• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Marius Micu: Copa-Cogeca, implicată direct în Dialogul Strategic pentru Agricultură

    Angelica Lefter -

    Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a lansat un Dialog Strategic pentru Agricultură, la nivelul Uniunii Europene, pentru a afla care sunt obiectivele organizațiilor reprezentative europene în domeniul agricol, în actualul context, destul de instabil. Organizația Copa-Cogeca este implicată în mod direct în ceea ce înseamnă acest dialog, a menționat Marius Micu, vicepreședintele Copa în cadrul Copa-Cogeca.

    Obiectivele Copa-Cogeca din Dialogul Strategic pentru Agricultură, organizație care reunește mai multe organizații europene de agricultori, vor fi făcute publice în perioada următoare, a spus Marius Micu, vicepreședintele Copa din cadrul Copa-Cogeca, invitat la Agrostrategia, ediția din 29 februarie, o coproducțieAgrointeligența – AGROINTEL.RO și TVR.

    Citiți și: Copa-Cogeca cere clarificări privind Dialogul Strategic privind viitorul agriculturii în UE

    Marius Micu, Vicepreședinte Copa în cadrul Copa-Cogeca

    Marius Micu: Copa-Cogeca, implicată direct în Dialogul Strategic pentru Agricultură

    Din cadrul Copa-Cogeca face parte și Alianța pentru Agricultură și Cooperare (AAC), organizație cu reprezentativitate la nivel național, formată din Federația Națională PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR, Uniunea Naţională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – UNCSV și Asociația Forța Fermierilor – AFF. Astfel, documentul va ține cont și de obiectivele fermierilor români.

    ”Aș vrea să fac referire la faptul că Copa-Cogeca este implicată în mod direct în ceea ce înseamnă acest dialog strategic. Am purtat discuții care să fie poziția organizației noastre la nivel european în acest dialog strategic cu Comisia Europeană, în speță cu doamna președinte și am decis obiectivele noastre din acest dialog strategic, care vor fi publice în perioada următoare și în variantă extenso, un document de ansamblu care să justifice și să argumenteze toate obiectivele pe care le-am decis în cadrul organizației și totodată va apărea un document în sinteză, foarte scurt, în care vom pune obiectivul 1,2, 3, 4, 5 și 6”, a spus Marius Micu, vicepreședintele Copa din cadrulCopa-Cogeca, la Agrostrategia.

    Citiți și: COPA-COGECA susține poziția fermierilor români și îi cere președintei CE să acorde derogările GAEC și să ia măsuri pentru importurile din Ucraina

    Marius Micu: Obiectivele Copa-Cogeca, reunite într-un document de sinteză

    Printre obiectivele Copa-Cogeca propuse în dialogul cu președinta Comisiei Europene, va fi numirea unui comisar european pentru Agricultură cu mai multă forță de decizie la nivel înalt, a explicat Marius Micu.

    ”Ca să fur un pic startul, până în apariția documentului, un obiectiv este faptul că ne vom dori un comisar european pentru Agricultură ancorat foarte bine în ceea ce înseamnă acest domeniu, dar acest comisar să ocupe și poziția de vicepreședinte pentru a avea mai multă forță la nivelul deciziei la nivel înalt. Considerăm că astfel vom putea poziționa, menține și până la urmă să echilibrăm masa discuțiilor și implicit ceea ce înseamnă propunerile viitoare de regulamente și directive europene. Este unul dintre obiective”, a menționat vicepreședintele Copa din cadrul Copa-Cogeca.

    Marius Micu: Este nevoie de un buget consolidat în ceea ce privește Politica Agricolă Comună

    Tot printre obiectivele Copa-Cogeca se află și un buget consolidat în ceea ce privește Politic Agricolă Comună (PAC).

    ”Un alt obiectiv este un buget consolidat în ceea ce privește Politic Agricolă Comună (PAC), totodată să avem conectivitatea, sinergia cu celelalte sectoare, adică să putem accesa bani, pentru că, vedeți dumneavoastră, toate discuțiile în ceea ce privește condițiile de mediu trebuie transpuse și în bani. Acum toate aceste condiții de mediu sunt în atributul altui comisar european, al unei alte direcții, a altei linii de finanțări. Adică nu putem avea condiționalități dintr-un alt sector, iar banii să fie folosiți din sectorul care este alocat pentru menținere și dezvoltare”, a menționat Marius Micu, vicepreședintele Copa din cadrul Copa-Cogeca, la Agrostrategia, emisiune ce poate fi urmărită în fiecare zi, de luni până joi, de la ora 10:00, pe TVR1.


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma

    Ultimele știri

    Vremea se schimbă radical: vin ploile. Prognoza meteo actualizată! Urgent la APIA – ultima zi în care fermierii mai pot cere subvenția trimestrială Carne de miel nu doar de Paști. Strategia ing. Ionică Nechifor pentru a readuce oaia pe masa românilor