• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prezentatorul TV Dan Negru, intrigat de prețul urzicilor românești. Val de comentarii pro și contra

    Oana Timar -

    Prezentatorul TV Dan Negru s-a arătat intrigat de prețul urzicilor românești pe care le-a găsit comercializate într-un mare lanț de supermarketuri. Vedeta TV a lăsat să se înțeleagă că prețul este exagerat, însă a fost repede pus la punct de cei care îi urmăresc postările și care au spus că în această perioadă există și varianta gratis pentru urzici, doar să ai timp și chef să mergi să ți le culegi.

    Val de comentarii la postarea lui Dan Negru despre prețul urzicilor românești vândute de un mare lanț de supermarketuri. Spălate, curățate, ambalate, urzicile găsit de Negru aveau un preț de 18,99 lei pentru punga de 500 de grame, ceea ce înseamnă că un kilogram ajunge la circa 38 de lei.

    ”România nu e o țară , e o afacere – zicea Arghezi. Am găsit URZICI ROMÂNEȘTI la supermarket cu 20 de lei juma’ de kilogram. Adică vreo 7 euro/kg. Flămânzilă, prietenul lui Harap Alb, sau Ancuța, hangița lui Sadoveanu din Hanul Ancuței erau azi în faliment. Țara e o afacere căreia-i zice România!”, a scris Dan Negru.

    Cei care îl urmăresc pe Dan Negru pe rețelele de socializare i-au atras imediat atenția prezentatorului că în piață kilogramul de urzici este mai ieftin: ”La țărani este mult mai ieftin. Acum depinde de unde le iei, jumătate dacă le alegi le poți arunca.
    Așa că se iau și ele din surse mai sigure, adică sa le culegi tu. Oricum contează locul de unde sunt culese”.

    Comentarii: Urzicile le poți culege gratis, doar să vrei să faci acest efort

    Comentariile primite nu au fost cele probabil așteptate de prezentatorul TV căruia i s-a adus imediat în atenție că se poate aproviziona gratis cu urzici, doar să vrea să meargă să le culeagă. Mai mult, munca celor care culeg sau produc uzici trebuie răsplătită, la fel și costurile de ambalare și de comercializare în condiții de supermarket.

    ”Urzici sunt pe toate dealurile, pe toate văile. Mergeți să culegeți,nu le cumpărați din magazin. Eu îmi culeg singură din grădină. Și sincer, nu aș culege și pentru alții chiar dacă mi-ar plăti același preț ca la magazin. Cu două perechi de mănuși tot simt înțepături”, a spus o doamnă într-un comentariu.

    ”Dan Negru, asta-i o postare gen discuție între babe, duminica pe laviță! În primul rând se numește comerț, în al doilea rând, acele urzici sunt pentru cei care nu au timp să le culeagă, însă adoră să le mănânce, dovadă că ești la market și nu la cules urzici, fiindcă timpul nu-ți permite și în al treilea rând, ca să ajungă pe rafturi, ambalate frumos, acele urzici trebuie să îndeplinească niște norme de igienă și calitate, deci trec prin niște procese tehnologice care costă. Însă nimeni nu-i obligat să le cumpere din market, și le pot culege și singuri, doar că ele fiind pe rafturi, înseamnă că relația ofertă – cerere, funcționează!”, i-a comentat cineva prezentatorului TV.

    Altă persoană a pretins că are o cunoștință care produce urzici la numai 2,25 de lei prețul pe kilogram, la ieșirea din fermă. ”Știu pe cineva care le produce. Da, da, le produce în seră, adică nu fuge pe dealuri și câmpii și le adună. Faza super tare este că de la el pleaca cu tot cu transport, la 2,25 lei pe kilogram. Deci restul este taxa de prostie de la magazin”, a spus utilizatorul de Facebook.

    Au fost și dintre cei care au salutat inițiativa lui Dan Negru de a evidenția faptul că un produs teoretic gratis, are un preț piperat în supermarket, unde este valorificat frumos ambalat și ținut la rece: ”Felicitări pemntru că tu întotdeauna vrei să arăți ceva însă romanul din zilele astea nu mai e românul care se luptă pentru patrie. Nici bunicii nu mai sunt să aibă un cuvânt de spus. Generația nouă nu înțelege niciodată de ce nebunul de Negru pune fel și fel de postări neinteresante și care nu sunt la modă. Păcat de țara asta. Ce a fost și ce a ajuns!”.

    Un alt comentariu a punctat prețurile exagerate ale produselor românești în raport cu cele de import, chiar dacă este vorba despre produse similare, comercializate în aceleași spații la supermarket: ”Am intrat într-un (….) în Timișoara, iar in interiorul acestuia era o altă încăpere cu produse tradiționale (carne, brânzeturi). Erau șapte feluri de cașcaval din Elveția, Franța, Italia, Germania și numai un fel de cașcaval românesc, iar acesta era cel mai scump”.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till