• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Termen la APIA pentru crescătorii de animale care primesc plăți compensatorii: 24 martie

    Roxana Dobre -

    Șeful Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a făcut un anunț important pentru crescătorii de animale. Cornel Turcescu a informat potențialii beneficari de subvenții pentru bunăstarea la porc și pasăre că mai pot depune cereri pânâ la 24 martie, inclusiv.

    Directorul General al APIA, Cornel Turcescu, a anunțat astăzi, miercuri – 28 februarie, printr-un comunicat oficial că fermierii care cresc porci și păsări pot depune până la data de 24 martie inclusiv, cereri de plată pentru intervenția DR-06 – Bunăstarea animalelor Pachet a) — Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și Pachet b) — Plăți în favoarea bunăstării păsărilor din cadrul Planului Strategic PAC 2023—2027.

    Citiți și: Guvernul a aprobat sumele pentru plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor

    Termen pentru subvențiile la porc și pasăre

    Șeful APIA: Cererile se depun până la 24 martie, inclusiv

    Fermierii mai au termen până la 24 martie, inclusiv să ceară banii pentru intervenția DR-06 – Bunăstarea animalelor Pachet a) — Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și Pachet b) — Plăți în favoarea bunăstării păsărilor din cadrul Planului Strategic PAC 2023—2027, conform anunțului făcut de șeful APIA, Cornel Turcescu.

    Sprijinul pentru bunăstarea animalelor reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit și costurile suplimentare suportate de fermieri și are forma unei plăți anuale fixe pe Unitate Vită Mare (UVM). Completarea și depunerea cererii se efectuează exclusiv electronic, de către beneficiar, prin accesarea site-ului www.apia.org.ro – secțiunea DR 06 – Bunăstarea animalelor, conform procedurii deja cunoscute.

    Conform sursei citate, completarea și depunerea cererii se efectuează exclusiv electronic, de către beneficiar, prin accesarea site-ului www.apia.org.ro – secțiunea DR 06 – Bunăstarea animalelor, conform procedurii deja cunoscute.

    Instrucțiunile pentru depunerea cererilor se regăsesc pe site-ul APIA, iar informațiile necesare pentru acordarea plăților sunt cuprinse în Ghidurile Solicitantului care împreună cu cererile de plată pentru cele două pachete sunt disponibile pe site-ul APIA.

    Citiți și: Subvenția APIA pentru porci și păsări a fost adoptată de Guvern. Ajutor de 280.000 euro/fermă

    Beneficiarii subvenției pentru bunăstare pot cere și ajutorul de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul suin și avicol

    Fermierii care beneficiază de plățile pentru bunăstare pot cere până la 14 martie și ajutorul de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul suin și avicol, aprobat prin Ordonanța nr. 13/2024, după cum a anunțat secretarul de stat în MADR, Adrian Pintea, în cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1, ediția de ieri, marți – 27 februarie.

    ”Dacă ne referim la Ordonanța 13/2024 aprobată de Guvern, în ceea ce privește cele două sectoare, suin și avicol, cererile se depun prin APIA până la 14 martie. Până în momentul de față s-au depus pentru suine undeva la 65 de cereri și pentru avicol 98 de cereri. Aici potențialii beneficiari sunt toți acei fermieri care au cereri depuse pe bunăstare, undeva la 240 de solicitanți pe fiecare sector, fie că vorbim de porc sau pasăre”, a spus Adrian Pintea.


    Te-ar mai putea interesa

    Casa Verde Fotovoltaice 2024 – sesiune nouă. Când se depun dosarele pentru cei 30.000 lei/locuință Terenuri agricole vândute cu 10.000 euro/ha pentru construirea unui parc fotovoltaic Furtuni puternice, dar și caniculă. Județele vizate de noile alerte meteo!

    Ultimele știri

    Universitatea de Științele Vieții din Timișoara deschide al doilea magazin Akademika Market Premierul Ciolacu: România nu e în pericol în ceea ce priveşte securitatea alimentară. Investițiile în irigații vor continua Condiția ca fermierii afectați de secetă să nu piardă subvenția de 500 euro/hectar