, Illinois, a declarat că are în continuare în depozit întreaga recoltă de porumb din 2023, aproximativ 39.000 de busheli la un siloz şi alţi 25.000 de busheli acasă. Preţurile nu au ajuns niciodată la nivelul la care fermierul dorea să vândă anul trecut, chiar dacă el a coborât preţul cerut.

  ”Tot aşteptam ca piaţa să crească. În cele din urmă voi ceda şi voi începe să vândă dacă nu se întâmplă nimic”, a spus Huddlestun.

  Datele publicate de Guvernul american arată că, la data de 1 decembrie 2023, fermieri americani aveau în silozuri o cantitate record de 7,83 miliarde busheli de porumb, cea mai mare cantitate înregistrată vreodată la acel moment. La nivel global, stocurile rămase din recolta anterioară sunt preconizate să ajungă în luna septembrie la cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani şi vor fi responsabile pentru întregul porumb utilizat drept nutreţ, pentru producţia de biocombustibili şi în alte scopuri.

  Veste bună este aceea că fermierii americani au suficiente spaţii pentru depozitarea culturilor agricole, după ce în ultimele două decenii au majorat capacităţile de stocare cu 24% până la 13,6 miliarde de busheli. Depozitarea cerealelor le oferă fermierilor o marjă de manevră mai mare când vine vorba de momentul şi condiţiile la care să îşi vândă produsele, evitând preţurile care în mod normal sunt scăzute la momentul recoltării.


  Te-ar mai putea interesa

  Cod de caniculă! Unde se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi Cum a ajuns la faliment o fermă model de porci crescuți liber Apă furată din canalele de irigații, chiar sub nasul ANIF. Ștefan Gheorghiță, fermier: Să se facă controale!

  Ultimele știri

  Fabrica de compost a lui Puiu Ilisei, în flăcări. Pagubă de 400.000 – 500.000 de euro O primărie a anunțat plata subvenției de 1.500 euro la Programul Tomata. Data la care banii sunt în conturi Fermierii, chemați la APIA pentru subvenția la motorină!